گفتاردرمانی کودک ۷ ساله کمک می کند تا کودک صداها و کلمات را بشناسد و نحوه برقرار کردن ارتباط با همسالان و بزرگترها را یاد بگیرد. کودک در ۷ سالگی پیش دبستانی را رد کرده و وارد مدرسه شده است و در صورتی که مهارت گفتار و زبانی درستی نداشته باشد نمی تواند در محیط مدرسه با معلم و همکلاسی ها ارتباط بگیرد و در تعاملات اجتماعی دچار مشکل می شود.

همچنین این مشکلات مانع از رشد تحصیلی کودک می شود و گفتاردرمان با تمرین های مناسب به تقویت این مهارت ها می پردازد و کودک با اعتماد به نفس وارد مدرسه و اجتماع می گردد.

چرا گفتاردرمانی کودک ۷ ساله ضروری است؟

کودک ۷ ساله در سنی است که باید مراحل رشد زبانی و اجتماعی را گذرانده باشد و در غیر این صورت به دلیل داشتن مشکلات گفتاری و زبانی مراجعه به گفتاردرمانی ضروری است.

کودک ۷ ساله اولین سال ورود به مدرسه را تجربه می کند و برای خواندن، نوشتن و فهم درس باید توانایی زبانی بالایی داشته باشد. مشکلات گفتاری و زبانی از پیشرفت کردن کودک جلوگیری می کنند و کودک به مرور اعتماد به نفس خود را در کلاس از دست می دهد. با انجام گفتاردرمانی این اختلالات برطرف می شوند.

کودکان ۷ ساله ارتباط بیشتری با همسالان خود دارند و باید بتوانند افکار و احساساتی که دارند را به‌ درستی بیان کنند. اگر مشکلات گفتاری داشته باشد قادر به برقراری رابطه با دوستان خود نیست و یک کودک منزوی خواهد بود. گفتاردرمانی کودک ۷ ساله کمک می ‌کند تا کودک بهتر صحبت کند و تعاملات اجتماعی موفق ‌تری داشته باشد.

اختلالات گفتاری همچنین ناامیدی، اضطراب و در برخی مواقع احساس شرم را در کودک به وجود می آورد و در نتیجه مشکلات رفتاری و عاطفی اتفاق می افتد و باید با کمک گفتاردرمان و والدین اعتماد به نفس از دست رفته کودک را بازگرداند.

کودکان ۷ ساله در سنی قرار دارند که باید بتوانند کلمات را درست تلفظ کنند و همچنین جملات پیچیده بگویند. اگر در تلفظ، ساخت جمله و مهارت های زبانی نقص هاییی داشتند مراجعه به گفتاردرمانی ضروری است.

عدم درمان به موقع اختلالات گفتاری، زبانی و … می تواند تا نوجوانی و حتی بزرگسالی ادامه یابد و فرد نتواند یک زندگی موفق را تجربه کند.

گفتاردرمانی کودک 7 ساله
گفتاردرمانی کودک ۷ ساله

علائم مشکلات گفتاری در کودک ۷ ساله

مشکلات گفتاری در کودکان ۷ ساله به شکل‌ های مختلفی ظاهر می شود و با بررسی علائم می توان به موقع اقدام به درمان مشکل نمود. علائمی که نشان می دهد که به گفتاردرمانی کودک ۷ ساله احتیاج است عبارتند از:

  • ناتوانی در تلفظ صحیح برخی حروف یا جایگزین کردن آن‌ها
  • حذف یا اضافه کردن صداها در کلمات
  • صحبت کردن با صدای نامفهوم یا غیر قابل درک برای دیگران.
  • لکنت زبان
  • مکث‌ های طولانی در صحبت.
  • تکرار صداها، کلمات یا جملات.
  • کشیدن صداها یا توقف ناگهانی هنگام صحبت.
  • احساس ناراحتی یا اضطراب هنگام حرف زدن.
  • ناتوانی در ساخت جملات پیچیده یا استفاده از دستور زبان مناسب.
  • محدود بودن دایره لغات نسبت به همسالان.
  • دشواری در درک مکالمات یا سوالات.
  • عدم توانایی در بیان داستان یا توصیف دقیق رویدادها.
  • ناتوانی در پیوستن به مکالمات گروهی
  • عدم توانایی در بیان احساسات یا نیازها.
  • گوشه‌ گیری و اجتناب از صحبت با دیگران.
  • مشکلات در حفظ ارتباط چشمی هنگام صحبت.
  • صحبت کردن با صدای خیلی بلند، خیلی آرام یا غیرطبیعی.
  • قطع یا تغییر ناگهانی صدا هنگام صحبت.
  • دشواری در جویدن یا بلعیدن غذا.
  • نشت مایعات از دهان هنگام نوشیدن.

روش‌های گفتار درمانی برای بچه هفت ساله

جلسات گفتاردرمانی ابتدا با ارزیابی کودک انجام می شود بعد از تحقیقات کامل در مورد کودک و تشخیص مشکل برنامه ای مناسب با احتیاجات کودک تدوین می شود و سپس با کمک والدین درمان آغاز می شود. روش های گفتاردرمانی کودک ۷ ساله عبارتند از:

تمرینات Articulatory یا تولید صدا

تمرینات تولید صدا برای کودکانی که در تلفظ کلمات و تولید صدای درست مشکل دارند انجام می گیرد. متخصص گفتاردرمانی کودک ۷ ساله چگونگی حرکت اندام های گفتاری مانند زبان، لب و کام را اموزش می دهد و با تقویت مهارت های عضلانی کودک به طور واضح صدا تولید می کند و اشتباهات تلفظی خود را اصلاح می نماید. با کمک آینه، تصویر و … کودک را به انجام این حرکات تشویق می کند و به مرور کودک گفتار روانتری خواهد داشت و به راحتی می تواند با همسالان خود ارتباط بگیرد و در نتیجه اعتماد به نفس او نیز افزایش پیدا می کند.

تمرینات زبانی (Language Therapy)

تمرینات زبانی برای کودکانی از دستور زبان درکی ندارند و نمی توانند از آن استفاده کنند انجام می شود. کودک ۷ ساله ای که نمی تواند جمله بسازد و در جملات از کلمات مناسب استفاده نماید و مفاهیم زبانی را درک کند حتما احتیاج به تمرینات زبانی توسط گفتاردرمان دارد. بازی های کلامی، قصه گویی، پرسش و پاسخ و … در جلسات گفتاردرمانی برای این موضوع استفاده می شود. همچنین گفتاردرمان دایره لغات کودک را گسترش می دهد تا بتواند جملات پیچیده تری بگوید و کودک با فهم مکالمه پاسخ درستی را ارائه دهد. والدین برای همکاری با گفتاردرمان می توانند در منزل با نشان دادن تصاویر به کودک از او بخواهند داستانی مناسب را ارائه دهد.

 تمرینات بلع (Swallowing Therapy)

در جلسات گفتاردرمانی کودک ۷ ساله  تمرینات بلع نیز صورت می گیرد و مناسب برای کودکان ۷ ساله ای است که در بلع غذا، نوشیدنی یا حتی بزاق دچار مشکل هستند. ضعف عضلات دهان و گلو، مشکلات عصبی یا بیماری ‌های دیگر موجب بروز اختلالات بلع می شود. هدف از تمرینات بلع تقویت عضلات دهانی و گلو و بهبود هماهنگی حرکات بلع است. گفتاردرمان تمرینات تقویت عضلات را به کودک می آموزد و همچنین چگونگی قرار گرفتند بدن هنگام غذا خوردن را به کودک آموزش می دهد و ابزارهای کمکی مناسب برای تسهیل بلع استفاده می نماید. با انجام این کار در کنار رفع اختلالات بلع از خفگی و ورود غذا به ریه ها نیز جلوگیری می شود.

