ساخت کافو برای افرادی که مفصل پای ضعیفی دارند و پاها تحمل وزن بدن را ندارند بسیار مفید است. بریس کامل یا پا بلند به فرد کمک می کند که هنگام ایستادن یا راه رفتن تعادل خود را حفظ کنند. ارتز یا بریس پا وسیله ای پزشکی است که برای حمایت بدن طراحی و ساخته می شود. ارتز پا بیشتر اندام های تحتانی را مورد پوشش قرار می دهد و مربوط به بخش متحرک بدن می شود.

در این مطلب به کافو پا، مراحل ساخت، انواع آن و همچنین به لزوم استفاده از ارتز پا و مچ پا مطالبی را در اختیار شما قرار می دهیم. با ما همراه باشید.

ساخت کافو

کافو پا چیست؟

کافو پا با تمرکز اصلی بر بلندی زانو ساخته می شود. چون این مدل از بریس پا برای افرادی که پای ضعیفی دارند طراحی و ساخته می شود به این صورت کار می کند که در ابتدا مفصل را با حرکت آزادانه درگیر می کند. پس از آن مفصل قفل شده و مفصل زانو با سیستم اتوماتیک کار می کند. درواقع این ارتز مفصل ران پاها را ثابت نگه می دارد و بیمار بدون نیاز به استفاده از عصا یا وسیله کمکی می تواند تعادل خود را حفظ کند.

به طور کلی، ارتزها یا بریس بلند پا KAFO به صورتی طراحی و ساخته می شوند که بتوانند درد ناشی از ناهنجاری ها و مشکلات پا و مچ پا را بهبود ببخشند و جراحی را به تاخیر بیاندازند. وقتی صحبت از ارتز می شود منظور فقط ساپورت قوس و یا کفی کفش نبوده و شامل وسایلی مانند مچ بند، زانو بند و پدهای پا و موارد بسیار دیگر نیز می شوند.

چرا باید از بریس بلند پا (KAFO) استفاده کنیم؟

طراحی و ساخت کافو یا بریس بلند پا KAFO مفصل دار به منظور ثبات و حمایت از مفاصل زانو و مچ پا در وضعیت ایستادن (standing) و قدم برداشتن (Gate traning) صورت می گیرد. همان طور که می دانید آسیب دیدگی ها یا اختلالات عصبی می توانند در اندام های تحتانی منجر به بروز عارضه هایی مانند ضعف عضلات، فلج اندام تحتانی و محدودیت هایی در حرکت مفاصل زانو و مچ پا شوند.

از آن جایی که پاها وزن بدن را تحمل می کنند و علاوه بر آن در حفظ تعادل فرد در هنگام حرکت یا ایستادن هم نقش مهمی دارند، احتمال آسیب دیدگی قسمتی از عضلات پا بیشتر است و فرد را در حرکت دچار مشکل می کند. در این زمان است که انواع بریس پا توصیه و استفاده می شود. این وسیله پزشکی موجب رفع مشکلات عضلانی و اسکلتی می شود.

ساخت کافو پا برای تحمل وزن بدن، اصلاح ناهنجاری یا جلوگیری از ناهنجاری ها، بهبود عملکرد بخش های متحرک و کنترل حرکات ناخواسته طراحی و ساخته می شود. در ادامه به صورت خلاصه به دلایل استفاده از بریس بلند پا (KAFO) می پردازیم:

  • جلوگیری از عوارض ثانویه مانند مشکلات قلبی عروقی، تنفسی یا زخم بستر در فلج کامل اندام تحتانی
  • پیشگیری از آتروفی عضلات در فقر حرکتی که ممکن است به علت آسیب‌دیدگی اندام تحتانی به وجود آمده باشد.
  • حمایت از عضو آسیب‌دیده در زمان انجام فعالیت های حرکتی
  • سرعت بخشیدن روند درمان توانبخشی بیماران با آسیب‌های شدید عصبی، عضلانی در ناحیه اندام تحتانی

این نکته را فراموش نکنید که طراحی و ساخت کافو پا از طریق سفارش و تهیه ارتز پا از طریق مراجعه حضوری به مرکز ارتوپدی و البته به تشخیص پزشک متخصص امکان پذیر است. افرادی که در این مراکز به ساخت بریس مشغول هستند از آناتومی، فیزیولوژی و بیومکانیک بدن و البته علم مواد و مهندسی اطلاعات کافی دارند.

بریس بلند پا کافو (KAFO) برای چه بیمارانی قابل استفاده است؟

این نکته را یادآور می شویم که ارتز و بریس پا در انواع مختلفی و البته با کاربردهای متفاوتی تولید می شوند. در ادامه به انواع بریس و بیمارانی که می توانند از انواع آن استفاده کنند اشاره می کنیم:

۱.بریس کوتاه برای راه رفتن افرادی ساخته می شود که قوزک پای ضعیفی دارند که به سمت داخل یا خارج متمایل است.

