رشد جسمی، شناختی، عاطفی و اجتماعی کودک در سن ۱۱ سالگی رخ می دهد و کودک در این سن برای دوره نوجوانی آماده می شود. به طور کلی می توان گفت که دوران پیش بلوغ است که تفکر انتزاعی و منطقی بالایی مودم در این سن دارد و می تواند مفاهیم پیچیده را درک کند. در واقع طبق روانشناسی کودک ۱۱ ساله، کودکان در سن ۱۱ سالگی می توانند مهارت حل مسئله را افزایش دهند، حافظه و توجه او افزایش پیدا می کند و افکار انتقادی خواهند داشت. کودک در این سن با شناخت هویت خود رو به رو است و در گروه های همسالان خود و همچنین خانواده به دنبال تایید و توجه هستند و داشتن اعتماد به نفس در کودک ۱۱ ساله بسیار مهم می باشد.
از نظر احساسی نیز می توان گفت کودکان ۱۱ ساله دچار نوسانات خلقی می شوند و به استقلال بیشتر و تصمیم گیری شخصی می پردازند. کودک یازده ساله به مرورازعلایق خود در زمینه های ورزشی، هنر، مطالعات علمی و … صحبت می کند. در ادامه مقاله روانشناسی کودک ۱۱ ساله، قرار است والدین با تمامی این ویژگی ها آشنا شوند. با ما همراه باشید.
رشد شناختی و ذهنی در کودکان ۱۱ ساله
کودک ۱۱ ساله در این سن به رشد شماختی دست پیدا کرده است و با منطقی که دارد در مورد مسائل فکر کرده و با توجه به درکی که از علت و معلولی دارد به حل مسائل بپردازد. کودک به دلیل افزایش حافظه و توانایی های شخصی می تواند مشکلات پیچیده تری را حل کند.
تغییرات مهم در تفکر و یادگیری کودکان ۱۱ ساله
کودکان در این سن مسائل را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار می دهند و بیشتر به طور تجربی و با تجزیه و تحلیل می توانند مسائل را حل و توانایی های منطقی خود را افزایش دهند. او استدلال های پیچیده و یادگیری مستقل تر را دوست دارد و درک درستی از عدالت، انصاف و روابط انسانی خواهد داشت و به تدریج به اهمیت قوانین و اصول اخلاقی پی می برد.
تقویت تفکر انتقادی و حل مسئله
طبق روانشناسی کودک ۱۱ ساله، کودکان در این سن به دنبال توجیه کردن تصمیمات و نظرات خود در حل مسئله هستند که نشات گرفته از تفکر انتقادی آنهاست و می توانند به صورت خلاقانه چالش ها را حل کنند. با تقویت تفکر انتقادی و حل مسئله کودک بهتر می تواند موقعیت ها را ارزیابی کند و راه حل های جدیدی را کشف نماید. والدین و مربیان می توانند برای رشد تفکر انتقادی کودک سوالات باز مطرح نمایند و به گفتگوهای درسی و گروهی آنها را تشویق کنند.
اهمیت بازیهای فکری و آموزشی در این سن
طبق روانشناسی کودک ۱۱ ساله برای اینکه مهارت شناختی او را افزایش دهیم بهتر است از بازی های فکری و گروهی کمک بگیریم. این بازی ها شامل شطرنج، پازل، بازی های ریاضی و … می شوند. با این کار تفکر در حل مسئله و تمرکز کودک را تقویت خواهید کرد و با چالش کشیدن کودکان، فضایی سرگرم کننده و آموزشی را ایجاد خواهید کرد.
تحولات عاطفی در کودکان ۱۱ ساله
بر طبق روانشناسی کودک در ۱۱ سالگی، در این سن کودک، بیشتر دچار تحولات عاطفی می شود نوسانات خلق و خو را تجربه خواهد کرد. البته که این روند یک روند طبیعی است که نگران کننده نیست و برای وارد شدن به دوره نوجوان طبیعی می باشد. کودک از والدین مستقل بودن را طلب می کند و دوست دارد تمایلات خود را بیان کند و خود را کشف نماید.
روانشناسی کودک ۱۱ ساله می گوید که کودکان در این سن با احساسات پیچیده ای مثل نگرانی، نا امنی و اضطراب دست و پنجه نرم می کنند و والدین باید به درستی به آنها توجه نمایند.
مدیریت احساسات و چالشهای عاطفی
کودکان ۱۱ ساله احساسات متنوعی را تجربه خواهد کرد که حس گیجی ایجاد می کند و مدیریت آنها کمی مشکل است. کودکان در این سن بیشتر احساس عصبانیت، نا امیدی یا شادی های شدید دارند و باید به درستی مدیریت شود. با آموزش مناسب مدیریت احساس و گفت و گوهای باز می توان این مشکلات را حل نمود.
والدین باید فضای حمایت گونه برای کودک فراهم نمایند تا کودک احساسات خود را بیان کند. تکنیم های آرامش بخش مانند تمرین نفس گیری عمیق و تمرکز برای کاهش فشارهای عاطفی بهترین گزینه می باشند.
نقش والدین در ایجاد پایداری عاطفی
نقش والدین در ایجاد پایداری عاطفی و تقویت سلامت روانی کودک بسیار مهم می باشد. وقتی کودک از والدین خود خس حمایتی بگیرد و توجه آنها را درک کند، احساس امنیت بیشتری خواهد داشت و در نتیجه اعتماد به نفس او افزایش می یابد و می تواند با مدیریت درست احساسات با چالش های پیش آمده رو به رو شوند.
والدین می توانند با کودکان ۱۰ ساله خود گفت و گوهای منظم داشته باشند و با ابراز علاقه و تشویق کودک به او در بیان احساسات کمک کنند. نشان دادن همدلی و پذیرفتن احساسات کودک بدون انتقاد میتواند در ایجاد پایداری عاطفی موثر باشد.
مقابله با استرس و اضطراب در کودکان
فشارهای موجود در مدرسه، انتظارات اجتماعی و تغییرات در زندگی ممکن است در کودک استرس و اضطراب ایجاد کند. در صورتی که کورک با اضطراب و استرس دچار شود باید مدیریت استرس را به او آموزش داد. والدین و مربیان می توانند کودک را به انجام فعالیت هایی چون ورزش، هنر و فعالیت های خلاقانه تشویق کنند و مدیتیشن و تمرینات تنفسی را به او بیاموزند.
کودک ۱۱ ساله باید خواب کافی داشته باشد و با داشتن تغذیه مناسب اضطارب و استرس او کاسته شود. طبق اصول روانشناسی کودک ۱۱ ساله در صورتی که نشانه های اضطراب را در کودک خود مشاهده کردید برخوردی مثبت و حمایتگرانه داشته باشید تا وجود شما را درک کند.
چالشهای رفتاری کودکان ۱۱ ساله
چالش هایی که کودک ۱۱ ساله با آن مواجه می شود شامل رفتارهای پرخاشگرانه، ناسازگاری و بی نظمی در پیروی از قوانین می باشد. تغییرات عاطفی و جسمی کودک را دچار احساسات مختلف می کند و درنتیجه رفتارهای نادرستی از خود بروز می دهد.
پرخاشگری و نحوه مدیریت آن در کودکان
پرخاشگری طبق روانشناسی کودک ۱۱ ساله می تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند استرس، احساسات کنترل نشده و تغییرات هورمونی باشد که با صبوری کردن و روش های موثر تربیتی می توان آن را کنترل کرد.
کودک نیاز به محیطی امن و حمایتگر دارد که در بستر خانواده به آن می رسد و با آموزش های والدین از قبیل آموزش مهارتهای حل مسئله و تشویق کودک به استفاده از کلمات به جای رفتار فیزیکی کودکان می توانند چالش های به وجود آمده را مدیریت نمایند. همچنین یادگیری تکنیک های کنترل خشم نیز و تنفس عمیق و … از رفتارهای پرخاشگرانه جلوگیری می کند. پس نگرانی های کودک را بشموید و در صدد رفع آن برآیید.
تاثیر تربیت صحیح در جلوگیری از رفتارهای ناهنجار
برای اینکه کودک شما شخصیت و رفتار درستی داشته باشد باید به درستی تربیت شود. والدین نقش اساسی در تربیت کودک دارند و با متعادل رفتار کردن و انجام درست شیوه های مثبت تربیتی می توانند از بروز رفتارهای ناهنجار جلوگیری نمایند.
تشویق رفتار های خوب کودک ۱۱ ساله و آموزش های درست و مداوم در مورد مسائل اخلاقی و اجتماعی از روش های تربیتی است که رفتارهای مثبت را در کودک افزایش می دهد. کودک از بزرگنرها تقلید می کند و والدین الگوی او هستند و باید کارهای مثبت زیادی انجام دهند تا از آنها الگوبرداری نماید.
راهکارهای بهبود رفتارهای ناپسند در این سن
با راهکارهای عملی و تربیتی می توان رفتار های ناپسند را در کودکان ۱۱ ساله کاهش داد. در ابتدا باید دلایل رفتار کودک را شناسایی کرد و به بررسی آن پرداخت. والدین و مربیان مدرسه برای کاهش و رفع رفتارهای ناپسند می توانند کودک را به کارهای مثبت و درست تشویق کنند و به جای تنبیه کردن با پاداش دادن او را مجاب نمایند.
کودک برای بهبودی احتیاج به اعتماد والدین و محیطی امن دارد و می توان با گوش دادن به احساسات او و حل اختلافات به وجود آمده مشکل را حل نمود. طبق روانشناسی کودک ۱۱ ساله در صورت بروز هر گونه رفتار ناپسند والدین موظف می باشند با آرامش و بدون تنش با کودک صحبت کنند و به او رفتار درست را بیاموزند.
خدمات تخصصی روانشناسی کودک در غرب تهران
روانشناسی کودک علمی است که در زمینه رفتارهای کودکانه فعالیت دارد و کودکان و خانواده هایی که درگیر مسایل رفتاری، تحصیلی، عاطفی و … هستند مراجعه به کلینیک های تخصصی در غرب تهران برای دریافت خدمات تخصصی بهترین گزینه می باشد.
مشاوره روانشناسی کودک برای مسائل رفتاری و تحصیلی
برای اینکه مشکلاتی چون پرخاشگری، کمبود تمرکز، عدم انگیزه برای تحصیل و افت تحصیلی را در کودک خود مشاهده کردید حتما باید با یک مشاور روانشناسی کودک صحبت کنید و مشاور رفتارهای کودک را تحلیل می کند و برنامه ی درمانی مناسبی را برای کودک تدوین می کند.
او برای ارزیابی ابتدا با کودک به صورت فردی و سپس با والدین صحبت می کند و با آموزش های لازم تغییرات مثبتی را در کودک انجام می دهد و به بهبود عملکرد تحصیلی کودک ۱۱ ساله کمک خواهد کرد.
نقش روانشناس در حل مشکلات عاطفی و رفتاری
حل مشکلات عاطفی و رفتاری توسط روانشناس کودک یا گفتاردرمان کودک صورت می گیرد و مشاورین کلینیک طراوت از روش هایی چون گفتاردرمانی، بازی درمانی، تکنیک های رفتاری و … استفاده می نمایند و به کودک ۱۱ ساله آموزش می دهند تا چگونه با مشکلات به وجود آمده مقابله کند.
اضطراب، ترس و … بر روی رشد کودک تاثیر دارد و باید در بستری امن به درمان آن پرداخت. در روانشناسی کودک ۱۱ ساله درک احساسات کودکان ۱۱ ساله از اهمیت بالایی برخوردار است و باید مهارت های مقابله با خشم را آموزش داد.
خدمات تخصصی روانشناسی کودک در غرب تهران
کلینیک های زیادی در غرب تهران در حوزه کودک و نوجوان فعالیت دارند که به درمان مشکلات رفتاری، عاطفی، اجتماعی و … می پردازند.
کلینیک طراوت که در محدوده غرب تهران – تهرانسر دایر است از مراکز روانشناسی به روز می باشد که از مشاورین خبره برای ارزیابی کودکان کمک گرفته است و تمامی تجهیزات موجود در کلینیک کامل می باشد و از متدهای جدید در درمان مشکلات شناختی و رفتاری استفاده می شود. مشاورین مرکز طراوت از والدین در روند درمان کمک میگیرند و با توجه به نیازهای فردی کودک بهترین نوع درمان را برمی گزینند.
بدون دیدگاه