روانشناسی بازی کودک امکان بررسی گرایشات کودک را به موضوعات مختلف آشکار می کند. بازی می تواند امکان تعامل با کودکان و کار روی شخصیت آن ها را ساده تر می کند و برخی از ویژگی های شخصی او را نمایان می کند. همچنین در بازی با کودکان متوجه می شویم که آیا او فردی باهوش است؟ آیا طاقت شکست را دارد؟ البته بازی با کودک واقعیت های بسیار دیگری را هم نشان می دهد. این که کودک شما چقدر به برقرای ارتباط علاقه دارد و یا این که چقدر از تنهایی لذت می برد.
درواقع، بازی در علم روانشناسی کودکان جایگاه ویژه ای داشته و زمینه را برای فهم موضوعات مختلف فراهم می کند. درحقیقت، بازی بر روی رشد عاطفی و اجتماعی کودکان تاثیر می گذارد. در این مطلب به تعریف، جایگاه و نقش بازی در روان شناسی بیشتر می پردازیم و چگونگی بازی های مختلف در حل مشکلات کودکان را شرح می دهیم. اگر برای رفع مشکلات کودکتان به دنبال بهترین مرکز روانشناسی کودک و متخصص در بازی درمانی هستید، تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید تا مجموعه ای معتبر را به شما معرفی کنیم.
روانشناسی بازی کودک: چگونه بازی به رشد ذهنی و اجتماعی کودک کمک میکند؟
بی شک، بازی نقش بسیار مهمی در رشد ذهنی و اجتماعی کودکان دارد. بازی به کودک این امکان را می دهد که حل مسئله، مهارت های شناختی و تفکر خلاقانه خود را تقویت کند. بازی هایی مانند پازل و لگو بازی می توانند کودک را تشویق کنند که مسائل پیچیده را به صورتی سرگرم کننده حل کند. تجربه هایی که کودک در طول بازی به دست می آورد موجب تقویت توجه و تمرکز و همچنین تقویت حافظه او می شود تا بهتر مفاهیم پیچیده را درک کند.
از طرف دیگر، بازی برای رشد اجتماعی کودک هم بسیار مفید است. وقتی کودکان با یکدیگر بازی می کنند، تعاملات اجتماعی شکل می گیرد و همین باعث می شود تا کودکان یاد بگیرند چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنند. این کار به آن ها مهارت های همکاری و حل تعارض را آموزش داده و تمرینی برای ورود به جامعه می شود.
تعریف روانشناسی بازی کودک و اهمیت آن
روانشناسی بازی کودک به نحوه تاثیرگذاری بازی بر روی رشد عاطفی، ذهنی و اجتماعی می پردازد. این شاخه از روانشاسی معتقد است که بازی یک نیاز اساسی و طبیعی در دوران کودکی است و البته نقش بسیار مهمی در فرآیند رشد و یادگیری کودک ایفاء می کند. این شاخه از روانشناسی همچنین بر این باور است که کودک از طریق بازی به روشی طبیعی و بدون فشار می تواند روند یادگیری را ادامه دهد.
لازم است یادآوری کنیم اهمیت روانشناسی بازی در این است که والدین، مربیان و روانشناسان در کنار هم نقش بازی در رشد کودک را بهتر درک کرده و محیط مناسب برای بازی کودک را برای کسب تجربه های مختلف فراهم کنند. بازی موجب تقویت خلاقیت، تحریک ذهن کودک، افزایش تمرکز و تقویت مهارت هایی مانند حل مسئله می شود. حتی در بازی است که کودکان می توانند احساسات خود را بروز داده و مهارت کنترل و ابراز هیجانات را یاد می گیرند.
پس متوجه شدیم که مبنای روانشناسی بازی برای کودکان، لذت بردن و سرگرمی و در کنار آن فرصت تجربه نقش های مختلف اجتماعی است. فراموش نکنید از طریق همین تعاملات است که کودک به رشد اجتماعی و تقویت همدلی دست پیدا می کند.