تاثیر گفتار درمانی بر عملکرد تحصیلی کودک ۷ ساله

گفتاردرمانی کودک ۷ ساله به او کمک می کند تا در سال اول تحصیل مهارت های زبانی و ارتباطی خود را تقویت کند و یادگیری بهتری داشته باشد. کودکانی که اختلال زبان و گفتار دارند در درک مفاهیم درسی با مشکل مواجه می شوند و همچنین در کلاس به معلم نمی دهند و در نتیجه در پاسخ به سوالات ضعیف عمل می کنند. گفتاردرمانی مهارت های زبانی آنها را بهبود می بخشد و به او کمک می کنند تا از جملات پیچیده در جملات استفاده کند و بتواند افکار خود را بیان کند و در کلاس فرد موثری باشد. به طور کلی گفتاردرمانی مهارت خواندن، نوشتن و شنیدن کودک را تقویت می نماید و کودک آموزش های معلم را بهتر یاد می گیرد.

اعتماد به نفس داشتن کودک در عملکرد تحصیلی کودک تاثیر دارد و با انجام گفتار درمانی و بهبودی در تلفظ کلمات،زبان و … کودک تاثیر مثبتی را تجربه می کند و اعتماد به نفس او افزایش پیدا می کند و می تواند در فعالیت های گروهی شرکت کند و در کلاس فرد موثری باشد.

تمرینات خانگی برای بهبود گفتار کودک

برای اینکه کودک زودتر به مهارت های گفتاری، زبانی، اجتماعی و ارتباطی برسد احتیاج به جز جلسات گفتاردرمانی در کلینیک طراوت تهرانسر در خانه نیز تمرین هایی که توسط گفتاردرمان آموزش داده می شود، انجام گیرد. این تمرینات خانگی که مشابه تمرینات گفتاردرمانی کودک ۶ ساله است، عبارتند از:

گفتاردرمانی کودک 7 ساله
گفتاردرمانی کودک ۷ ساله

تمرینات تکرار کلمات (برای بهبود تلفظ)

در گفتاردرمانی کودک ۷ ساله برای بهبود تلفظ کلمات، تکرار کلمات بهترین کار است و کودک می تواند به مرور تلفظ صحیح را کامل یاد بگیرد. والدین طبق لیستی که گفتاردرمان از کلمات ساده و متداول تهیه نموده با کودک تمرین می کنند تا به طور واضح کلمات را تلفظ کند. فقط توجه داشته باشید که این تمرین باید در محیطی آرام و بدون هیچ گونه اضطرابی به کودک باید انجام شود تا کودک تمرکز لازم را داشته باشد.

والدین ابتدا کلمات را آهسته و واضح بیان نمایند و به مرور کلمات را پیچیده تر نمایند و کار برای کودک کمی دشوار تر کنند تا کودک پیشرفت بهتری داشته باشد. استفاده از کارت های تصویری بسیار کمک کننده می باشد و کودک با دیدن عکس درک بهتری خواهد داشت و تلفظ را راحت تر انجام می دهد.

تمرینات ساخت جملات ساده (برای بهبود ساختار جمله)

تمرین ساخت جمله نیز در گفتاردرمانی کودک ۷ ساله کمک می کند تا کودک بهتر بتواند مهارت های زبانی و گفتاری خود پرورش دهد.  با انجام این تمرین کودک سعی می کند جملات کامل ئ درست بسازد و از دستور زبان در جملات خود غافل نشود. با استفاده از تصاویر، بازی با اسباب‌ بازی ‌ها یا حتی فعالیت‌ های روزمره والدین می توانند کودک را به ساخت جملات درست ترغیب کنند.

