چه زمانی کودک به گفتاردرمانی نیاز دارد؟ این سوالی است که در ذهن والدین کودکان دارای اختلال در گفتار و زبان به وجود می آید. وقتی کودکی در اصطلاح عامیانه دیر حرف می زند یا هر مشکل دیگری دارد، والدین به فکر فرو می روند تا راه حلی پیدا کنند که راه حل این مشکل مراجعه به گفتار درمانی است. گفتار درمانی روشی است که به کودک شما در هر سنی که باشد کمک می کند تا مهارت های لازم برای حرف زدن و قرار گرفتن در اجتماع را آموزش دهد. در صورت دیدن هر گونه علائم که باعث می شود کودک شما از گفتار اجتناب کند باید از یک گفتار درمانگر کمک بخواهید.
گفتاردرمانی چیست؟
اگر احساس می کنید کودک شما نشانه هایی از تاخیر یا اختلال در گفتار و زبان را نشان می دهد و سوال متداول چه زمانی کودک به گفتاردرمانی نیاز دارد؟ این مقاله را به دقت مطالعه کنید. با توجه به نقاط سیر رشد طبیعی گفتار و زبان مشخص می شود که کودکتان به گفتاردرمانی نیاز دارد یا ندارد. به عنوان مثال کودک در یک سالگی باید اولین کلمات خودش را بگویید و در ۲ سالگی به طور تقریبی باید ۵۰ کلمه را بیان کند و جملات ۲ کلمه بگویید. در هر سنی کودک باید یک سری از مهارت های گفتار و زبان را به دست بیاورد و اگر با توجه به سنش از حد طبیعی پایین تر باشد نیاز به خدمات گفتاردرمانی دارد. حتما اگر فکر میکنید فرزندتان به حمایت و کمک یک آسیب شناس گفتار زبان نیاز دارد، حتما مراجعه کنید.
وقتی کودک خردسال شروع به یاد گرفتن زبان می نماید، از صداها، زبان و حرکت لب ها برای ایجاد صداها و کلمات جدید استفاده می کند. اشتباه تلفظ کردن صداها در کودکان زیر ۴سال وجود دارد. این حالت در بچه ها کاملا طبیعی می باشد اما بعد از ۴ سالگی اشتباه تلفظ کردن صداها دیگر طبیعی نیست و باید به گفتاردرمانی مراجعه کنید.
علائم رایج که حاکی از نیاز کودک شما به گفتار درمانی است و می توان به سوال چه زمانی کودک به گفتاردرمانی نیاز دارد؟ پاسخ داد.
گفتار درمانی بهترین راهکار برای درمان و بهبود وضعیت گفتاری کودک شما می باشد که در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر، بهتر است با یک آسیب شناس گفتار و زبان در ارتباط باشید.
-اجتناب از حرف زدن: اکثرا کودکان در ۴-۶ ماهگی صداسازیی را شروع می کنند. در صورتی که کودک ۷ ماهه شما از صداسازی کردن خودداری می کند، جواب سوال چه زمانی کودک به گفتاردرمانی نیاز دارد؟ همان موقع زمان مراجعه به گفتاردرمانی است. اگر براساس گزارشها کودک شما از عملکرد شنوایی خوبی برخوردار است، بهتر است با یک آسیبشناس گفتار-زبان (SLP) در ارتباط باشید تا با استفاده از روش گفتار درمانی به بهبود وضعیت کودک شما کمک نمایند. با عمل به توصیه های گفتاردرمانگر می توانید نحوه تعامل با کودکتان را تقویت کنید.
-اجتناب از ارتباط غیر کلامی و شرکت در بازی های گروهی: اگر کودک شما برای رفع نیازهای خود از اشارات و زبان بدن استفاده نمی کند و از قرار گرفتن در محیط های شلوغ دوری می کند. جواب سوال چه زمانی کودک به گفتاردرمانی نیاز دارد؟ همان موقع زمان مراجعه به گفتاردرمانی است و درمان را هر چه زودتر باید شروع کنید. کودکی که تنهایی را دوست دارد و با دوستان هم سن خود بازی نمی کند، شاید مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم (ASD) باشد. کودکانی که مبتلا به ASD هستند علاوه بر تاخیر در گفتار و زبان، ممکن است از حضور در محیط های اجتماعی نیز با مشکل روبرو شوند.
– داشتن لکنت زبان: یکی دیگر از اختلالات گفتاری، داشتن لکنت زبان است که با گفتار درمانی می توانید نحوه گفتار و زبان کودک خود را تقویت کنید. اگر کودک شما پیش دبستانی است و بیشتر از یک ماه است که لکنت زبان دارد، جواب سوال چه زمانی کودک به گفتاردرمانی نیاز دارد؟ همان موقع است و حتما گفتاردرمانی را برای درمان در نظر بگیرید.
– شروع گفتاردرمانی در صورت عدم درک گفتار: کودک نوپا باید توانایی پاسخ دادن به سؤالات ساده «چه» و «کجا» را داشته باشد. عدم توانایی در انجام دستورات ساده یعنی جواب سوال چه زمانی کودک به گفتاردرمانی نیاز دارد؟ همان موقغ است و وقت را نباید از دست بدهید. در این صورت، ارتباط به موقع و استفاده از راهنمایی های یک آسیب شناس گفتار-زبان (SLP) باعث خواهد شد تا کودک شما با انجام تمرینات گفتاری بر چالش های ناشی از این مورد غلبه نماید. اگر کودک نوپای شما در صورت صدا کردن، به نام خود عکس العمل نشان نمی دهد، این حالت می تواند نگرانکننده باشد.
منابع:
بدون دیدگاه