تأثیر بازی بر رشد عاطفی و اجتماعی کودکان
یک موضوع مهم دیگر در بازی، بیان و کنترل احساسات کودک است. از طریق بازی، کودکان یاد می گیرند چطور احساسات منفی خود را بهتر مدیریت کنند. همچنین از طریق بازی های نقش آفرینی دیدگاه های مختلفی را هم تجربه می کنند. همه این تجربیات، همدلی و خودآگاهی کودکان را تقویت می کند و آن ها را برای زندگی اجتماعی آماده می سازد.
به عبارت دیگر، بازی هم به رشد شناختی و ذهنی کودک کمک می کند و هم مهارت های احساسی، اجتماعی و عاطفی او را تقویت می کند. همه این موارد پایه ای هستند که دستیابی به موفقیت های آینده کودک را مستحکم می کنند. مثلاً در بازی های گروهی، آن ها نقش ها و قوانین را می پذیرند. مفاهیمی مانند احترام به حقوق دیگران و نوبت گیری را درک می کنند. با یادگیری این مهارت ها، تعاملات اجتماعی کودک در محیط های مختلف مانند مدرسه، جامعه و کار افزایش می یابد.
فواید بازی در بهبود ارتباطات و مهارتهای کودک
خوب است بدانید، بازی در رشد مهارت های بین فردی، مهارت های اجتماعی و ارتباطی نقش موثری دارد. می توانیم فواید بازی را به طور خلاصه این طور بیان کنیم:
- تقویت مهارت های زبانی: بازی های تخیلی و نقش آفرینی به کودک کمک می کنند تا دایره واژگان خود را گسترش دهند.
- افزایش درک و همدلی دیگران: بازی های گروهی به کودکان یاد می دهند که نیازها و احساسات دیگران را درک کرده و به آن ها احترام بگذارند. آن ها با این بازی ها، دیدگاه های مختلفی را تجربه می کنند که باعث رشد آن ها می شوند.
- رشد مهارت های حل مسئل از طریق بازی: وقتی در بازی، کودکی با چالش های کوچک و بزرگ روبرو می شود، یاد می گیرد که چگونه وارد مذاکره و گفتگو شود. مثلاً اگر با هم بازی خود اختلافی دارد به جای ترک بازی، با او گفتگو می کند و راه حل مشترک پیدا می کند.
- افزایش اعتماد به نفس: موفقیت هایی که کودک در بازی های ساده به دست می آورد، به او احساس اعتماد به نفس و موفق شدن می دهد. در مجموع باید گفت که طبق روانشناسی بازی کودک، تمرین ها و تقویت مهارت هایی که در بستر بازی برای کودک طراحی می شوند، رشد سالم و همه جانبه وی را به دنبال دارند.
چگونه بازی به بهبود مهارتهای ارتباطی کودک کمک میکند؟
تا اینجا متوجه شدیم که بازی می تواند یکی از موثرترین روش ها برای بهبود مهارت های ارتباطی کودکان باشد. کودک در فضایی بدون فشار و آزاد است که تمرین می کند و یاد می گیرد. بهبود مهارت های ارتباطی توسط بازی شامل موارد زیر است:
- نوبت گیری و گوش دادن: بازی ها بخصوص بازی های گروهی، کودک را وادار به نوبت گیری و گوش دادن به دیگران می کند. این مهارت ها برای ارتباط موثر بسیار مهم هستند. او یاد می گیرد برای صحبت کردن باید هم به صحبت های دیگران گوش کند و هم باید صبر کند.
- حل اختلافات و مدیریت احساسات: اگر کودک با اختلاف نظرها و چالش هایی در هنگام بازی مواجه شود، این تجربه ها به او کمک می کنند تا راه های درست حل اختلاف را یاد بگیرد. مذاکره کند و نیازهای خود را بیان کند. دیگر این که احساسات خود را کنترل و سپس ابراز کند.
- رشد و توسعه مهارت های غیر کلامی: کودکان از طریق بازی، حالت چهره، تُن صدا و زبان بدن می آموزند. این مهارت های غیر کلامی در ارتباطات بسیار مهم و موثر هستند و کودک از این نشانه ها برای انتقال احساسات و درک دیگران استفاده می کند.
- تقویت بیان کلامی: بازی ها، کودکان را در موقعیت های مختلف قرار می دهند. نقش های مختلف را تجربه می کنند و در بازی از واژگان جدید و زبان استفاده می کنند. این کار به تقویت کلامی آن ها کمک می کند تا بتوانند افکار و احساساتشان را به وضوح بیان کنند.
تأثیر بازی در توسعه تواناییهای حرکتی و شناختی کودکان
در روانشناسی بازی کودک به بازی های حرکتی و شناختی هم توجه زیادی می شود. بازی های جسمانی و فعالیت هایی مانند پریدن، بازی های تعادلی و دویدن به نقویت عضلات و بهبود هماهنگی دست و پا کمک می کنند. این بازی ها، به رشد تعادل، قدت و هماهنگی بدنی و همچنین به رشد و توسعه مهارت های درشت کودک کمک می کنند.
همچنین بازی هایی مانند نقاشی، پازل ها و بلوک سازی و اسباب بازی های کوچک به تقویت مهارت ظریف کمک می کنند و هماهنگی بین چشم و دست را بهبود می دهند. بازی از نظر شناختی هم زمینه هایی برای تقویت یادگیری مفاهیم پیچیده، حل مسئله و تفکر خلاق فراهم می کند. گفتیم که بازی های گروهی، مفاهیم قوانین و تصمیم گیری و نتیجه گیری را آموزش می دهند. همه این موارد برای رشد شناختی کودکان ضروری هستند.
در نهایت، روانشناسی بازی کودک بستری بسیار ایده آل برای ترکیب حرکت و یادگیری است که هم رشد فیزیکی و حرکتی کودک را بهبود می دهد و کمک می کند تا کودک مهارت های شناختی بسیار ارزشمندی را بدست بیاورد.
انواع بازیهای مفید برای رشد روانشناختی کودکان
بازی های متنوع بسیاری هستند که به رشد شناختی کودکان کمک می کنند. هر یک از این بازی ها می توانند جنبه های مختلف رشد عاطفی، شناختی و اجتماعی کودکان را تقویت کنند. در این جا به چند نمونه اشاره می کنیم:
- بازی های گروهی (جمعی)
- بازی های حرکتی
- بازی های نقش آفرینی و تخیلی و فانتزی
- بازی های سازنده و پازل ها
- بازی های اینترنتی
- بازی ها با قوانین رسمی
توجه داشته باشید که هر یک از این بازی ها در تقویت جنبه های مختلف روانشناختی به کودک کمک می کنند و او را برای زندگی اجتماعی آماده می سازند.
بازیهای خلاقانه برای تقویت مهارتهای اجتماعی کودک
بازی هایی مانند لگو، پازل، جورچین و حتی در سطوح بالاتر بازی هایی هنری مانند موسیقی و تقلید صدا به ایجاد خلاقیت و نوآوری کودکان می انجامند. این بازی ها نه تنها دقت و تقکر منطقی را در کودک افزایش می دهند بلکه آن ها سعی می کنند خالق چیزی باشند. همچنین این بازی ها به صورتی طراحی می شوند که هر بار متفاوت از قبل باشند، تا کودک بتواند تمرکز، خلاقیت و حل مسئله را آموزش ببیند.
بازیهای حرکتی برای بهبود تمرکز و تواناییهای حرکتی
بازی های فیزیکی مانند، دویدن، کوهنوردی، لی لی بازی، غلتیدن، فوتبال، قایم باشک، و بازی های گروهی و دسته جمعی موجب تحرک و جهش کودک می شوند و توانایی های جسمانی او را تقویت می کنند. حتی این بازی ها کمک می کنند تا کودک بدن خود را بهتر شناخته و انرژی های خود را به صورت مثبت تخلیه کند.
توجه داشته باشید که در این بازی ها کودکان می توانند مهارت هایی مانند نوبت گیری، همکاری و رعایت قوانین را هم بیاموزند. این بازی ها آن ها را برای پذیرش نقش های مختلف اجتماعی آماده می کنند. دقت کنید که این بازی ها برای کودکان خطراتی ایجاد نکند.
نقش بازیدرمانی در رفع مشکلات رفتاری کودکان
تحقیقات نشان داده است که روانشناسی بازی کودک یک روش موثر برای رفع مشکلات رفتاری کودکان است. با استفاده از بازی، درمانگر می تواند به دنیای درونی و احساسات کودک راه پیدا کند. فراموش نکنید کودکان به راحتی نمی توانند افکار و احساسات خود را بیان کنند، پس بازی درمانی به آن ها این فرصت را می دهد تا احساسات، اضطراب ها و ترش های خود را غیر مستقیم نشان دهند.
در فرآیند درمان، درمانگر به رفتارها و انتخاب های کودک در بازی دقت می کند و از طریق تفسیر آن ها می تواند به ریشه های مشکلات رفتاری پی ببرد. بازی درمانی، امکان بیان احساسات و مدیریت خشم، افسردگی و اضطراب را از طریق روش های سالم تر به کودک می دهد. مثلاً اگر کودکی رفتارهای پرخاشگرانه دارد، از طریق بازی یاد می گیرد که چطور خشم خود را کنترل کند و به روش های مثبت تری از خود واکنش نشان دهد.
علاوه بر این در بازی، کودک مهارت هایی مانند نوبت گیری و همکاری را هم یاد می گیرد. به این ترتیب، کودک با دنیای اطراف خود ارتباط سالم تری برقرار می کند و با مشکلات رفتاری اش با شیوه ای مثبت تر مواجه می شود.
بازیدرمانی برای کودکان پرخاشگر و کمتوجه
یکی از موثرترین روش ها برای کودکان پرخاشگر و کم توجه، بازی درمانی است. بازی در این روش به عنوان ابزاری برای شناسایی و اصلاح الگوهای رفتاری کودک استفاده می شود. پس ابتدا در بازی درمانی برای کودکان پرخاشگر، فضای امنی ایجاد می کنند تا کودک بدون این که به دیگران آسیب برساند با بازی هایی مانند نقش آفرینی و تخلیه هیجانات، خشم و ناامیدی خود را مدیریت کنند. آن ها یاد می گیرند که روش های دیگری برای بیان احساسات خود پیدا کنند.
درواقع، درمانگر در این روش با پرسیدن سوالات و هدایت کودک به او آموزش می دهد که به احساسات خود آگاه شده و سپس شیوه های کنترل خشم را تمرین کند. همچنین بازی هایی مانند پازل ها و بازی های سازنده به کودکان کم توجه و تمرکز می کنند تا مهارت های تمرکز را در خود تقویت کنند. به معنای دیگر، بازی درمانی برای کودکان پرخاشگر و کم توجه، فضایی ایجاد می کند تا در آن مهارت های رفتاری و عاطفی برای زندگی روزمره خود را فراگیرند.
ترکیب بازیدرمانی با گفتاردرمانی و کاردرمانی در کلینیک روانشناسی کودک
در کلینیک روانشناسی بازی کودک، رویکردی جامع برای رسیدگی به نیازهای مختلف زبانی، روانی و حرکتی کودکان با ترکیب بازی درمانی، گفتار درمانی و کاردرمانی ایجاد می کنند. این روش های چند جانبه به متخصصان امکان می دهد تا به صورت هماهنگ بر چالش های کودک کارکنند و برای او امکان رشد همه جانبه را فراهم آورند.
به این صورت که، بازی درمانی ابزاری است که برای تخلیه هیجانات و توسعه مهارت های اجتماعی و عاطفی کودک استفاده می شود. هم زمان، گفتار درمانی هم در جلسات بازی درمانی ادغام می شود تا بتواند در محیطی غیر رسمی مهارت های زبانی و گفتاری اش را تقویت کند. به هرحال، با استفاده از بازی هایی که به گفتار و مکالمه نیاز دارند، درمانگر امکان می یابد تا دایره واژگان، مهارت های ارتباطی و وضوح گفتار در کودک را بهبود بخشد.
حالا نوبت به کاردرمانی است که از طریق بازی های حرکتی به صورت دقیق به تقویت مهارت های حرکتی ظریف و درشت کودک می پردازد. به این ترتیب، ترکیب این سه روش درمانی در کنار هم، علاوه بر ایجاد یکپارچگی درمانی، نتایج موثرتری برای بهبود مهارت های زبانی، رفتاری و حرکتی کودک به دنبال دارد.
چگونه بازی به کودکان کمک میکند تا احساسات خود را بیان کنند؟
یکی از مزایای روانشناسی بازی کودک این است که کودکان می توانند احساسات خود را به صورت غیرمستقیم و به طور طبیعی بیان کنند. زیرا کودک در قالب بازی، احساس امنیت و راحتی می کند و می تواند بدون نیاز به بیان کلامی، احساسات پیچیده خود را بروز دهد. این بازی ها معمولا ًبرای کودکان خردسال مفید است.
نقش بازی در بهبود توانایی بیان احساسات و کنترل استرس
در روانشناسی بازی کودک، به بازی های نقش آفرینی و تاثیر آن بر کودکان تاکید شده است. در این بازی ها، کودک نقش های مختلفی مانند معلم، والدین، پزشک یا پلیس را بازی می کند. در فرآیند بازی، کودک ترس ها، نگرانی ها، خشم ها و امیدهای خود را از طریق نقش ها نشان می دهد. این بازی ها حتی به والدین یا درمانگران هم این فرصت را می دهند که به درک بهتری از احساسات کودک برسند و به او کمک می کنند تا راه های سالم تر برای مدیریت هیجانات خود را پیدا کند.
همچنین بازی هایی مانند بازی با خمیر، ساختن اشیاء، بازی های تخیلی و هنری و نقاشی به کودکان اجازه می دهند تا احساسات خود را به شکلی خلاقانه تر بروز دهند. آن ها با این بازی ها با احساسات خود آشنا می شوند و بهتر آن ها را درک می کنند.
بازیهای گروهی و نقش آنها در توسعه مهارتهای اجتماعی
بازی های گروهی هم کودک را در توسعه مهارت های اجتماعی کمک می کنند. آن ها در این بازی ها تعامل با دیگران، مهارت هایی مانند همکاری، حل تعارض، احترام به نوبت و همدلی را یاد می گیرند. بازی هایی مانند قایم باشک یا بازی های توپی مفهوم نوبت گیری را به کودک می آموزند.
همچنین در بازی های گروهی، کودک یاد می گیرد که به صورت مسالمت آمیز اختلافات را حل کند. علاوه بر آن یاد می گیرد که چگونه باید تقسیم وظایف کند و به نظرات دیگران گوش کند. در مجموع، بازی های گروهی یکی از بهترین روش ها برای تقویت مهارت های اجتماعی کودکان هستند. چراکه آن ها یاد می گیرند در محیط های اجتماعی به صورت موثر و با اعتماد به نفس عمل کنند.
مرکز روانشناسی بازی کودک در غرب تهران | بهترین خدمات تخصصی
هر فعالیتی که موجب سرگرمی کودکان شود، بخشی کلیدی و بسیار مهم در زندگی آن ها به شمار می آید. انواع بازی هایی که در روانشناسی کودکان استفاده می شود بر سطح توانایی های ذهنی و جسمی کودکان تاثیر می گذارند.از این رو به انواع بازی ها در روانشناسی اهمیت داده می شود.
اگر شما فرزندی دارید، تلاش کنید به بهترین شکل ممکن، بر اساس اصول روانشناسی برای کودکان، زمینه را برای رشد جسمی و ذهنی او فراهم کنید. مشاوران مرکز توانبخشی و روانشناسی بازی کودک طراوت تهرانسر در غرب تهران، موقعیتی مناسب برای والدین و کودکان ایجاد کرده است تا بتواننند از خدماتی بی نظیر و مطابق با استانداردهای روز روانشناسی بهره مند شوند.
خدمات تخصصی روانشناسی بازی کودک در کلینیک تهرانسر
خدماتی که برای کودکان در کلینیک تهرانسر ارائه می شوند، رویکردهای درمانی و حمایتی داشته و با استفاده از بازی به کودکان در مراحل مختلف رشد اجتماعی و روانی کمک می کنند. این خدمات برای کودکانی که مشکلات رفتاری، اجتماعی یا عاطفی دارند بسیار موثر است و به آن ها کمک می کنند تا در محیطی امن و بدون قضاوت، رفتارها و احساسات خود را بیان کنند. خدمات تخصصیی کلینیک طراوت تهرانسر شامل موارد زیر می شود:
- بازی درمانی: برای کمک به کودکان به عنوان ابزاری درمانی استفاده می شود تا کودک ترس ها، اضطراب ها و احساسات خود را از طریق بازی های ساختاریافته به صورت آزادانه بیان کند و از طریق مهارت های جدید مدیریت هیجانات خود را بیاموزد.
- بازی های حمایتی برای کودکان با نیازهای خاص: کودکانی که مشکلات خاصی دارند مانند adhd، اوتیسم، اختلالات یادگیری، بیش فعالی و پرخاشگر، بازی درمانی به کمک تقویت مهارت های شناختی، رفتاری و ارتباطی آنان می آید.
- بازی برای تقویت مهارت های اجتماعی: کلیه بازی های گروهی، تخیلی و نقش آفرینی ها، مفاهیمی مانند همکاری، نوبت گیری، همدلی و حل تعارض و مسئله را به کودکان می آموزند.
- راهنمای والدین: روانشناسی بازی کودکان در انتخاب بازی های مناسب و تکنیک های حمایتی برای کودکان، والدین را راهنمایی می کنند تا رشد کودک در منزل هم تقویت شود.
همه این خدمات تخصصی برای این است که کودک به رشد متعادل تری برسد. فراموش نکنید می توانید برای مشاوره تراپی در زمینه روانشناسی بازی کودک و انتخاب بهترین بازی ها در سنین مختلف با متخصصان و بهترین روانشناسان مرکز مشاوره روانشناسی طراوت تهرانسر تماس حاصل نمایید.
چرا مرکز روانشناسی بازی کودک تهرانسر بهترین انتخاب است؟
لازم است به دنبال درمانگری باشید که نه تنها آموزش گسترده ای در زمینه بازی درمانی باشد، بلکه تجربه استفاده از روش های بازی درمانی را برای کودکان داشته باشد. بازی درمانگر به عنوان متخصص بهداشت روان باید آموزش و تجربه کافی در زمینه بازی درمانی داشته باشد.
البته که پیدا کردن یک بازی درمانگر که بتوانید با اطمینان کودک خود را به او بسپارید و کودک و خودتان با او ارتباط برقرار کنید بسیا رمهم است. با توجه به اهمیت بازی درمانی، کلینیک طراوت با حساسیت بالا در این رویکرد درمانی عمل می کند و بهترین بازی درمانگران را در اختیار دارد که می توانید در کلینیک آن ها را ملاقات کنید.
پرسشهای رایج درباره روانشناسی بازی کودک
روانشناسی بازی کودک به عنوان یکی از حوزه های مهم روانشناسی، بر تاثیر رشد روانی، اجتماعی و شناختی کودک بررسی می کند. در عین حال، همواره پرسش های بسیاری وجود دارند که والدین، درمانگران و معلمان ممکن است درباره آن ها کنجکاو باشند. در ادامه به برخی از این پرسش ها اشاره کردیم که می توانید به صورت مستقیم از درمانگر بپرسید و پاسخ های علمی و دقیق دریافت کنید:
- آیا بازی برای سرگرمی است یا تاثیر آموزشی هم دارد؟
- بازی چه تاثیری بر روی رشد اجتماعی کودک دارد؟
- آیا بازی زیاد برای کودک ضرر دارد؟
- آیا همه بازی ها برای همه کودکان مناسب هستند؟
- چه نوع بازی هایی برای کودکان کم توجه مفید است؟
- کدام بازی ها برای تقویت مهارت های شناختی کودکان مفید است؟
- آیا بازی درمانی می تواند مشکلات رفتاری کودکان را بهبود بخشد؟ همه این پرسش ها ابزاری موثر برای تقویت و توسعه رشدی کودک هستند.
آیا روانشناسی بازی کودک میتواند به بهبود رفتارهای مشکلساز کمک کند؟
پاسخ به این پرسش بله است. بازی به کودک کمک می کند تا رفتارهای خود را بدون ترس و اضطراب از بازخوردهای منفی ابراز کند. سپس روانشناس یا درمانگر از بازی برای شناسایی و تغییر الگوهای رفتاری نامناسب استفاده می کنند. کودکان در بازی درمانی راه های سالم تر برای بیان هیجانات و واکنش به موقعیت های استرس زا را می آموزند. کودکان با هدایت درمانگر یاد می گیرند روش های بهتر و غیرپرخاشگرانه را برای حل مشکلات خود پیدا کنند.
چه نوع بازیهایی برای تقویت خلاقیت کودکان توصیه میشود؟
برخی از بازی هایی که به تقویت خلاقیت کودک کمک می کنند عبارتند از:
- بازی هایی مانند لگو، بلوک سازی یا ساخت ماکت های مختلف. با این بازی ها، آزمون و خطا و تفکر خلاقانه را در کودکان پرورش می دهند.
- با بازی هایی مانند نقش بازی معلم، سرآشپز و پلیس به کودکان این امکان داده می شود تا دنیای خود را بسازند و سناریوهای مختلف را خلق کنند.
- رنگ آمیزی، کاردستی و فعالیت های هنری به کودکان کمک می کنند تا تفکر منطقی و تخیلی خود را تقویت کنند.
- خلق داستان ها یا پازل ها به کودک فرصت می دهد تا خلاقیت خود را با خلق شخصیت ها و دنیای داستانی تقویت کرده و روایت های جدید بسازد.
- بازی های کارت، عروسک های نمایشی هم، تخیل و خلاقیت کودک را تحریک می کنند و در آن ها دنیای خود را می سازند.
سخن آخر
در مجموع، رونشناسی بازی کودک به درمانگر این امکان را می دهد که برای کاهش مشکلات رفتاری کودک از بازی استفاده کند تا او بتواند مهارت های اجتماعی و عاطفی بهتری کسب کند. بازی ها نه تنها برای سرگرمی و لذت کودک مفید هستند بلکه به رشد ذهنی و خلاقیت کودک هم کمک شایانی می کنند. دریافت مشاوره های نخصصی با درمانگران و مشاوران روانشناسی و خدمات مرکز طراوت تهرانسر، شما را در مسیر فرزندپروری آگاهانه همراهی می کند.
بدون دیدگاه