آیا سوالی دارید؟

_

لطفا سوالات زیر را بخوانید و اگر پاسخ شما را پیدا نکردید، لطفا به سؤال خود پاسخ دهید، ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.

سوالات متداول

گفتار درمانی چیست؟

گفتار درمانی یک فرایند مشاوره ای – درمانی برای بهبود وضعیت گفتار، بالا بردن سطح زبان و ارتقاع مهارت ها و توانمندی های ارتباطی بیماران است. در روند گفتار درمانی ، گفتار درمانگر با توجه به سن و سطح اختلالات گفتاری درمان جو بهترین روش ها و تجهیزات را برای کمک به بهبودی گفتار یا رفع لکنت زبان بیمار به کار می بندد و با همکاری خود درمان جو ، خانواده وی و تلاش مستمر گفتار درمانگر منجر به بهبود وضعیت صحبت کردن و گفتار بیمار خواهد شد.

گفتار درمانی در چه سنی قابل انجام است؟

با توجه به نوع و شدت اختلالات ، گفتاردرمانگر میتواند مداخلات درمانی خود را از بدو تولد ، کودکی ، نوجوانی یا حتی در زمان سالمندی به فرد بیمار ارائه دهند. در مورد کودکان سندروم داون یا اختلال بلع طرح ریزی درمان از همان بدو تولد آغاز میشود ، در مورد تاخیر در شروع گفتار و بیان کلمات معمولا از دوسالگی درمانگر میتواند درمان های مستقیم یا غیر مستقیم خود را آغاز کند ، در اختلالات تلفظی درمان از ۳ سالگی شروع میشود در اختلال لکنت به محض بروز عارضه در بیمار باید به گفتار درمان مراجعه شود و تحت نظارت ایشان درمان های مستقیم و یا ارجاع به سایر متخصصین صورت گیرد بهترین سن درمان برای اختلال لکنت قبل از سن مدرسه است اختلالاتی چون لکنت در صورت پیگیری نکردن درمان در کودکی و صوت میتواند در نوجوانی و جوانی در افراد دیده شود که در این سنین نیز برنامه های درمانی یک گفتاردرمانگر متخصص و متبهر میتواند منجر به بهبود و مرتفع شدن مشکل شود ، در سالمندی هم افراد درگیر با مشکلاتی چون سکته مغزی و پارکینسون میتوانند از امدادهای گفتار درمانی بهره مند گردند.

آیا لکنت قابل درمان است؟

سوالی که اکثر خانواده های درگیر با لکنت میپرسند این است که آیا واقعا گفتار درمانی میتواند موجب بهبود لکنت شود در پاسخ باید عنوان کرد که در این مورد بهبودی به شدت به همکاری و همراهی خانواده ها و خود کودک در روند اجرای برنامه های درمانی وابسته است در سنین زیر سن مدرسه امکان بهبودی کامل و صد در صد وجود دارد در سنین مدرسه و بالاتر بسته به ممارست فرد نتایج حاصله متفاوت است اما نکته اصلی این است که درمان حتی در این سنین هم تا حد بسیار زیادی عملکرد ارتباطی فرد را اصلاح کرده و تعاملات او را شیرین و راحت میکند و از اثرات منفی ماندگاری اختلال میکاهد.

گفتار درمانی چگونه می تواند در درمان اختلال بلع موثر باشد؟

گفتار درمان ها با دانش ویژه ای که در مورد اناتومی صورت ، مبدا و مقصد عضلات تشکیل دهنده اندام های گویایی ، چگونگی کارکرد عضلات و چند و چون عصب دهی به این عضله ها دارند میتوانند از ماساژها و تحریکات حسی و دمایی مناسبی جهت قدرت دهی عضله و بهبود حسی آنها استفاده کنند و نهایتا فرایند بلع فرد را تسهیل بخشند.

آیا ماندگاری اختلالات تلفظی تا سن مدرسه می تواند بر عملکرد تحصیلی فرد اثر بگذارد؟

اختلالات تلفظی میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد از جمله خطا در پردازش اطلاعات شنیداری و پایین بودن سطح توجه ، در چنین مواردی ماندگاری اختلال قطعا میتواند کودک را در انجام تکالیف مدرسه و یادگیری دروس دچار اشکال کند و نتایج عملکردی او را در دیکته نویسی ، روخوانی و یا نگارش ضعیف کند ، از آنجایی که تشخیص علت و چرایی اختلال صرفا در تخصص گفتار درمان است لذا بهتر است که خانواده ها حتما در سنین قبل از مدرسه به گفتار درمان مراجعه کرده و این اختلال را درمان کنند.

سایر سوالات

آیا گفتار درمانی نیاز به تخصص دارد؟

فرایند گفتار درمانی یک روند درمانی تخصصی و پیچیده است که نیاز به استفاده از تجربه متخصص این رشته درمانی برای رفع مشکلات گفتاری بیمار می باشد. بنابراین اگر قصد کمک گرفتن از گفتار درمانی برای لکنت زبان یا سایر اختلالات گفتاری را دارید از مراکز معتبر این حوزه مانند مرکز تخصصی طراوت کمک بگیرید و از اعتماد به مراکز غیر معتبر و فاقد مجوزهای لازم جدا پرهیز نمایید.

آیا گفتار درمانی نیاز به دارو دارد؟

فرایند گفتار درمانی معمولا بدون نیاز به دارو و با تکنیک ها و روش های خاص گفتار درمانی انجام می گردد، اما ممکن است در مواردی نیاز به تجویز داروی های خاص کمکی نیز باشد که این موضوع به تشخیص پزشک گفتار درمانی بر می گردد.