۲.بریس کامل پا یا پا بلند برای افرادی ساخته می شود کخ مفصل پای ضعیفی دارند و پاها تحمل وزن بدن را ندارد. این بریس برای ایجاد تعادل فرد در هنگام ایستادن یا راه رفتن بسیار مناسب است ، چرا که تعادل را جفظ می کند. این ارتز مفصل ران پاها را ثابت نگه می دارد و بیمار نیازی به استفاده از عصا یا وسیله کمکی جهت حفظ تعادل ندارد.

۳.بریس ساق پا برای افرادی ساخته می شود که ماهیچه باسن آن ها ضعیف است. در این بیماری که پاها به سمت پایین یا بیرون حرکت می کند با استفاده از طناب و کمربند مخصوص، تسمه طناب، ساق پا و کمربند به هم متصل می شود تا پاها درست تراز شوند.

فلج اندام تحتانی یا حتی ضعف عضلات در الگوی ایستادن یا راه رفتن تغییر الگویی ایجاد می کنند و در نهایت سبب اعمال نیروهای بیومکانیکی که برای مفاصل زانو یا مچ پا مضرر هستند می شود. اگر این نیروها به صورت متوازن در کلیه سطوح مفصلی توزیع نشوند سبب تغییر شکل و تخریب غضروف های مفصلی شده و البته مشکلات زیادی در راه رفتن یا ایستادن به وجود می آورند. در ادامه به برخی از این مشکلات اشاره می کنیم:

  • چرخش رو به داخل یا خارج مچ پا
  • آرتروز زود رس در مفاصل
  • کشیدگی تاندون‌ها
  • عقب زدگی مفاصل زانو
  • عدم ثبات و تعادل حرکتی
  • ساییدگی کشکک

همچنین افرادی که مشکلات عصبی و عضلانی دارند از جمله:

  1. ام اس
  2. فلج اطفال
  3. عارضه های نخاعی
  4. اسپاینا بیفیدا
  5. ضعف عضلات چهار سر ران در سکته مغزی
  6. آسیب دیدگی طناب نخاعی
  7. کانتراکچر و سفتی عضلات همسترینگ
  8. بی ثباتی شدید زانو، افرادی هستند که ساخت کافو پا و استفاده از بریس بلند پا برای آن ها توصیه می شود.

ساخت کافو

انواع بریس کافو

KAFO یا بریس بلند پا به دو دسته داینامیک و استاتیک تقسیم بندی می شود.

معرفی مدل داینامیک (ساخت کافو پا)

در این مدل، یک یا هردو مفصل زانو یا مچ پا دارای مفاصل حرکتی هستند و با توجه به شدت عارضه و عملکرد مورد انتظار از بریس نوع مفصل حرکتی هم مشخص می شود. این مفاصل شامل مفاصل دراپ لاک، سوئیس لاک، کلنزاک، مدرج قابل تنظیم و ….است. لازم به ذکر است بریس های کافو KAFO در مدل داینامیک در موارد بسیاری تجویز می شوند و در مقایسه با بریس های بلند پا KAFO نوع استاتیک کاربرد و عملکرد حرکتی بیشتری دارند.

ساخت کافو پا مدل استاتیک

هدف از ساخت کافو پا در این مدل، ثابت نگه داشتن مفصل زانو و مچ پا است که از بروز انحرافات جانبی در این مفاصل جلوگیری می کند. همچنین افرادی که دچار کوتاهی یا کانتراکچر در عضلات همسترینگ (دوسر ران) هستند از بریس بلند پا استفاده می کنند. برای سفارش ساخت کافو پا به صورت اختصاصی می توانید از طریق وب سایت و یا تماس با شماره تلفن های مرکز توانبخشی طراوت تهران در غرب تهران (تهرانسر) اقدام نمایید.

مواد اولیه ساخت انواع کافو

بریس های کافو معمولاً از جنس رزین های کربنی، مواد ترموپلاستیک، چرم و فلزهایی مانند آلومینیوم و استیل طراحی و ساخته می شوند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و علم بریس های بلند پا کافو، از جنس کامپوزیت های کربنی و مفاصل سبک آلومینیومی مورد توجه پزشکان و بیمارانی که مشکلات عصبی – عضلانی دارند قرار گرفته است.

خوشبختانه در مرکز توانبخشی و ارتوپدی فنی طراوت در غرب تهران، با پشتکار و تلاش متخصصین و کارشناسان، طراحی و ساخت کافو پا بر اساس آخرین و جدیدترین تکنولوژی روز دنیا فراهم است.

مراحل طراحی و ساخت بریس بلند پا کافو

مراحل طراحی و ساحت بریس بلند پا کافو با قالب گیری از پا و مچ پا آغاز می شود. بر اساس این قالب است که بریس KAFO طراحی و ساخته می شود که اغلب هم این وسایل پزشکی از جنس ترموپلاستیک است. به یاد داشته باشید که در هنگام تحویل بریس، برای استفاده و درست پوشیدن آن به صورتی که گردش خون را تحت تاثیر قرار ندهد به افراد آموزش داده می شود. اگر بریس به درستی پوشیده شود از مشکلاتی مانند قرمزی، خستگی، زخم و مشکلات پوستی جلوگیری خواهد شد.

ما در اینجا توصیه هایی برای نگهداری از انواع بریس را آورده ایم که می تواند به شما کمک کند:

  1. فراموش نکنید پا و مچ پا را قبل از قرار دادن بریس کاملاً خشک و تمیز کنید.
  2. برای تمیزی و نگهداری بریس حتماً از آب گرم و صابون استفاده کنید.
  3. بعد از استفاده، بریس را به دقت از پای خود برداشته و در محیط خشک و تمیز نگه دارید.
  4. در زمان نگهداری، از قرار دادن بریس در معرض حرارت شدید یا نور مستقیم آفتاب خودداری کنید.
  5. اگر که مشکلی در بریس مشاهده می‌کنید، فراموش نکنید به کارشناس ارتز و پروتز مراجعه کنید تا تعمیرات لازم انجام شود و مشکلات رفع شوند. این نکته ضروری که استفاده صحیح و نگهداری مناسب از بریس به پروسه درمان بیمار کمک بسیاری می کند.

ممکن است در حین معاینات توسط پزشک ارتوپد متوجه شوید که مشکل دراپ فوت دارید و اگر کارشناس ارتوپد فنی تشخیص دهد، می توانید از بریس دراپ فوت آماده هم برای درمان استفاده کنید.

ساخت کافو

مرکز ساخت کافو پا در تهران

ارتوپد فنی یکی از زیر مجموعه های وابسته به پزشکی است. ارتوپدی فنی دارای اهداف بزرگ و مختلفی است که از اصلی ترین این اهداف می توان به تولید ارتز و پروتز و همچنین آموزش استفاده از هریک از این موارد به بیمار اشاره کرد. جالب است بدانید افراد زیادی هستند که امروزه در ساخت این پروتز ها مشغول به فعالیت هستند.

در مرکز توانبخشی طراوت در غرب تهران، به افراد زیادی که به دلایل مختلفی مانند تصادف،آسیب دیدگی در ورزش و بروز یک حادثه  قسمت و یا یک اندامی را به طور کامل از دست داده اند خدمات ویژه ای برای جایگزین کردن اندام هایی که از دست داده اند مانند طراحی و ساخت کافو پا و انواع بریس ارائه می شود. کلیه مراحل در این مرکز تحت نظر پزشک متخصص انجام می شود.

همان طور که می دانید به طور کلی به افرادی که وظیفه تولید ارتز و پروتز را بر عهده  دارند متخصص ارتوپد فنی (اعضای مصنوعی) می گویند. اندام های مصنوعی برای افرادی که اندام طبیعی خود را از دست داده اند بسیار حیاتی است. پس به این ترتیب اگر نیاز به خدمات ارتوپد فنی داشته باشید می توانید از توان متخصصین و کارشناسان ما در این مرکز بهره مند شوید.

جمع بندی

یک سوال مهم همواره در خصوص ارتز پا پرسیده می شود که آیا می شود و یا نیاز است که این وسیله همیشه پوشیده شود؟ بی شک بایستی تا حد امکان از بریس کافو استفاده کنید چرا که سبب می شود تا تراز پای شما به خوبی ایجاد شود و از بازگشت مشکلات پا جلوگیری می شود. همان طور که می دانید دوام بریس KAFO به جنس و سبکی آن بستگی داشته و می تواند برای دو سال عملکرد خوبی داشته باشد.

در کلینیک ارتوپد فنی طراوت در غرب تهران برای ساخت انواع بریس، ارتز، ساخت آفو پا، ساخت دافو و ساخت کافو از خدمات اختصاصی این مرکز می توانید استفاده کنید. همان طور که قبلاً اشاره کردیم بریس برای افرادی که با مشکلات مختلفی مانند فلج مغزی، شکستگی، یا اسپاسم روبرو هستند بسیار مهم است. شما برای استفاده از این بریس ها به راهنمایی های ارتوتیست و فیزیوتراپیست نیازمند هستید. شما با عادت کردن به بریس به صورت تدریجی و با افزایش زمان پوشیدن آن و انجام حرکات اصلاحی قطعاً می توانید وضعیت و راحتی خود را بهبود ببخشید. خاطرنشان می کنیم استفاده از انواع بریس کافو کیفیت زندگی و بهبود عملکرد شما را بیشتر می کند.

3 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *