گفتار درمانی تهرانسر به بهبود آسیب های مرتبط با اختلالات گفتار و زبان می پردازد. در این روش درمانی، برای بهبود اختلالات گفتار و زبان از تکنیک های نوین و منحصر به فرد، توسط متخصص بالینی به نام گفتاردرمانگر یا آسیب شناس گفتار و زبان (SLP) استفاده می شود. لازم است بدانید امروزه، گفتاردرمانی برای کودکان و افراد بزرگسالی که مبتلا به اختلالات گفتار و زبان، اختلالات صوت، اختلال ادراک و اختلالات ارتباطی هستند بسیار کارآمد عمل می کند. اگرچه بروز اختلالات می تواند به صورت مادرزادی یا به علت عارضه های ناگهانی باشد، در گفتار درمانی از تکنیک ها و اقدامات مثبتی به منظور بهبود وضعیت گفتار و زبان فرد بهره گرفته می شود.

گفتار درمانی تهرانسر گفتار درمانی چیست ؟

گفتار درمانی یا پاتولوژی زبان و گفتار، یکی از متدهای توانبخشی است که درمانی موثر برای اختلالات گفتاری، زبانی و ارتباطی است. در این حوزه، تشخیص آسیب های گفتار و زبان به عهده گفتاردرمانگر است. او نقش موثری در درمان انواع اختلال بازی می کند.

حوزۀ تخصصی این درمانگران، عموماً، به بررسی ارتباطات انسانی، توسعه آن و اختلالات موجود در آن مربوط می شود. گفتار درمانگر می تواند تمامی مهارت های مربوط به گفتار و زبان را ارزیابی کند. سپس، روابط شناختی-ارتباطاتی و همچنین مهارت های کلامی را بسنجد. در آخر، متناسب با سن بیمار، انواع مختلفی از گزینه های درمانی را ارائه دهد.

هدف کلیه افرادی که در حیطه توانبخشی از جمله گفتار درمانی تهرانسر فعالیت می کنند، بهبود شرایط زندگی شخصی و اجتماعی فرد بیمار است. به معنای دیگر، درمان، با استفاده از تمامی توانایی های فرد بیمار به بهترین شکل ممکن صورت می گیرد و در نهایت به استقلال هر چه بیشتر فرد توانخواه در زندگی می انجامد.

مرکز گفتار درمانی در تهرانسر: خدمات تخصصی برای کودکان و بزرگسالان

گفتار درمانی برای افرادی که به هر طریقی مشکل برقراری ارتباط با دیگران به خصوص از راه گفتار و زبان را دارند بسیار مناسب است. در واقع نیاز به گفتار درمانی ممکن است برای هر فردی و در هر سنی حس شود و این شیوه درمانی محدود به هیچ سن دوره خاصی از زندگی نیست.

در مرکز گفتار درمانی تهرانسر، خدمات تخصصی که برای کودکان و بزرگسالان ارائه می شوند عبارتند از:

  • کودکانی که دیر صحبت می کنند و  دارای اختلال در تکلم هستند.
  • افراد که مشکلات لکنت زبان دارند.
  • افرادی که هنگام صحبت کردن مشکل تلفظ دارند.
  • افرادی که مبتلا به اختلال اوتیسم هستند.
  • افرادی که توانایی ذهنی پایینی دارند.
  • افرادی که دچار ضعف در خواندن و نوشتن و ریاضیات هستند.
  • افرادی که دچار اختلالات شنوایی هستند.
  • افرادی که دچار اختلالات شکاف کام و لب هستند.
  • افرادی که مبتلا به آپراکسی هستند.
  • افراد مبتلا به صدای خش دار و صدای گرفته
  • افراد مبتلا به سرطان حنجره، سرطان گردن و سرطان زبان
  • کودکانی که دیر شروع به صحبت کردن می کنند.
  • بیمارانی که بعد از بروز سکته مغزی دچار اختلالاتی همانند اختلالات زبان و بلع شده اند.
  • بیماران مبتلا به ام اس
  • بیماران مبتلا به ALS
  • بیماران مبتلا به پارکینسون
  • افراد مبتلا به اختلالات گفتاری ناشی از تنفس
  • نوزادان نارس‌
  • کودکان بیش فعال
  • کودکان سندرم داون، سندروم ویلیامز و…

معرفی مرکز گفتاردرمانی طراوت در تهرانسر

اختلالات گفتار و زبان ممکن است برای مدتی کوتاه یا به صورت مقطعی در دوره ای از زندگی افراد بزرگسال یا کودکان به علت و عوامل مختلفی به وجود آید. اما آنچه از اهمیت بالایی برخوردار است شناسایی به موقع و مراجعه به متخصصین و گفتار درمانگران آگاه در حوزه گفتار درمانی است.

مرکز گفتار درمانی تهرانسر، یکی از مراکز توانبخشی است که راهکارهای متعددی را برای درمان اختلالات کلامی به کار برده و جلسات گفتاردرمانی را با کیفیتی چشمگیر در جهت بهبود بیمار هدایت می کند. بی شک، حمایت خانواده، دوستان و معلمان در بهبود روند درمان موثر خواهد بود.

در این میان، اگر در فردی در صورت فهمیدن مشکل اختلال در بیان و گفتار، اعتماد به نفس خود را از دست بدهد و یا دچار ناامیدی و بی انگیزگی شود روند درمان با مشکل روبرو خواهد شد. بهترین کار، اقدام برای درمان به موقع این عارضه است. خوشبختانه علم پزشکی راهکار های متعددی را برای درمان اختلالات کلامی کشف کرده است که یکی از آن ها استفاده از توانبخشی گفتاردرمانی است.

مرکز توانبخشی طراوت در تهرانسر، از کادری مجرب، علمی، متعهد و تجهیزات به روز بهره مند است و در راستای هدف خدمت به توانخواهان در هر گروه سنی گام برمی دارد. یکی از اهداف این مرکز، ارائه خدمات نوین توانبخشی در حیطه های مختلف برای بهبود و ارتقای سطح عملکردی و استقلال افرادی با ضایعات سیستم عصبی مرکزی است.

در کلینیک گفتار درمانی تهرانسر، ارزیابی ها و معاینات اولیه با اهداف کوتاه مدت و بلند مدت درمانی به طور واضح و مشخص ارائه شده و پس از اطمینان از آگاهی کامل مراجعه کننده به مسیر و روند درمان، خدمات توانبخشی شروع خواهد شد.

گفتار درمانی تهرانسر

ویژگی‌های بهترین کلینیک گفتار درمانی در غرب تهران

اگر به دنبال بهترین کلینیک گفتار درمانی در غرب تهران هستید، بهتر است به چند ویژگی کلیدی توجه کنید تا مطمئن شوید خدماتی با کیفیت دریافت می کنید. در اینجا به چند معیار مهم اشاره می کنیم:

۱.تخصص و تجربه کادر درمان را در نظر بگیرید

  • حضور آسیب شناس های گفتار و زبان (گفتاردرمانگر) متخصص با مدارک معتبر کارشناسی ارشد یا دکتری در گفتاردرمانی.
  • توانایی ارائه روش های درمانی به روز علمی مبتنی بر شواهد.
  • داشتن تجربه کاری بالا در درمان اختلالات زبانی و گفتاری برای گروه های سنی مختلف (کودکان، نوجوانان، بزرگسالان)

۲.برنامه های درمانی ویژه هر فرد

  • کلینیک بایستی قادر باشد ارزیابی دقیقی از وضعیت فرد انجام دهد و برنامه ای اختصاصی و متناسب با نیازهای بیمار طراحی کند.
  • ارائه گزارش های منظم از پیشرفت و همکاری مداوم با والدین، مراقبین یا خانواده بیمار.

۳.محیطی مناسب و حرفه ای

  • داشتن ابزارها و تجهیزات پیشرفته برای درمان مانند ابزارهای ارزیابی شنوایی، نرم افزارهای درمانی و بازی های آموزش، اطاق تاریک و بخش ارتوپد فنی.
  • برخورداری از محیطی آرام، دوستانه و مناسب برای کودکان و بزرگسالان.

۴.اعتبار و مجوزهای کلینیک

  • شناخته شدن کلینیک به عنوان مرکزی معتبر در منطقه
  • داشتن مجوزهای رسمی از وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی

۶.تنوع خدمات ارائه شده در مرکز 

  • درمان انواع اختلالات گفتاری و زبانی (مانند تاخیر در گفتار، آپراکسی، دیزآرتزی و لکنت)
  • امکان ارائه جلسات غیر حضوری و آنلاین در صورت نیاز.

۷.موقعیت مکانی و دسترسی آسان

  • نزدیک بودن کلینیک به ایستگاه های حمل و نقل عمومی یا دسترسی آسان با ماشین برای مراجعه کنندگان

۸.هزینه های منطقی و شفافیت و صداقت در عمل

  • بررسی هزینه ها به صورت مشخص و شفاف و امکان ارائه خدمات با تخفیف های ویژه برای دوره درمان های طولانی مدت.

۹.پشتیبانی و پیگیری روند درمان

  • ارائه راهنمایی و آموزش های لازم برای ادامه تمرینات در خانه.
  • پیگیری و پشتیبانی روند درمانی حتی پس از اتمام جلسات.

اگر قصد دارید کلینیکی را پیدا کنید که در غرب تهران فعالیت کند و مشخصه های فوق را هم داشته باشد، مرکز گفتار درمانی تهرانسر (طراوت) گزینه ای بسیار عالی است. بررسی نظرات مثبت مراجعه کنندگان که در مورد کیفیت خدمات، نتیجه درمان و نحوه برخورد پرسنل، نشان دهنده میزان تعهد و تجربه این مرکز در ارائه خدمات توانبخشی است.

بهترین کلینیک گفتار درمانی در غرب تهران: چرا طراوت؟

با توجه به ویژگی هایی که برای یک مرکز گفتاردرمانی برشمردیم، می توانیم کلینیک توانبخشی گفتار و زبان در غرب تهران را به عنوان نمونه ای عالی معرفی کنیم. با کمی تحقیق و بررسی نتایج می توانید مطمئن شوید که مرکز توانبخشی طراوت به عنوان بهترین کلینیک گفتار درمانی تهرانسر در منطقه خاص غرب تهران شناخته می شود.

حضور درمانگران با تجربه و با دانش بالا و همچنین استفاده از تکنولوژی های جدید و ابزارهای تخصصی برای تشخیص و درمان مشکلات گفتاری از ویژگی های این مرکز است. همچنین فضایی دوستانه و جذاب برای کودکان و بزرگسالان مهیا شده است که به بیمار حس راحتی می دهد. یادآوری می کنیم که برنامه های درمانی بر اساس نیاز هر فرد و بسته به شدت بیماری تدوین و طراحی می شوند.

مجموع این موارد، توانسته کلینیک گفتار درمانی تهرانسر (طراوت) را به مرکزی عالی و برتر تبدیل کند تا اهالی غرب و جنوب تهران به آسانی بتوانند از خدمات ارائه شده توسط این مجموعه بهره مند گردند.

گفتار درمانی تهرانسر

چرا کلینیک گفتار درمانی طراوت انتخاب برتر در غرب تهران است؟

آن چه کلینیک گفتار درمانی طراوت را به عنوانی مرکز معتبر و شناخته شده تبدیل کرده است موارد زیر هستند:

  • معاینه و ارزیابی دقیق

معاینه اولیه در جلسات گفتار درمانی تهرانسر به هدف غربالگری بیماران اتفاق می افتد. در طی این جلسه درمانگر با انجام آزمون ها و بررسی تست های اولیه تشخیص می دهد آیا بیمار نیاز به مداخلات گفتار درمانی و یا ارزیابی های کامل تر دارد یا خیر. در مواردی جلسه ارزیابی همراه با جلسه معاینه برگزار می شود. اما در اکثر موارد این اتفاق به صورت جداگانه رخ می دهد. عموماً جلسات گفتار درمانی تهرانسر که به هدف معاینه انجام می شوند، حدود بیست الی سی دقیقه زمان نیاز دارد.

  • درمان در جلسات گفتار درمانی

بعد از انجام معاینه و ارزیابی نوبت به آغاز جلسات درمانی می رسد. همان طور که گفته شد در جلسات درمانی، ارزیابی های سطحی و غیر رسمی هم صورت می گیرد. اما جلسات درمانی عموماً به بررسی تمرین های تجویز شده برای بیمار، تجویز، ارائه و تمرین جدید و مشاوره می گذرد. امکان دارد درمانگر به دلایل متفاوت، جلسه درمان را به شیوه ای متفاوت هم بررسی کند.

همچنین ممکن است ارائه مشاوره به بیمار انجام نشود و نیاز باشد تا بیمار با همراه به جلسات گفتار درمانی مراجعه کند. به طور کلی زمان جلسه را همکاری و توان بیمار در کنار نظر درمانگر و نظر بیمار و یا همراهانش تعیین می کند. جلسات درمانی غالباً بیش از یک ساعت طول نمی کشد. در اکثر کلینیک های گفتار درمانی جلسات مربوطه برای سی الی چهل و پنج دقیقه تنظیم می شوند.

  • جلسات گفتار درمانی به صورت انفرادی

آسیب شناس گفتار و زبان (SLP) عموم جلسات گفتار درمانی را به صورت انفرادی انجام می دهد. درمان های انفرادی برای تمام بیماران با اختلالات گوناگون و متنوع کاربرد دارد. در جلسات انفرادی، بیمار، درمانگر و همراه حضور دارند و درمانگر به بررسی تمرین های تجویز شده و انجام مداخلات درمانی مانند منیپولیشن و انواع مانورهای مورد نیاز برای بیماران صوت، بلع و لکنت می پردازد.

  • جلسات گروهی گفتار درمانی تهرانسر

در برخی از مواقع برای درمان بعضی از اختلالات، درمان های گروهی توصیه می شود. در این حالت چند بیمار در کنار همدیگر وارد جلسه درمان می شوند. جلسات گفتار درمانی گروهی عموماً هزینه کمتری نسبت به جلسات انفرادی دارند و برای دسته وسیعی از بیماران کاربرد دارند. یکی از کاربرد های این نوع درمان برای بیماران دارای اختلالات ارتباطی است. در این نوع درمان بیمار در کنار دیگر افراد با اختلال مشابه قرار می گیرد و مجبور به برقراری ارتباط بدون احساس شرم و ناتوانی می شود. برقراری این ارتباط باعث افزایش کفایت ارتباطی بیمار در جامعه می شود. همچنین درمانگر می تواند با مشاهده مراجع خود به بررسی روند ارتباطی او نیز بپردازد.

  • امکان برگزاری جلسات گفتار درمانی خارج از کلینیک 

امکان دارد جلسات گفتار درمانی تهرانسر به دلایل متفاوت در خارج از مجیط کلینیک انجام شود. برخی از بیماران ترجیح می دهند تا به جای مراجعه به کلینیک، درمانگر به خانه آن ها برود. خدمات مربوط به هوم ویزیت به صورت خصوصی انجام می شود و تعرفه این جلسات نسبت به جلسات برگزار شده در کلینیک بیشتر است. همچنین امکان دارد درمانگر ترجیح دهد که بیمار را در محیط بیرونی مشاهده کند و به تمرین موارد ذکر شده در طول جلسه در محیط واقعی بپردازد. این دسته از جلسات عموماً به خرید در سوپر مارکت و یا حتی شرکت در کلاس و همراهی در محل کار می گذرد.

متخصصین مجرب گفتاردرمانی در کلینیک طراوت تهرانسر

نقش متخصصین و آسیب شناسان گفتار و زبان در کلینیک های توانبخشی بسیار مهم است. به این ترتیب به کارگیری نیروهای باتجربه و تحصیل کرده در مرکز گفتار درمانی تهرانسر به عنوان یک ضرورت شناخته می شود. بی شک، متخصص گفتار درمانی کارآمد می تواند به بیمار و مراقبین یا والدین کمک کند تا روند درمان با چالش های کمتری سپری شود.

کلینیک طراوت تهرانسر با انتخاب نیروهای زبده و متخصص گفتار درمانگر به کودکان و بزرگسالان با مشکلات گفتاری و زبانی کمک می کند تا عزت نفس و اعتماد به نفس این افراد باز گردد و آن ها آماده روبرویی با محیط اطراف خود شوند.

گفتاردرمانی کودکان در غرب تهران: خدمات ویژه و حرفه‌ای

همان طور که قبلاً اشاره کردیم، جلسات گفتار درمانی تهرانسر توسط متخصص این رشته (آسیب شناس گفتار و زبان) صورت می گیرد. اغلب موارد، گفتار درمانی به صورت انفرادی و در بازه های زمانی بین ۳۰‌ تا ۴۵ دقیقه ای برگزار می شود. فراموش نکنید خدماتی که در این مرکز ارائه می گردد به صورت حرفه ای و ویژه هر فرد برنامه ریزی شده است. به این ترتیب که:

در جلسه اول گفتار درمانی، به طور معمول، آسیب شناس گفتار و زبان شروع به ارزیابی و تست جنبه های مختلف گفتار و ارتباط فرد می کند. در قدم بعدی، گفتار درمان با اطرافیان مراجعه کننده در ارتباط با مشکل گفتاری او صحبت می کند و علت و ریشه اصلی این اختلال را شناسایی می کند.

پس از این که گفتاردرمانگر، اختلالات مراجعه کننده را بررسی نمود، در قدم بعدی ممکن است سایر متخصصان همچون متخصص مغز و اعصاب، متخصص گوش و حلق و بینی، متخصص اطفال، روانشناس، شنوایی شناس، کادر درمانگر ذهنی و جسمی و فیزیوتراپیست و کاردرمانگر جهت پیشرفت روند بهبودی با گفتار درمانگر همکاری کنند.

همچنین در مواردی حضور والدین، معلم، پرستار کودک در طول درمان کودک الزامی است. در مواردی دیگر در صورتی که گفتاردرمانگر صلاح ببیند، تغییراتی در محیط اطراف فرد بیمار صورت می گیرد که هدف از انجام این تغییرات، رسیدن فرد به استقلال جامع است.

 

گفتار درمانی تهرانسر

گفتاردرمانی برای کودکان مبتلا به اختلالات گفتاری در غرب تهران

استفاده از خدمات گفتار درمانی در طیف وسیعی از اختلالات مانند اوتیسم، بیش فعالی یا ADHD، کودکان کم شنوا یا ناشنوا، لکنت زبان، فلج مغزی، مشکلاتی در بلع و موارد بسیار دیگر، یک نیاز مبرم است. از جمله اهداف اصلی در این روش درمانی، بهبود اختلالات زبان بیانی و زبان درکی است. همچنین از دیگر مواردی که در گفتار درمانی کودکان مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرد، بیان واژگان شامل تلفظ، زیر و بمی صدا، روانی گفتار و بلندی صدا است که در صورت اختلال در هر یک از این مواردف گفتاردرمانگر روش تمرینی را جهت بهبود این اختلالات ارائه می دهد.

به طور کلی، گفتاردرمانی کودکان برای آن دسته از کودکانی که برای رسیدن به نقط عطفشان دچار تاخیر شده اند بسیار مفید و تاثیر گذار است. بهترین گزینه برای درمان آن دسته از اختلالاتی که برای کودکان عنوان کردیم، گفتار درمانی در مرکز غرب تهران است. متخصصین گفتاردرمانگر در کلینیک بر این باورند که هر چقدر روند درمان در کودکان زودتر اتفاق بیفتد کودکان آسیب کمتری می بینند. همچنین فرایند درمان موثرتر خواهد بود.

لذا توصیه میشود نسبت به آغاز گفتار درمانی کودکان زودتر اقدام کنید. لازم به ذکر است که وراثت نقشی کلیدی در رشد و همچنین توانایی های مربوط به گفتار و تکلم در فرد دارد. به تعویق انداختن روند درمان توسط والدین، مشکلات بیشتری را برای فرزندتان و شما ایجاد خواهد کرد.

روش‌های مدرن و علمی در درمان گفتاری کودکان

روش های علمی و مدرن که امروزه بر پایه تحقیقات جدید و تکنیک های تخصصی طراحی می شوند، موثرترین نتایج را برای هر کودک به ارمغان می آورند. این روش های شامل موارد زیر هستند.

  • روش هایی که مبتنی بر بازی و سرگرمی هستند. مانند استفاده از اسباب بازی ها و بازی ها. بازی ها و فعالیت های سرگرم کننده و تقویت مهارت های زبانی از طریق فعالیت های جذاب و عملی.
  • استفاده از نرم افزارهای گفتار درمانی، استفاده از اپلیکیشن ها و شبیه سازی محیط برای تمرین مهارت های زبانی و اجتماعی.
  • استفاده از مدل درمانی هانن که برای تقویت تعاملات والدین و کودک مناسب است. همچنین برای کودکان مبتلا به تاخیر زبانی یا اوتیسم مناسب است. در این روش، والدین یاد می گیرند که از طریق بازی و مکالمه روزمره، گفتار کودک خود را تقویت کنند.
  • استفاده از تصاویر و نشانه ها برای کمک به کودک در درک صدا و تولید صداها.
  • به کارگیری تکنیک های استفاده از داستان ها، نقش آفرینی و گفتگو برای تقویت مکالمات.
  • رفتار درمانی که به طور فزاینده ای برای کودکان اوتیسم استفاده می شود و بر تشویق رفتارهای مثبت گفتاری از طریق پاداهش دهی و تمرین مکرر تمرکز دارد.
  • گفتار درمانی با استفاده از ریتم، ملودی و آواز که برای بهبود مهارت های گفتاری استفاده می شود. موسیقی درمانی برای کودکان بسیار موثر و جذاب است.
  • گروه درمانی، استفاده از روش های علمی مانند Neuroplasticity و حتی برنامه های چند حسی مانند آموزش صداها با استفاده از ترکیبات حرکات بدن و تصاویر هم در گفتار درمانی تهرانسر جایگاه ویژه ای دارند.

انتخاب بهترین شیوه درمانی بستگی به نیازهای خاص هر کودک، نوع اختلال و نظر SLP دارد. ارزیابی دقیق توسط گفتار درمانگر و همکاری والدین و مراقبین، کلید یافتن رویکرد موثر برای درمان است.

گفتار درمانی در غرب تهران: خدمات جامع و تخصصی برای تمام گروه‌های سنی

کودکان در هر سنی ممکن است بنابر شرایطی که دارند دچار مشکلاتی در فرآیند زبان و گفتار خود باشند. همان طور که در بخش قبلی به وضوح به آن پرداختیم، یکی از سنین مهم و حساس، کودکی است. اما پرسش کلیدی برای والدین این است که مناسب ترین و بهترین سن در زمینه گفتار درمانی کودکان چه سنی است؟ چه زمانی می توانند برای اثر بخش بودن بیشتر درمان به کلینیک گفتار درمانی تهرانسر مراجعه کنند؟

در ادامه  به بیان نشانه های مشکلات گفتاری و تکلم در سنین ۱ تا ۵ سالگی خواهیم پرداخت. از شما والدین آگاه می خواهیم در صورت مشاهده هر یک از این علائم در سنین ذکر شده حتماً نسبت به درمان کودک خود اقدام کنید.

۱- نشانه های مشکلات گفتاری در سنین ۱ سالگی تا ۱۵ ماهگی

  • ایجاد صداسازی توسط کودک. یعنی کودک قادر به ادای صداها به صورت واضح نیست و سخت می تواند آن هارا بیان کند.
  • عدم توانایی کودک در برقراری ارتباط و فهماندن منظور خود با  استفاده از اشارات و حرکات نمادین. مثلاً: تکان دادن مدام سر و دست یا اشاره با انگشتان.
  • عدم توانایی کودک در بیان کلماتی ساده مثل آب و مامان یا به سختی افتادن کودک در بیان کردن کلمات.
  • عدم درک گفتار و دستورات ساده مثلاً اینو بده بابا
  • واکنش نشان ندادن به اسم خود
  • واکنش نشان ندادن به صداها

۲- علائم مهم مشکلات گفتاری در ۱۸ ماهگی تا دو سالگی

  • عدم توانایی کودک در بیان بخش پایانی لغات مختلف به طوری که به اصطلاح حروف انتهای کلمات را می خورد و بعد با کمک و راهنمایی های والدین هم به سهولت قادر به بیان کلمات نیست.
  • کودک، زبان اشاره و استفاده از اصوات نامفهوم، حرکات سر و دست و انگشتان برای انتقال منظورش به والدین را به جای استفاده از زبان و گفتار ترجیح می دهد.
  • عدم توانایی در گفتن کلمات ساده مثل آب، بابا، مامان، نه
  • عدم درک گفتار و دستورات ساده
  • واکنش نشان ندادن به اسم خود
  • واکنش نشان ندادن به صداها

۳- نشانه های مشکلات گفتاری در ۲ سالگی تا ۴ سالگی

  • عدم توانایی کودک در جمله سازی های ساده
  • محدود بودن دایره لغات کودکان و ناتوانی او در استفاده از کلمات جدید
  • عدم رساندن منظور خود از طریق گفتار در اکثر مواقع

۴- نشانه های مشکلات گفتاری در ۴ سالگی تا ۵ سالگی

  • مشاهده لکنت زبان در صحبت های کودک با دوستان و اطرافیانش
  • تکرار مداوم صداها و کلمات که غالباً آن ها را هم به درستی و واضح ادا نمی کند.
  • تلفظ کردن اشتباه صداها مثلاً به سیب می گوید دیب
  • عدم توانایی کودک در تبعیت از دستور معلم یا والدین.

معمولاً این کودکان از ناتوانی خود در برقراری ارتباط با دوستان، ناراحت خشمگین و افسرده هستند. آنها دچار مشکل لجبازی، انزوا و گوشه گیری خشم و پرخاشگری هستند و تمایل دارند تا مدام با اطرافیانشان دعوا کنند. همچنین ممکن است میل به تحقیر و سرزنش آن ها را دارند، زیرا در رسیدن به خواسته های خود در زمینه های مختلف ناکام مانده اند.

توصیه می کنیم از پایداری این مشکل در کودکتان جلوگیری کنید. آسیب هایی که در آینده به او وارد می شود را متوقف سازید. با مشاهده هر یک از این علائم در فرزندتان در کوتاه ترین زمان ممکن اقدام به درمان آن کنید. شما می توانید به کلینیک گفتار درمانی تهرانسر مراجعه نمایید.

گفتار درمانی تهرانسر

گفتاردرمانی برای بزرگسالان در غرب تهران

پیش از این اشاره نمودیم، گفتاردرمانی تنها برای کودکان نیست، بلکه این شیوه درمانی برای بزرگسالانی که مشکل تکلم دارند نیز ممکن است در موارد متعددی رخ دهد. در واقع بروز مشکلاتی همانند گفتار و زبان در بزرگسالی ممکن است فرد را به سمت شیوه درمانی گفتاردرمانی سوق دهد. به طور مثال، در برخی موارد مشاهده شده است، افرادی که به کلینیک گفتار درمانی مراجعه می کنند افرادی هستند که در کودکی از بروز مشکلاتی همچون تلفظ صداهای مختلف رنج می بردند که متاسفانه این مشکل تا دوران بزرگسالی با آنها همراه بوده است و والدین این دسته از افراد برای بهبودی کودکشان هیچ اقدامی نکرده اند.

در مواردی دیگر، افرادی از کودکی به لکنت زبان مبتلا بوده اند، این مشکل سبب شده این افراد در روابط اجتماعی خود دچار مشکل شوند. از دیگر مشکلاتی که با مراجعه به کلینیک گفتاردرمانی برای بزرگسالان قابل حل است می توان به مشکل در صدا، بلع، برقراری ارتباط و…. اشاره کرد.

به این نکته توجه داشته باشید، از آنجایی که در بزرگسالی افراد با مسئولیت های اجتماعی و شغلی مهمی دست و پنجه نرم می کنند، نیاز است جهت بهبود مشکلات گفتاری و ارتباطی خود اقدامات لازم را انجام دهند تا با اعتماد به نفس بیشتری در جامعه و محیط های دوستانه و خانوادگی حضور پیدا کنند. همچنین، لکنت زبان ممکن است زمینه هایی همانند کسب شغل، ارتباط روزانه، ازدواج و حتی خریدهای روزانه را برای فرد بسیار دشوار کند. از این رو لازم است فرد بیمار در اسرع وقت با مراجعه کردن به یک‌ کلینیک گفتار درمانی و قرار گرفتن در روند درمان خود، مشکل لکنت زبان خود را به طور کامل برطرف کند.

سایر اختلالاتی که در بزرگسالان با انتخاب روش گفتاردرمانی قابل بهبودی است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشکلات گفتاری از جمله آپراکسی، دیزارتری، لکنت زبان، اختلال صوت
  • اختلالات زبانی از جمله آفازی، سکته مغزی، ضربه به سر
  • دیگر موارد پزشکی مانند دمانس، هانتینگتون، سرطان حنجره، سرطان دهان، ضربه به مغز، آسیب تروماتیک مغز، فلج مغزی، ام اس. مشکلات بلع، مشکلات تارهای صوتی

در مواردی این آسیب ها و اختلالات ممکن است تاثیر مخربی در  سیستم عصبی و عضلانی مرتبط با تولید گفتار در افراد ایجاد کند که بروز هر یک از این موارد هم می تواند سطح کیفیت زندگی فرد را کاهش و برقراری ارتباط را دچار اختلال کند، این موضوع می تواند آسیب جدی روحی و روانی برای فرد بیمار به همراه داشته باشد.

راهکارهای پیشرفته برای بهبود گفتار و ارتباطات

روش های پیشرفته ای که برای درمان بزرگسالان در جلسات گفتار درمانی تهرانسر استفاده می شود با توجه به نوع مشکل ارتباطی یا گفتاری بیمار طراحی می شوند. در ادامه، مهم ترین روش های بهبود ارتباطات و گفتار برای بزرگسالان را آورده ایم.

  1. استفاده از دستگاه های پیشرفته برای تحریک عضلات گفتاری و تقویت آن ها. این تکنیک برای افرادی که مشکلات بلع یا ضعف عضلات گفتاری دارند مانند افرادی که سکته مغزی داشته اند، بسیار مفید است.
  2. تمرینات فیزیکی برای بهبود قدرت، هماهنگی و حرکت عضلات دهان، زبان و فک برای افرادی که در تلفظ یا مشکلات حرکتی گفتار ضعف دارند، بسیار مناسب است.
  3. استفاده از دستگاه های دیجیتال، اپلیکیشن ها، دستگاه های تولید گفتار و تابلوهای تصویری
  4. تکنیک های تعاملی برای تقویت واژگان، مهارت های زبانی و دستور زبان. این رویکرد برای افرادی که مشکلات مغزی مانند آسیب های مغزی یا سکته مغزی دارند بسیار مناسب است.
  5. تمرینات شناختی و گفتاری هم برای بهبود تمرکز، حافظه و مهارت های حسب مسئله تمرکز دارند. این تمرینات برای آلزایمر، زوال عقل و افرادی با آسیب های شناختی موثر هستند.
  6. افرادی که مشکلات گفتاری آن ها ناشی از سکته مغزی (آفازی) باشد، با استفاده از موسیقی و ریتم مورد درمان قرار می گیرند.
  7. روش LSVT برای افرادی طراحی شده است که با اختلالات صوتی و گفتاری ناشی از بیماری هایی مانند پارکینسون مواجه اند.
  8. بیوفیدبک (Biofeedback)، رویکردی است که با استفاده از تکنولوژی برای نمایش فعالیت های گفتاری مانند حرکات زبان و لب ها به صورت تصویری یا صوتی در گفتار درمانی تهرانسر از آن استفاده می کنند.
  9. درمان رفتاری – شناختی هم با تمرکز بر کاهش اضطراب مرتبط با گفتار مانند لکن یا ترس از سخنرانی در جمع از تکنیک های گفتاری و روانشناسی است که در گفتار درمانی کاربرد ویژه ای دارد.
  10. گروه درمانی و آموزش تکنیک هایی برای بهبود مدیریت تنفس و استفاده بهینه از صدا از دیگر روش هایی است که درمانگر در جلسات از آن ها استفاده می کند.

در کلیه این رویکردها، انتخاب روش درمانی بر اساس نیازهای خاص هر بیمار، همکاری درمانگر و بیمار و همچنین تمرین های مداوم کلید موفقیت در گفتار درمانی است. هدف از گفتار درمانی، به یقین، بهبود پایدار در مهارت های ارتباطی و کیفیت زندگی بیماران است.

گفتار درمانی تهرانسر

کلینیک گفتار درمانی خوب در غرب تهران: چطور انتخاب کنیم؟

ممکن است انتخاب یک کلینیک گفتاردرمانی خوب در غرب تهران یا هر منطقه دیگری نیاز به توجه به چند معیار مهم داشته باشد. گرچه در غرب تهران، مراکز متعدد گفتار درمانی و کاردرمانی مشغول فعالیت هستند، اما انتخاب مجموعه ای برگزیده نیاز به کمی تحقیق دارد. کلینیک توانبخشی طراوت یکی از بهترین ها در این زمینه است. در ادامه چند نکته برای انتخاب بهترین گزینه ارائه شده است:

تخصص و تجربه درمانگران را بررسی کنید: درمانگران کلینیک گفتار درمانی تهرانسر، مجوزهای لازم در زمینه تحصیلات تخصصی و آسیب شناسی گفتار و زبان را دارا هستند.

به نظریات و تجربه های دیگران اهمیت بدهید: حتماً با نگاهی به نظرات آنلاین و تجربه افرادی که به این مرکز مراجعه کرده اند، می توانید دید بهتری برای انتخاب داشته باشید.

تجهیزات و محیط کلینیک: محیط آرام و دوست داشتنی این مرکز به ویژه برای کودکان و استفاده از تکنولوژی های مدرن در درمان و اثربخشی جلسات موثر خواهد بود.

دسترسی مکانی: بی شک، وجود مراکزی مانند کلینیک طراوت در غرب تهران، گزینه بهتری برای ساکنین این منطقه خواهد بود تا رفت و آمد آن ها به کلینیک ساده تر باشد.

خدماتی متنوع: برخی از کلینیک ها علاوه بر گفتار درمانی، خدمات مرتبط دیگری مانند مشاوره های روانشناسی، کاردرمانی یا ارزیابی های تخصصی را هم ارائه می دهند. این خدمات مکمل در مرکز گفتار درمانی تهرانسر قابل ارائه است.

هزینه ها و تعرفه های بیمه: حتماً هزینه جلسات و امکان استفاده از بیمه درمانی را جویا شوید. برخی از کلینیک ها همواره تخفیف های خاصی ارائه می دهند. مجموعه توانبخشی طراوت تهرانسر، اغلب برای مراجعه کنندگان، طرح های خاص در نظر می گیرد.

معیارهای انتخاب بهترین کلینیک گفتاردرمانی در غرب تهران

مجدداً یادآوری می کنیم که گفتاردرمانی یک سرویس مداخله ای است که بر بهبود گفتار و توانایی های درک و بیان زبان از جمله زبان غیرکلامی کودک تمرکز دارد. این درمانگران یا آسیب شناسان گفتار و زبان هستند که به صورت تخصصی این خدمات را ارائه می دهند. گفتاردرمانی شامل دو بخش می شود:

  • هماهنگ کردن دهان برای تولید صداها در اجرای کلمات و جملات (برای تلفظ ، روانی گفتار، تنظیم حجم صدا و صوت) مثلاً گفتاردرمانی در کودکان دارای اختلال تلفظ صداهای گفتاری یا افراد دارای لکنت.
  • درک و بیان زبان (استفاده از زبان از طریق  صحبت کردن، نوشتن، تصاویر، حالات بدن و انواع نشانه ها و استفاده از زبان از طریق سیستم های ارتباطی دیگر شامل کامپیوترها، شبکه های اجتماعی و..) مثلاً کودکان دارای تاخیر زبانی، اتیسم، کم شنوایی و افرادی که دچار  سکته مغزی می شوند.

علاوه بر آن گفتاردرمانی تهرانسر، در درمان اختلالات بلع که همه جنبه های خوردن را در برمی گیرد هم نقش دارد. تمام موارد ذکر شده می توانند در انتخاب بهترین کلینیک تاثیر گذار باشند. به عبارتی دیگر علاوه بر معیارهایی که در پاراگراف قبلی برای انتخاب مرکز گفتاردرمانی به آن ها اشاره کردیم، نوع نیاز و میزان اهمیت درمان برای مراجعه کننده هم در انتخاب کلینیک نقشی مهم بازی می کنند. اما فراموش نکنید، والدین  برای این که کودکان آینده ای روشن تر داشته باشند و بزرگسالان زندگی باکیفیت تری را تجربه کنند، بایستی درمان در بهترین کلینیک گفتار درمانی در غرب تهران را جدی بگیرند.

رضایت بیماران از کلینیک گفتاردرمانی طراوت تهرانسر

یکی دیگر از موارد مهم در انتخاب بهترین کلینیک، توجه به سابقه طولانی تر در ارائه خدمات است. اصولاً کلینیک هایی که سال ها در این زمینه فعالیت می کنند، از نظر کیفیت خدمات و اعتماد سازی، عملکرد بهتری داشته و مطالعه نظرات و بازخوردهای مراجعین قبلی هم این موارد را تایید می کنند.

خدمات گفتاردرمانی طراوت در غرب تهران: توانمندسازی در ارتباطات و زبان

لازم است یادآوری کنیم(Speech Therapy) یا گفتار درمانی، یک رشته تخصصی است که به بهبود توانایی های زبانی، گفتاری و ارتباطی کمک می کند. حوزه توانمند سازی ارتباطات و زبان، شامل موارد زیر است:

  • بهبود مشکلات زبانی (Language Disorders)
  • بهبود ارتباطات اجتماعی
  • رفع مشکلات گفتاری (Speech Disorders)
  • ترمیم توانایی های ارتباطی پس از آسیب یا بیماری ها
  • تقویت مهارت های شنیداری و پردازش زبان
  • تقویت مهارت های تغذیه و بلع

گفتار درمانی تهرانسر

انواع اختلالات گفتاری که در کلینیک طراوت درمان می‌شود

  • درمان تکلم با گفتار درمانی

یکی از مهم ترین و رایج ترین اختلالات مربوط به اختلال گفتاری، لکنت زبان است. این اختلال ممکن است در کودکان کمتر از ۵ تا ۶ سال رخ دهد.به طور کلی، به اختلالاتی که سبب مختل شدن گفتار طبیعی فرد می شوند لکنت زبان می گویند. این دسته از افراد این امکان را دارند تا با روش گفتاردرمانی تهرانسر، به بهبود ارتباطات شفاهی، کلامی و اجتماعی خود کمک به سزایی کنند.

از دیگر هدف های اصلی روش گفتاردرمانی در اختلال لکنت زبان، عملکرد مفید تر و ارتباطات کار آمدتر فرد بیمار است. از دیگر اهداف این روش درمانی می توان به مواردی همچون بهبود زبان گفتاری، یادگیری مهارت های غیرکلامی مانند نشانه ها یا حرکات، یادگیری برقراری ارتباط با استفاده از یک روش جایگزین (مانند عکس یا تکنولوژی) اشاره کرد.

طول درمان گفتاردرمانی به چه میزان است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم عوامل متعددی وجود دارد که تعیین کننده مدت زمان این طول درمان است. از اصلی ترین این عوامل می توان به مواردی مانند شدت مشکل، تکرار و انطباق درمان و هماهنگی اشاره کرد.

  • گفتار درمانی در کم‌شنوایی

امروزه گفتار درمانی توانسته است نقش موثر و مفیدی در زمینه هایی از قبیل بهبود توانایی های زبانی و گفتاری و بهبود درک کلامی در کودکان مبتلا به کم شنوایی داشته باشد. یکی از هدف های اصلی گفتار درمانی جهت درمان کم شنوایی، کمک به افراد کم شنوا جهت افزایش توانمندی این افراد برای برقراری ارتباط کلامی است.

گفتاردرمانگر برای این هدف ممکن است از روش های متنوع و مختلفی نظیر برقراری تماس چشمی، تکرار کلمات شنیده شده، تشخیص تفاوت بین صداها، صدا سازی توسط کودک، تمریناتی برای کنترل تنفس، انجام بازی هایی که نیازمند صداسازی هستند و … استفاده کند.

همچنین والدین به این‌نکته توجه داشته باشند، آن دسته از کودکانی که در گذشته سابقه عمل کاشت حلزون داشته اند، مراجعه به کلینیک گفتاردرمانی و تحت مراقبت قرار گرفتن برای آن ها بسیار ضروری و حیاتی است. زیرا این کودکان بایستی مهارت های کلامی و زبانی خود را بسیار بهبود ببخشند. همچنین لازم است بدانید که پس از انجام عمل کاشت حلزون، بدون انجام گفتاردرمانی، میزان موفقیت برای افراد کم شنوا بسیار کاهش می یابد.

  • گفتار درمانی در اوتیسم

یکی دیگر از کاربردهای روش درمانی گفتار درمانی تهرانسر، بهبود علایم و نشانه های اتیسم است. والدین آن دسته از کودکانی که مبتلا به اوتیسم هستند، به این نکته توجه کنند که این امکان را دارند تا با انتخاب روش گفتاردرمانی بسیاری از مشکلات و علایم مرتبط با این بیماری مانند درک جملات و نشانه های اجتماعی، بیان و صحبت کردن، مهارت های ارتباطی و اجتماعی و  احساسات این کودکان بهبود یابد.

توجه داشته باشید تمامی افراد مبتلا به اوتیسم در هر مقطعی می توانند از اثرات مفید و تاثیر گذار روش گفتاردرمانی بهره بگیرند اما بهتر است که شروع این درمان با گفتاردرمانی از سنین پایین تر شروع شود تا فرد بتواند نتایج مطلوب تری از این روش درمانی را دریافت کند. از جمله مشکلات گفتاری که در بین افراد اوتیستیم رایج است و این امکان وجود دارد که این مشکلات با رویکرد گفتار درمانی برطرف شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درک و بیان زبان
  • مهارت های ارتباطی و اجتماعی
  • درک زبان بدن و اشارات
  • علایق محدود و توانایی های استثنایی
  • درک و بیان احساسات

گفتار درمانی تهرانسر

  • گفتار درمانی در تاخیر کلامی

یکی از موثرترین و مفیدترین روش ها جهت بهبود تاخیر کلامی ،گفتار درمانی است.پیشنهاد می کنیم، والدین پس از مشاهده اولین نشانه از تاخیر کلامی در کودک خود، برای بهبودی، به یک کلینیک گفتار درمانی مراجعه کنند تا در اولین فرصت اقدامات گفتاردرمانی جهت تاخیر کلامی صورت بگیرد.

در روش گفتاردرمانی جهت بهبود نشانه های تاخیر کلامی، گفتاردرمانگر در ابتدا ممکن است مهارت های کلامی و زبانی کودک را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهد و با در نظر گرفتن شرایط بیمار مانند سن و میزان تاثیر عارضه بر زندگی، برنامه ای تمرینی جهت بهبود مهارت کلامی و رشد طبیعی گفتار در کودک بهره بگیرد.

همچنین از جمله روش ها و تکنیک هایی که گفتاردرمانگر ممکن است به اطرافیان کودک جهت گرفتن نتیجه مطلوب از روش گفتار درمانی توصیه کند تا انجام دهند به صحبت کردن با کودک از همان دوران نوزادی، شعر خواندن و قصه گفتن برای کودک و شرکت دادن کودک در گفت و گوهای خانوادگی می توان اشاره کرد.

  • گفتار درمانی در تلفظ صداها

یکی از شایع ترین مواردی که در سنین کودکی برای کودکان مممکن است بروز پیدا کند، اختلال تلفظ است. این دسته از کودکان در اغلب موارد نشانه های عدم توانایی تلفظ صحیح صداها، هجاها و کلمات را تجربه می کنند. والدین این دسته از بیماران جهت بهبودی و کاهش علائم و نشانه های این بیماری می توانند روش درمانی گفتاردرمانی که بسیار موثر و مفید است را انتخاب و تجربه کنند. متاسفانه این بیماران در فهماندن منظور خود به مخاطب دچار اختلال هایی می شوند.

از این رو به این نکته توجه داشته باشید که جهت درمان این اختلالات با استفاده از روش گفتاردرمانی، بایستی در سنین کودکی اقدام کنید. زیرا با بزرگ شدن کودک مشکلات بیشتری مانند اختلال در خواندن و نوشتن ممکن است برای کودک رخ می دهد. گفتاردرمانگر کلینیک تهرانسر در روش گفتاردرمانی برای بهبود اختلالات تلفظ صداها، روش های متنوع و متنوعی همانند چگونگی گفتار صحیح و مثال های مناسب برای این منظور می تواند برای درمان این اختلال ارائه دهد.

  • گفتار درمانی تهرانسر در سکته مغزی

همان طور که می دانید بروز سکته مغزی می تواند سبب پیدایش بسیاری از مشکلات دیگری همانند اختلال در تکلم، بلع و… برای بیمار شود که بروز این اختلالات برای فرد خسته کننده و ناراحت کننده است و همچنین زندیگی فرد را دچار اختلالات زیادی کند. بیماران مبتلا به سکته مغزی با انتخاب روش درمانی گفتار درمانی می توانند بسیاری از علائم آفازی ناشی از سکته مغزی را کاهش دهند تا بتوانند همانند گذشته در فعالیت های روزمره ای ازجمله شرکت در مکالمات، خواندن و نوشتن مستقل باشند.

هدف از انجام و ارائه برنامه تمرینی در روش گفتار درمانی بیماران سکته مغزی،کمک به بیمار برای دستیابی به بالاترین سطح ارتباطات و عملکرد زبان است. از مجموعه تکنینک های رایج در روش گفتاردرمانی، درمان اختلال بلع و غذا خوردن است.

  • گفتار درمانی در اختلال یادگیری

همان طور که می دانید زبان هم ابزاری برای تفکر است هم وسیله ای برای بیان احساسات. از این رو در صورتی که این عضو دچار اختلالاتی شود بایستی هر گونه اقدامی برای بهبودی آن صورت بگیرد. شما مراجعین عزیز برای بهبود این اختلال این امکان را دارید تا با استفاده  از روش درمانی موثر، مفید و تاثیر گذار گفتاردرمانی بهره بگیرید.

در روش گفتار درمانی، نحوه درمان بستگی به شرایط بیمار دارد.در این روش، گفتاردرمانگر به طور کلی بر روی آن چه کودک شما ممکن است در کلاس درس آموزش ببیند تمرکز می کند. به طور کلی از مجموعه تمریناتی که گفتاردرمانگر در روش گفتاردرمانی ممکن است به کار بگیرد عبارتند از:

  • آموزش نحوه عملکرد کتاب (این آموزش شامل نحوه چرخاندن کتاب، نحوه پیدا کردن کلمات در صفحه می شود.)
  • آموزش تطبیق صداها با حروف
  • گوش دادن به تمام داستان و خواندن و نوشتن سوالات مربوط به داستان
  • آموزش خلاصه نویسی داستان
  • آموزش نحوه استفاده از کلمات نوشتاری جهت کمک به کودک در یادگیری دیگر مهارت ها

در بسیاری از موارد، گفتاردرمانگر ممکن است با معلم کودک همکاری داشته باشد تا به کودک شما در کلاس درس کمک کند. در روش گفتار درمانی تهرانسر، گفتاردرمانگر به کودک شما آموزش می دهد تا راه هایی برای سازماندهی و تمرکز بر تکالیفش داشته باشد.

  • گفتار درمانی در اختلالات صوت

دسته ای از افراد با اختلالات صوت مواجه می شوند. این بیماران، صدای نامناسب یا بی کیفیتی را تجربه می کنند. شکایت اصلی بیماران این حیطه مواردی مانند: از دست دادن صدا، زیر شدن یا بم شدن بیش از حد صدا، درد حین حرف زدن است. آن ها به علت مشکلاتی در زیر و بم، حجم یا کیفیت صدا مراجعه می کنند. مشکلات آن ها شامل موارد زیر است:

  • ندول
  • پولیپ
  • سرطان حنجره
  • تولید صدا با تار های کاذب
  • ابیوز های صدا سازی
  • گرانولوما
  • نکروز تارهای صوتی

توجه داشته باشید، اگر مبتلا به اختلالات صوتی هستید ملاقات شما با یک آسیب شناس گفتار زبان می تواند کمک به سزایی به درمان شما کند. در روش گفتار درمانی جهت بهبود اختلالات صوت، گفتاردرمانگر ممکن است از تمرینات و تکنیک های منحصر به فردی در تغییر رفتارهای گفتاری شما ایجاد کند.

همچنین لازم است بدانید در روش گفتار درمانی تهرانسر، گفتاردرمانگر در ابتدا عامل زمینه ای بیماری را شناسایی و سپس اقدامات لازم برای درمان را انجام می دهد. مجموعه تکنیک هایی که در گفتار درمانی تهرانسر جهت بهبودی اختلالات صوتی برای بیمار به کار گرفته می شود، عبارتند از؛ تمرینات صوتی، تکنیک‌ های آرام سازی، تکنیک‌های تنفس سریع آزاد و مدیریت تنفس درست.

  • گفتار درمانی در بیش فعالی

بسیاری از کودکان دارای بیش فعالی به دلیل نقص در توجه و تمرکز و جنب و جوش زیاد در یادگیری مهارت های گفتار و زبان دارای مشکل هستند. گفتاردرمان بعد از ارزیابی و بررسی کودک برنامه مدونی را جهت درمان اختلالات گفتار و زبان طرح ریزی و اجراء می کند.

  • گفتار درمانی در اختلالات بلع

اختلالات بلع یکی از حیطه های پر مراجع و حساس در گفتاردرمانی است. این دسته از بیماران به طور کلی با اصطلاح دیسفاژی شناخته می شوند. در این نوع از اختلالات بیمار قادر به تغذیه دهانی نبوده یا در تغذیه دهانی دارای ایراداتی است. این افراد در نحوه غذا خوردن یا آشامیدن دچار مشکل هستند. این موارد باعث می شود که زندگی بیمار در معرض خطر باشد. این مشکلات شامل:

  • مشکلات جویدن و بلع
  • پریدن غذا در گلو
  • بد غذایی کودکان
  • عدم توانایی در بلع در بدو تولد
  • عدم وجود رفلاکس های اورال برای بلع می شود.

این دسته از افراد بایستی در اولین فرصت به کلینیک گفتار درمانی مراجعه کنند تا در اولین قدم مورد ارزیابی توسط متخصص گفتار درمانی قرار بگیرند. در مرکز گفتار درمانی تهرانسر، گفتاردرمانگر جهت بهبودی این علائم، در ابتدا به ارزیابی دقیق بیمار، شرایط و شدت اختلال در بیمار می پردازد.. آسیب شناس پس از طی کردن مراحل ذکر شده، اساس علت بروز دیسفاژی را شناسایی می کند و سپس برای بیمار تمرینات مناسبی را طراحی می کند.

گفتار درمانی تهرانسر

  • گفتار درمانی در شکاف لب و کام

گفتار درمانی از جمله اقدامات ضروری برای اختلالات مربوط به شکاف لب و کام است.یکی از هدف های این روش درمانی، آموزش نحوه درست استفاده از اندام گفتاری به بیمار است. گفتاردرمانگرها در روش گفتاردرمانی از ابزارها و تکنیک های خاصی جهت بهبود این اختلالات استفاده می کنند. از جمله روش­‌های مختلف گفتار درمانی برای شکاف کام می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فیدبک شنوایی
  • آموزش صداهای انفجاری
  • آموزش صداهای سایشی گلویی
  • تولید صداهای خلفی
  • استفاده از آینه

گفتار درمانی در آپراکسی

در روش گفتار درمانی جهت بهبود علائم و نشانه های اختلال آپراکسی، گفتاردرمانگر مجموعه تمریناتی را جهت تمرکز برروی هجاها، کلمات و عبارات ارائه می دهد. در آپراکسی، زمانی که فرد مبتلا به این اختلال دارای CAS نسبتاً شدید باشد، ممکن است در این موارد، فرد بیمار به گفتار درمانی مکرر، سه تا پنج بار در هفته نیاز پیدا کند. در این روش، درمان به صورت فردی انجام می شود.

گفتار درمانی در پارکینسون  بیماران پارکینسون ممکن است از مشکلات ارتباطی و گفتاری خود مطلع نباشند. تغییر در کیفیت صدا ممکن است اولین نشانه مشکلات گفتاری باشد. سپس به دنبال آن ناتوانی در گفتار روان و تولید صحیح صداهای گفتاری ایجاد خواهد شد. جهت بهبود اختلالات گفتاری و صوتی ، مداخلات گفتار درمانی لازم است. متخصصان گفتاردرمانی این مرکز به طور خاص برای تشخیص و درمان اختلالات گفتار، زبان و بلع آموزش دیده اند و خدمات مداخلات گفتاردرمانی در پارکینسون را ارائه می کنند. تمریناتی مانند:

  • تمریناتی جهت بهبود قدرت عضلات و حرکات مورد نیاز برای بهبود وضعیت گفتار
  • تمریناتی جهت افزایش حجم تنفسی
  • تمریناتی جهت بهبود کیفیت صوت اعم از بلندی صدا، رفع یکنواخت بودن آهنگ گفتار
  • آموزش تلفظ درست صداهای گفتاری
  • در مواردی که بیماری خیلی پیشرفت کرده است روش های جایگزین ارتباطی را به بیمار آموزش داده می شود. مانند ارتباط غیرکلامی با اشارات، نوشتن، استفاده از تابلوی ارتباطی
  • درمان اختلالات بلع و تغذیه
  • تمریناتی جهت بهبود مهارت های شناختی و تفکر

گفتار درمانی در فلج مغزی 

کودکان فلج مغزی اغلب با تاخیر در رشد گفتار و زبان مواجه هستند. همچنین بسیاری از این کودکان دارای اختلال در بلع و غذا خوردن هستند. گفتاردرمانی در فلج مغزی می تواند به این کودکان در رفع اختلالات گفتار و زبان و مشکلات بلع کمک بسیاری کند.

اهمیت درمان به موقع اختلالات گفتاری در کودکان و بزرگسالان

اینجا یادآوری می کنیم که در روش گفتار درمانی، گفتاردرمانگر به اختلالات زبانی که قسمتی از فرآیندهای مغزی است و اختلالات گفتاری که بخشی از عملکرد اندام های سر و صورت است، به طور کامل می پردازد. نکته قابل توجه در رویکرد گفتار درمانی، اقدام به موقع است. زیرا به طور مثال می توان از اختلالاتی همانند عدم خواندن و نوشتن در مدرسه، با مداخله زود هنگام در سنین بیش از مدرسه جلوگیری کرد.  حتی در مواردی می توان از شدت آن کم کرد، این در صورتی است که فرد جهت درمان باید به موقع اقدام کند.

این روش درمانی نوین، کمک به سزایی به آن دسته از کودکانی که قادر به صحبت کردن نیستند می کند. گفتاردرمانگر به کودکان دارای اختلال تکلم کمک می کند تا بتوانند با اعتماد به نفس بیشتری به صحبت کردن بپردازند. حتی کودکان به دلیل دارا بودن مشکلات زبانی، از لحاظ اجتماعی، عاطفی و تحصیلی ممکن است دچار اختلالاتی باشند، اما نگران نباشید گفتار درمانی به آن ها هم کمک می کند.

این روش نوین، توانسته است به کودکانی که در خواندن و نوشتن دچار نارسایی هستند کمک به سزایی کند تا بتوانند این افراد اصوات خاص در کلمات را بشنوند و تشخیص دهند. به طور کلی هدف از گفتار درمانی، به دست آوردن اعتماد به نفس بیشتر، زندگی اجتماعی بهتر و روابط شادتر است.

بنابراین، به والدین محترم توصیه می کنیم تا با مراجعه زودهنگام به کلینیک گفتار درمانی تهرانسر به کودک خود کمک کنند تا با اعتماد به نفس بیشتر و حال بهتری، در اجتماع حاضر شود و روابط بهتری را تجربه کند. در ضمن مراجعین محترم می توانند تا از نزدیک با نتیجه جلسات درمان سایر بیماران آشنا شده و امیدوار باشند تا فرزند دلبندشان هم می تواند با پیگیری مداوم و حمایت های آنها درمان شود. این بهبودی قابل دسترس خواهد بود.

حتی بزرگسالانی که به دلیل سکته یا ضربه به سر، توانایی گفتار و تکلم، درک صحبت و منظور دیگران و یا توانایی خوردن و بلعیدن غذا را را از دست داده اند نیز می توانند با مراجعه به کلینیک گفتاردرمانی در تهرانسر این مشکل خود را حل کنند. آنها می توانند شاهد پیشرفت و تجربه های جدید و زیبا در ادامه زندگی خود باشند.

گفتار درمانی تهرانسر

سخن آخر

استفاده از گفتار درمانی، از بروز مشکلات و خطرات بعدی ناشی از آن جلوگیری می کند. در این رویکرد درمانی، گفتار درمانگر از بهترین شیوه های درمانی کمک می گیرد تا فرد را با توانایی های خود آشنا کرده و مهارت های سخن گفتن را به او آموزش می دهد. در این میان نقش والدین آگاه بسیار مهم است. ایجاد محیط مناسب برای برقراری ارتباط کودک با افراد هم سن و سال خود، به تدریج احساس شرم و ترس از صحبت کردن در جمع را از کودک گرفته و توانایی و مهارت های لازم را پیدا می کند.

همچنین با استفاده از روش‌های پیشرفته، بسیاری از بزرگسالان می‌توانند بهبود قابل توجهی در گفتار و ارتباطات خود تجربه کنند. همکاری با یک گفتاردرمانگر متخصص، مهم‌ترین گام در این مسیر است. به این ترتیب، گفتار درمانی طراوت تهرانسر با سابقه درخشان آماده خدمت رسانی به مراجعین عزیز در مناطق غرب و جنوب تهران جهت رفع اختلالات گفتار و زبان است.