کاردرمانی در اختلال حافظه در تهرانسر در حیطه کار درمانی ذهنی است. اختلال حافظه ممکن است به دلیل آسیب های مغزی، مشکلات شناختی و یا مشکلات ساختاری مغز رخ دهد. حافظه، به معنای توانایی یادآوری تجربیات قبلی از جمله؛ روابط بینایی، شنیداری و فضایی می باشد. اختلال حافظه ممکن است جنبه های متفاوتی از زندگی شخص را تحت تاثیر قراردهد.این امر، کیفیت زندگی و استقلال فرد را با مشکل مواجه می کند. در واقع حافظه تجربیات، افکار و برداشت ها را با هم ادغام می کند. به همین دلیل یک مولفه مهم عملکرد اجرایی و تعامل اجتماعی شمرده می شود.
اختلال در حافظه و تمرکز
اختلال در حافظه و تمرکز میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله:
- افزایش سن: با افزایش سن، حافظه و تمرکز افراد به طور طبیعی کاهش مییابد.
- بیماریهای مغزی: بیماریهایی مانند آلزایمر، پارکینسون و سکته مغزی میتوانند باعث اختلال در حافظه و تمرکز شوند.
- اختلالات روانی: اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و اختلال دوقطبی میتوانند باعث اختلال در حافظه و تمرکز شوند.
- مصرف مواد مخدر و الکل: مصرف مواد مخدر و الکل میتواند باعث اختلال در حافظه و تمرکز شوند.
- کمبود خواب: کمبود خواب میتواند باعث اختلال در حافظه و تمرکز شوند.
اگر علائم اختلال در حافظه و تمرکز را تجربه میکنید، مهم است که به پزشک مراجعه کنید تا علت آن را تشخیص دهد و درمان مناسب را توصیه کند.
در اینجا چند نکته برای بهبود حافظه و تمرکز آورده شده است:
- خواب کافی داشته باشید. بزرگسالان به ۷-۸ ساعت خواب در شب نیاز دارند.
- رژیم غذایی سالم داشته باشید. یک رژیم غذایی سالم شامل میوهها، سبزیجات و غلات کامل است.
- ورزش منظم داشته باشید. ورزش منظم میتواند به بهبود حافظه و تمرکز کمک کند.
- از استرس خود کم کنید. استرس میتواند باعث اختلال در حافظه و تمرکز شود.
- مصرف کافئین و الکل را محدود کنید. کافئین و الکل میتوانند باعث اختلال در حافظه و تمرکز شوند.
- تمرینات ذهنی را انجام دهید. تمرینات ذهنی مانند حل جدول، بازی شطرنج و خواندن میتواند به بهبود حافظه و تمرکز کمک کند.
اگر علائم اختلال در حافظه و تمرکز را تجربه میکنید، مهم است که به پزشک مراجعه کنید تا علت آن را تشخیص دهد و درمان مناسب را توصیه کند.
اختلال حافظه در کودکان
کار درمانی در اختلال حافظه ؛ حافظه چیست و اختلال حافظه چرا رخ می دهد؟
وقتی اتفاقی می افتد، چیزی یاد می گیریم و یا کسی را ملاقات می کنیم، مغز تصمیم می گیرد که این اطلاعات را ذخیره کند. اگر مغز تشخیص دهد که اطلاعات مهمی را دریافت می کند، آنها را به اطلاعات اصلی خودش اضافه می کند. مغز شامل بخش های متفاوتی است. از مهمترین بخش هایی که در حافظه نقش دارد، هیپوکمپ می باشد که حافظه را پردازش می کند. تصور می رود که خاطرات، اطلاعات جدید و قدیمی در قسمت های مختلف ماده خاکستری مغز، پردازش و ذخیره شوند. همانقدرکه حافظه فوقالعاده است، همیشه بی نقص نیست. طبیعی است که گاهی نام شخص یا تولدی یکی را فراموش کنید، اما گاهی مشکلات حافظه جدی تر می شوند. در صورت بروز مشکلات زیر، اختلال حافظه می تواند جدی بوده و نیازمند مداخلات اختصاصی باشد:
- تاثیر بر عملکرد و فعالیت های روزمره
- پیشرونده بودن، نیازمند مداخلات کاردرمانی در اختلال حافظه
- همراه دیگر مشکلات شناختی
- همراه با نگرانی شدید خانواده
جدا کردن مشکلات حافظه گاهی اوقات از مشکلات توجه یا تغییرات اولیه وضعیت روانی دشوار است. از این موارد می توان؛ اختلال کمبود توجه، افسردگی، تشنج ویا … را اشاره کرد. آزمایشات اختصاصی ممکن است برای کمک به مرتب سازی حافظه و سایر نقایص شناختی لازم باشد. اختلال در حافظه نیازمند مداخلات کاردرمانی در اختلال حافظه در تهرانسر می باشد.
انواع حافظه شامل چه مواردی است؟
حافظه معمولا به دو دسته اصلی تقسیم می شود:
- حافظه کوتاه مدت. این حافظه بسیار به حافظه کاری نزدیک است. در واقع مدت زمانی بسیار کمی است که اطلاعات در مغز جای می گیرند. این اطلاعات یا فراموش می شوند، یا اینکه به حافظه بلند مدت تبدیل می شوند.
- حافظه بلند مدت. این حافظه،سیستم مغز ما برای ذخیره، مدیریت و بازیابی اطلاعات می باشد. حافظه بلند مدت خود شامل مواردی همچون؛ حافظه صریح، ضمنی و… می باشد.
بسته به اختلالی که سبب اختلال حافظه می شود، ممکن است هر کدام از این حافظه ها آسیب ببینند.
کاردرمانی در اختلال حافظه
متخصص کاردرمانی ذهنی از یک رویکرد جامع برای درمان استفاده می کند که فراتر از چالش های حافظه است. کاردرمانی در اختلال حافظه مزایای زیادی برای این افراد به دنبال دارد. آنها می توانند روی فعالیت های روزمره زندگی فرد، مشارکت اجتماعی، یادگیری و سایر حیطه های عملکردی او کار کنند. همچنین کاردرمانی به بازیابی مهارتهای جسمی کمک می کند که در بازیابی و سازگاری حافظه تاثیر گذارند. در کنار تمرینات حافظه، کاردرمانگر روی توجه، تمرکز، مهارت های بینایی، شنوایی و… فرد دارای اختلال حافظه کار می کند. مداخلات کاردرمانی همچنین ممکن است شامل بازدید از محیط زندگی فرد و ایجاد تطابقات با تغییراتی با شرایط فرد باشد.
سلام
پسر من هر کاری میکنم رنگ هارو یاد نمیگیره و شعرم نمیتونه حفظ کنه. کاردرمانی میتونه بهش کمک کنه؟
سلام
احتمالا پسرتون ضعف در حافظه داره و مداخلات کاردرمانی در حافظه بهش کمک می کنه