خبر چینی در برخی از کودکان که به دنبال جلب توجه بزرگترها هستند رخ می دهد. البته در برخی مواقع کودک با خبرچینی برای مدیریت مسائل پیچیده درخواست کمک دارد یا احساس نیاز به تایید والدین را دارد که این کار را انجام می دهد. برای اینکه نحوه برخورد با کودک خبرچین درست باشد احتیاج است دلایل بروز این مشکل را ابتدا پیدا کنید.
کودک خبرچین احتیاج به فضای امن و آرامش بخش دارد تا از نگرانی ها و مشکلات خود بدون نیاز به خبرچینی صحبت کند. کودکان والدین را الگوی خود قرار می دهند و باید تفاوت اطلاع رسانی را با خبرچینی به کودک آموزش دهید. در ادامه بر اساس آموزه های روانشناسی این مشکل را مورد بررسی قرار می دهیم و نحوه برخورد صحیح با کودکان خبرچین را بررسی می کنیم. همراه ما باشید.
چرا کودکان خبرچینی میکنند؟
کودکان درک درستی از خبرچینی ندارند و بیشتر برای جلب توجه، کسب تایید و قدرت یا ناتوانی در مدیریت اختلافات به خبرچینی متوسل می شوند. در ادامه بیشتر در مورد نحوه برخورد با کودک خبرچین صحبت خواهیم کرد.
جهت رزرو نوبت خدمات با واحد نوبت دهی ارتباط بگیرید.
علل اصلی خبرچینی در کودکان
همانطور که گفته شد علت اصلی خبرچینی احساس توجه است. وقتی کودک در مخیط خانواده دچار مک توجهی می شود با خبر چینی خواهر یا برادر خود توجه طلب می کند. همچنین کودک برای ترس از تنبیه یا انتقاد به خبرچینی روی می آورد. از دیگر دلایل خبرچینی کودک می توان به احساس ناتوانی کودک در حل تعارض ها و نداشتن مهارت های لازم برای مذاکره یا مدیریت مشکلات اشاره کرد. این رفتار می تواند نشانه ای از نیاز به کمک برای توسعه مهارت های اجتماعی و ارتباطی باشد.
نقش محیط خانه و مدرسه در خبرچینی
محیط خانه و مدرسه نقش بسزایی در شکل گیری رفتارهای کودک از جمله خبرچینی دارد. در محیط خانه و مدرسه که یک محیط رقابتی است برای جلب حمایت یا کنترل دیگران خبرچینی اتفاق می افتد. اگر در محیط خانه و مدرسه کودک احساس آرامش و امنیت داشته باشد کودک به این رفتار روی نمی آورد. والدین نباید کودک را به رفتارهای رقابتی تشویق کنند و همچنین تنبیه های سخت کودک را به سمت این رفتار زشت سوق می دهد. نحوه برخورد با کودک خبرچین توسط معلم و الگوهای رفتاری کودکان دیگر در مدرسه موجب بروز خبرچینی می شود.
تاثیر ارتباطات کودک با همسالان بر رفتار خبرچینی
کودکانی که در گروه های دوستانه عضو هستند تحت تاثیر حسادت و دشمنی بیشتر خبرچینی می کنند. کودک برای عزیز کردن خود ممکن است خبرچینی انجام دهد و در صورتی که حمایت متقابل وجود داشته باشد از کودک این رفتار سر نمی زند. نحوه برخورد با کودک خبرچین در محیط های دوستانه اینگونه است که روابط سالم بین کودکان را تقویت کرد و طریقه حل اختلافات را به صورت مسالمت آمیز آموزش داد.
چگونه با کودک خبرچین رفتار کنیم؟
نحوه برخورد با کودک خبرچین کار سختی نیست اما اول باید علت آن را پیدا کرد. سپس از روش های تربیتی مثبت برای رفع مشکل اقدام نمود.
راهکارهای جلوگیری از خبرچینی کودک
در ابتدا باید کودک را متوجه این که خبرچینی رفتار نادرستی است آگاه سازید. کودکان از تبعات خبرچینی آگاه نیستند و والدین باید آنها را از آسیب ها و اختلافاتی که رخ می دهد مطلع کنند. همچنین به کودکان بیاموزند که اختلافات را خود باید حل کنند و نباید دیگران را درگیر کرد. کودک را با حریم خصوصی آشنا کنید و عدم دخالت در مسائل شخصی را به کودک بیاموزید.
تشویق به صداقت و اعتمادسازی
کودک را به راست گویی تشویق کنید و از او بخواهید در صورت هر گونه مشکل با صداقت صحبت کنند. گفتگوهای صادقانه بین کودک و والدین او را از خبرچینی دور می سازد. کودکان باید بدانند که می توانند مشکلات خود را با والدین و مربیان بدون ترس از قضاوت یا مجازات در میان بگذارند. اگر کودک احساس کند که همیشه در محیطی امن قرار دارد و می تواند بدون نگرانی در مورد رفتارهای منفی دیگران صحبت کند به تدریج تمایل کمتری به خبرچینی خواهد داشت. استفاده از جلسات رفتار درمانی کودکان می تواند مفید واقع شود.
اهمیت توجه به احساسات و نیازهای کودک
بعضی از کودکان نمی توانند احساسات خود را ابراز کنند و برای جلب توجه به خبرچینی روی می آورند. نحوه برخورد با کودک خبرچین در چنین وضعیتی بسیار مهم است. پس وظیفه والدین توجه به احساسات و نیازهای عاطفی کودک است. والدین باید به حرف های کودک در مورد نیازها و علایقی که دارند گوش دهند و راه های ارتباط برقرار کردن سالم را به کودکان بیاموزند. ایجاد یک محیط حمایتی که کودک متوجه شود نیازهایش مهم هستند از بروز رفتار منفی مانند خبرچینی جلوگیری می کند. توجه به احساسات و نیازهای کودک موجب بالا رفتن اعتماد به نفس کودک می شود و کودک قادر به حل مشکلات بدون نیاز به دخالت دیگران می باشد.
جهت رزرو نوبت خدمات با واحد نوبت دهی ارتباط بگیرید.
ایجاد فضای گفتگو بدون ترس برای کودک
کودک ترسو بیشتر به خبرچینی روی می آورد. کودکانی که در معرض تنبیه، قضاوت و … وجود دارند بیشتر دچار این مشکل می شوند. کودک احتیاج به شنیده شدن بدون قضاوت دارد و گفتگو در محیطی آزاد و بدون ترس او را در مسیر موفقیت قرار داده و دیگر احتیاجی به خبرچینی ندارد. او می تواند با اعتماد به نفس مسائل را حل کند و مهارت های اجتماعی و ارتباطی خود را بهبود بخشد.
آموزش مهارتهای اجتماعی به کودک خبرچین
کودک با خبرچینی می خواهد مشکلات را مدیریت کند که یک کار اشتباه است. او باید مهارت های اجتماعی خود را برای حل مسائل ارتقا دهد. والدین کسانی هستند که کودکان به آنها اطمینان دارند و می توانند مهارت های اجتماعی را به کودک آموزش دهند. کودک با یاد گرفتن این مهارت ها در آینده موفق تر خواهد بود و روابط سالم تری خواهد داشت.
تقویت مهارتهای ارتباطی کودک
نحوه برخورد با کودک خبرچین از طریق مهارت های ارتباطی نیز صورت می گیرد و باید به کودک آموزش های لازم را در مورد ابراز نظرات و احساسات به روش های مثبت داد. کودک باید بتواند بدون آسیب به دیگران احساسات خود را ابراز کند و همچنین نوبت حرف زدن را در گفتگو رعایت کند و اول گوش داده و سپس صحبت را شروع کند. با یاد گرفتن درست مهارت ارتباطی کودک بدون دخالت دیگران مشکلات را حل می کند.
آموزش همدلی و همکاری در محیط خانواده
همدلی و همکاری یک مهارت اجتماعی است. آموزش همدلی به کودک کمک می کند تا درک کند که رفتارهای دیگران چگونه می تواند بر آن ها تأثیر بگذارد. والدین باید در مورد احساسات روزمره خود با کودک صحبت کنند و به او بیاموزند به احساس دیگران توجه کند و از آنها حمایت کند. همچنین همکاری کردن را در محیط خانه باید بیاموزد و مشکلات را به صورت جمعی حل کند.
چگونه به کودک یاد بدهیم که به جای خبرچینی مشکلات را مستقیم بیان کند؟
برای اینکه کودک خبرچینی را کنار بگذارد باید به او بیاموزیم که مشکلات را مستقیم و با احترام بیان کند. به کودک بیاموزید که می تواند با صحبت کردن به صورت مستقیم از تنش ها و سوءتفاهم جلوگیری نماید. همچنین والدین می توانند با بازی و شبیه سازی به حل مسائل کمک نمایند.
چگونه والدین میتوانند کودک را از خبرچینی دور کنند؟
نحوه برخورد با کودک خبرچین در والدین بسیار مهم است. والدین می توانند با ایجاد یک محیط تربیتی مثبت و سالم، کودک را از خبرچینی دور کنند. در ادامه بیشتر به نقش والدین در دوری از خبرچینی می پردازیم.
تاثیر رفتار والدین بر رفتار کودک
رفتار والدین تأثیر مستقیمی بر رفتار کودکان دارد. زمانی که والدین از روش های تربیتی مثبت استفاده می کنند، کودک تمایل بیشتری به پیروی از این الگوها خواهد داشت. والدین باید نحوه رفتار با کودک خبرچین را بلد باشند و گفتگو و توضیح دادن را جایگزین روش های تنبیهی کنند. والدین به رفتارهای خود باید بسیار دقت کنند و خود نیز خبرچینی نکنند و در موقعیت های مشابه، بهترین کار همیشه گفتگو و حل مسائل به شیوه ای مسالمت آمیز است. صداقت و الگو درست داشتن بهترین روش برای دوری از خبرچینی است.
نقش گفتگو و مشاوره در نحوه برخورد با کودک خبرچین
گفتگو با کودک و مشاوره به طور دائم می تواند نقش بسیار مؤثری در کنترل نحوه برخورد با کودک خبرچین ایفا کند. والدین باید فضای امنی برای کودک فراهم کنند که او بتواند احساسات و نگرانی های خود را بدون ترس از قضاوت بیان کند. گفتگو درباره آسیب های خبرچینی به کودک کمک می کند تا بهتر درک کند. مشاوره با کودک به او میآموزد که در موقعیت های مختلف باید چه رفتارهایی داشته باشد تا به روابط اجتماعی او آسیب نرساند. والدین باید از روشهای غیرتنبیهی استفاده کنند و در صورتی که از خبرچینی دست برنداشتند به مشاور مراجعه نمایند.
تقویت مسئولیتپذیری در کودک
یکی از روش های دیگر دور کردن کودک از خبرچینی تقویت حس مسئولیت پذیری در او می باشد. زمانی که کودک بداند باید در قبال رفتارهایی که دارد جواب پس بدهد حس مسئولیت پذیری در او برانگیخته می شود. والدین باید به کودک مسئولیت محول نمایند تا بتواند مسائل را خود حل کمد و با خبرچینی به دنبال جلب توجه نباشد. تقویت اعتماد به نفس کودک و تشویق او به استفاده از روش های مثبت برای حل مسائل به کودک این امکان را می دهد که در شرایط مشابه در آینده خود را مسئول حل مشکل ببیند و از خبرچینی پرهیز کند.
تاثیر مشاوره روانشناسی در اصلاح رفتار خبرچینی کودکان
مشاوره روانشناسی مناسب ترین روش برای اختلالاتی مانند خبرچینی است که کودکان دچار آن شده اند. مشاوران در نحوه برخورد با کودک خبرچین بهتر از والدین می توانند مشکلات را حل کنند و به دلایل بروز خبرچینی پی ببرند. در ادامه با مرکز گفتاردرمانی و کاردرمانی طراوت همراه باشید.
چگونه مشاوره روانشناسی میتواند به کودک کمک کند؟
مشاوره روانشناسی با تکنیک های مختلف به بروز احساسات کودک کمک می کند. در جلسات مشاوره روانشناس کودک به او می آموزد که در مواقعی که احساس نیاز به جلب توجه یا حل مشکلات اجتماعی دارد از روش های ارتباطی مستقیم استفاده کند. همچنین روانشناس به والدین می آموزد که چه رفتارهایی در مواقع خبرچینی کودک از خود نشان دهند و نحوه رفتار با کودک خبرچین را به آنها خواهد آموخت.
نقش جلسات درمانی در اصلاح رفتارهای خبرچینی
در جلسات درمانی که به صورت گروهی یا فردی انجام می شود در ابتدا به علل خبرچینی کودک پرداخته می شود و سپس روانشناس با تکنیک هایی مانند بازی درمانی ، درمان شناختی – رفتاری و تمرینات اجتماعی می توانند به کودک کمک کنند تا مهارتهای جدیدی برای برقراری ارتباط و حل مشکلات بیاموزد. در جلسات درمانی محیطی امن را برای کودک تدارک می بینند و حمایت گونه با او رفتار می کنند تا بتواند راحت به صحبت در مورد مشکل های خود بپردازد.
معرفی کلینیک روانشناسی کودک در غرب تهران برای خدمات مشاوره
کلینیک روانشناسی غرب تهران یکی از مراکز معتبر در زمینه روانشناسی و کاردرمانی کودک است که در آن خدمات مشاوره برای کودکان صورت می گیرد. در این کلینک که در تهرانسر واقع است جمعی از روانشناسان کودک، متخصصان تربیتی و مشاوران اجتماعی دور هم گرد آمده اند و می توانند به والدین و کودکان کمک کنند تا مشکلات رفتاری مانند خبرچینی را اصلاح کنند. در این کلینیک جلسات فردی و گروهی برای کودکان در سنین مختلف برگزار می شود تا آنها مهارت های اجتماعی، حل مسائل و … را یاد بگیرند.
مرکز روانشناسی کودک در تهرانسر و غرب تهران
در غرب تهران و منطقه تهرانسر چندین مرکز روانشناسی کودک برای آموزش نحوه برخورد با کودک خبرچین وجود دارد که خدمات تخصصی برای حل مشکلات رفتاری و روانی کودکان ارائه می دهند. اما کودکان موجودات حساسی هستند که باید به صورت ویژه و درست با آنها برخورد کرد و باید کلینیکی با تجربه و معتبر را برای درمان کودکان انتخاب نمایید. به همین علت پیشنهاد ما به شما انتخاب کلینیک روانشناسی و کاردرمانی کودک است. چرا؟
خدمات روانشناسی کودک در کلینیک طراوت
کلینیک طراوت از مراکز معتبر روانشناسی در غرب تهران می باشد که خدمات گسترده ای برای کودکان و خانواده ها فراهم می کند. این مرکز خدمات روانشناسی زیادی اعم از مشکلات رفتاری، اضطراب، افسردگی، اختلالات توجه و بیشفعالی (ADHD) و مشکلات تحصیلی را ارائه می دهد. در این مرکز از روش های مدرن و تجهیزات به روز استفاده می کنند و والدین می توانند در جلسات مشاوره کودک حضور داشته باشند.
مشاوره برای مشکلات رفتاری و تربیتی کودکان
مشاوره نحوه برخورد با کودک خبرچین برای مشکلات رفتاری و تربیتی کودکان در کلینیک طراوت به والدین کمک می کند تا با آگاهی بیشتری رفتارهای فرزند خود را مدیریت کنند. این خدمات شامل مشاوره برای کودکان با اختلالات رفتاری مانند خبرچینی، پرخاشگری، نافرمانی، اضطراب اجتماعی و مشکلات در تعامل با همسالان است. برای کودکان مبتلا به مشکلات خاص مانند بیش فعالی یا اختلالات یادگیری نیز جلسات درمانی ویژه ای در نظر گرفته می شود. در این مشاوره ها تکنیک های تربیتی صحیح آموزش داده می شود و والدین نیز باید طبق روش های مشاور پیش روند.
آدرس و تماس با کلینیک روانشناسی کودک در غرب تهران
کلینیک طراوت در تهرانسر از دو طریق حضوری و تماس تلفنی نوبت دهی دارد و شما می توانید در این صفحه آدرس و شماره تماس کلینیک را مشاهده و تناس حاصل فرمایید. به دلیل تقاضای بالای مشاوره بهتر است قبل از مراجعه حضوری حتما از طریق تماس تلفنی نوبت خود را رزرو نمایید.
آدرس: تهرانسر، چهارراه صدف، خیابان شاهد غربی، جنب بانک صادرات، پلاک ۴۵، طبقه دوم (بالای پلیس ۱۰+)
تلفن ثابت: ۰۲۱۴۴۵۰۸۶۵۲
تلفن ثابت۲: ۰۲۱۴۴۵۰۴۴۲۳
تلفن همراه: ۰۹۳۸۵۳۰۲۳۲۳
سوالات متداول والدین درباره نحوه برخورد با کودک خبرچین
آیا خبرچینی کودکان طبیعی است؟
خبرچینی در کودکان تا حدی طبیعی است. برای کودکانی که هنوز مهارت های اجتماعی و مهارت های حل مشکل را به طور کامل یاد نگرفته اند، خبرچینی به عنوان یک روش برای مدیریت وضعیت ها و کسب توجه از والدین یا معلمان می باشد. کودکانی که در سنین پایین به خبرچینی روی می آورند و این وضعیت ادامه دار بود به نحوه برخورد با کودک خبرچین باید فکر کنند.
در چه سنی باید نگران خبرچینی کودک بود؟
خبرچینی در کودکان معمولاً در سنین پایین تر (۳ تا ۷ سال) بسیار دیده می شود. در صورتی که کودک بعد از این سن مهارت های اجتماعی را بیاموزد و هنوز خبرچینی کند و بین همسالان خود جدایی و دعوا راه بیاندازد باید به درمان فکر کرد. والدین با کمک مشاور روانشناسی به کودک کمک می کنند تا رفتار خود را اصلاح کند و مشکلات را به شیوه ی دیگری حل نماید.