والدین می توانند با بیان جملات نصفه کودک را تشویق به ادامه دادن کنند و به مرور این جملات را پیچیده نمایند. همچنین دایره لغات کودک نیز با انجام این روش گسترش می یابد.

تمرینات شنیداری (برای تقویت درک زبان)

طبق گفتاردرمانی کودک ۷ ساله، این کودکان اول می شنوند و بعد درک می کنند. کودکانی که مهارت شنیداری قوی ندارند توانایی درک زبان و واژگان را نیز ندارند. والدین از کودک در مورد داستان، مکالمه و … سوال بپرسند به این صورت که اول داستانی را برای کودک بخوانند و کودک با قدرت شنیداری ای که دارد به سوال های شما پاسخ دهد. در این موقعیت کودک به داستان به دقت گوش می دهد و جزئیات را کامل به حافظه می سپارد. این نوع تمرینات باعث می ‌شود که کودک درک بهتری از مکالمات و مطالب شنیداری پیدا کند و در موقعیت ‌های اجتماعی و تحصیلی بتواند بهتر واکنش نشان دهد.

تمرینات تقویت عضلات دهان (برای بهبود بلع و تلفظ)

تمرینات تقویت عضلات دهان برای کودکانی که مشکل بلع یا تلفظ دارند بسیار مفید است و زبان، لب و فک ها تقویت می شود. والدین می ‌توانند با انجام بازی‌ های ساده مانند “قرقره کردن” یا “بازی با نی” عضلات دهان کودک را تقویت کنند. همچنین کشیدن لب‌ ها به سمت بالا و پایین به شکل لبخند و سپس حالت جمع کردن لب ‌ها نیز به تقویت عضلات دهان کمک می کند.

چه زمانی نیاز به گفتار درمانی فوری وجود دارد؟

گفتاردرمانی کودک ۷ ساله زمانی ضروری است که کودک مشکلاتی در تحصیل، ارتباط برقرار کردن با دیگران و اضطراب و استرس داشته باشد. کودکانی که نمی توانند کلمات را به خوبی تلفظ کنند در درس خواندن با مشکل مواجه می شوند. همچنین به دلیل داشتن لکنت زبان و … ارتباط خوبی نمی تواند برقرار کند و کودک دچار افت تحصیلی و مشکلات اجتماعی می شود. درمان فوری می ‌تواند از ایجاد مشکلات جدی ‌تر در آینده جلوگیری کند.

همچنین زمانی که کودک با مشکلات بلع یا استفاده از عضلات دهانی (مثلاً در خوردن یا صحبت کردن) مواجه است و علائمی مانند سرفه هنگام بلعیدن غذا، ناتوانی در جویدن و … را نشان می ‌دهد نیاز به گفتار درمانی غرب تهران فوری وجود دارد. این مشکلات برای سلامت کودک خطرناک است و منجر به مشکلات روانی و اجتماعی مانند کاهش اعتماد به نفس، احساس حقارت یا طرد اجتماعی شود.

کلینیک گفتار درمانی کودکان تهرانسر

کلینیک توانبخشی کودکان تهرانسر طراوت، یکی از بهترین مراکز تخصصی در غرب تهران است که به صورت ویژه به درمان مشکلات گفتاری و زبانی کودکان پرداخته و خدماتی نوین و حرفه ‌ای را ارائه می‌دهد. این کلینیک با کمک تیمی مجرب و متخصص در زمینه گفتار درمانی محیطی امن و حمایتی را برای درمان مشکلات گفتاری، زبانی و بلعی کودکان فراهم کرده است.

در کلینیک طراوت، خدمات گسترده ‌ای از جمله گفتاردرمانی کودک ۷ ساله مانند لکنت زبان، تأخیر در تکلم، مشکلات تلفظی، اختلالات درک و تولید زبان و مشکلات بلع ارائه می ‌شود. در این مرکز به کودکان کمک می‌ شود تا بهبود چشمگیری در توانایی‌ های زبانی خود داشته باشند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *