کاردرمانی در اختلالات آرنج در تهرانسر در حیطه کاردرمانی در اختلالات ارتوپدی می باشد. آرنج جزو مفاصل بسیار مهم و کاربردی در اندام فوقانی می باشد. لذا بروز هرگونه مشکل در این مفصل می تواند زندگی روزمره فرد را تحت تاثیر قرار دهد. اختلالات مربوط به آرنج از جمله اختلالاتی است که ممکن است در افراد مختلف دیده شود. آرنج یک مفصل مهم است و ما در بسیاری از فعالیت های روزانه مان از آن استفاده می کنیم. این مشکلات جزو اختلالات ارتوپدی محسوب شده و نیازمند مداخله کار درمانی است.
کاردرمانی در اختلالات آرنج چگونه است؟
کاردرمانی یا فیزیوتراپی میتواند در درمان اختلالات آرنج موثر باشد. اختلالات آرنج ممکن است شامل اختلالات عضلانی-اسکلتی مانند تنش عضلات، آرتروز آرنج، تنیس بازو (تنش عضلات اپیکندیلیس)، التهاب تاندونها (تندونیت) و شکستگی آرنج باشد.
کاردرمانی به عنوان یک روش غیردارویی، با استفاده از تمرینات، ماساژ، تکنیکهای درمانی و تمرینات تقویتی، بهبود عملکرد و کاهش علائم و نشانههای اختلالات آرنج کمک میکند. درمان کاردرمانی به شکل فردی و بر اساس نیازهای هر بیمار تعیین میشود، اما در کل ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تمرینات انعطافپذیری و تقویت عضلات: تمریناتی که انعطافپذیری و قدرت عضلات آرنج را افزایش میدهند، میتوانند بهبود راه حلی برای اختلالات آرنج باشند. این تمرینات شامل تمرینات استرچینگ، تمرینات مقاومتی با استفاده از وزنهها و تمرینات انعطافپذیری میشوند.
- تمرینات تعادل و کنترل حرکت: تمریناتی که بر روی تعادل و کنترل حرکت آرنج تأکید میکنند، میتوانند در بهبود اختلالات آرنج مؤثر باشند. این تمرینات شامل تمرینات تعادلی و تمرینات متنوعی مانند تعادل بر روی یک پای، تعادل بر روی سطح نرم و تمرینات با توپ و تخته تعادل میشوند.
- ماساژ و تکنیکهای درمانی: ماساژ و تکنیکهای درمانی میتوانند به کاهش التهاب، تسکین درد و بهبود جریان خون در منطقه آرنج کمک کنند. این تکنیکها ممکن است شامل ماساژ با استفاده از روغن، استفاده از گرما و سرما، تکنیکهای کششی و تکنیکهای مانند تکنیک مایوفاسیال و مانیپولاسیون باشند.
- آموزش فنون صحیح حرکتی: یک بخش مهم از کاردرمانی در اختلالات آرنج، آموزش فنون صحیح حرکتی و استفاده درست از آرنج است. این شاملتکنیکهایی مانند تکنیکهای درست نگهداشتن و حمایت از آرنج در فعالیتهای روزمره، تکنیکهای اصلاحی برای جلوگیری از حرکات نادرست و تمرینات راهنمایی شده برای استفاده صحیح از آرنج در فعالیتهای ورزشی میشود.
ساختار مفصل آرنج چگونه است؟
آرنج یک مفصل لولایی است که از سه استخوان تشکیل شده است: استخوان بازو، زند زیرین(اولنا) و زند زبرین(رادیوس). آرنج از طریق ۴ گروه عضلانی باز و بسته می شود. از جمله این عضلات می توان به سه سر بازویی(پشت بازو) و دو سر بازویی(جلوی بازو) اشاره کرد. استرس و فشار روی این مفصل می تواند رباط ها و عضلات اطراف را تحت تأثیر قرار داده و باعث آسیب بافتی شود. این آسیب بافتی باعث بروز اختلالات مربوط به آرنج می شود که برای بهبود این آسیب ها مداخلات کاردرمانی در اختلالات آرنج لازم است.
کار درمانی در اختلالات آرنج؛ انواع اختلالات مربوط به آرنج
- التهاب تاندون عضله دو سر بازویی(جلوی بازو)
عضله دوسر، عضله بزرگی است که برای خم شدن آرنج و همچنین بالا بردن شانه ضروری است. این عضله توسط یک تاندون قوی و ضخیم در بالا و پایین به استخوان هایی متصل می شود. به دلیل استفاده زیاد و حرکات تکراری، تاندون عضله دو سر ممکن است ملتهب و دردناک شود.
- التهاب بورس اولکرانون
بورس، یک کیسه لغزنده بین پوست و استخوان های برآمدگی آرنج است. بورس اجازه می دهد تا پوست آزادانه بر روی استخوان زیرین حرکت کند. اگر بورس به دلیل حرکت مکرر تحریک یا ملتهب شود باعث ایجاد درد در آرنج می شود.
- آرنج گلف بازان
آرنج گلف بازان یکی از اختلالات مربوط به آرنج می باشد که جزو اختلالات التهابی طبقه بندی می شود. این اختلال در قسمت داخلی آرنج و به دلیل استفاده بیش از حد از خم کننده های مچ دست به وجود می آید. این استفاده بیش از حد، منجر به تورم یا التهاب تاندون عضلات خم کننده مچ دست می شود. به دلیل اینکه بسیاری از افرادی که گلف بازی می کنند از این اختلال رنج می برند، به این اسم نامگذاری شده است. خم کردن مکرر مچ دست از عوامل ابتلا به این اختلال است.
- آرنج تنیس بازان
آرنج تنیس بازان یکی دیگر از اختلالات التهابی در آرنج می باشد. این اختلال در اثر استفاده بیش از حد از عضلات باز کننده مچ دست ایجاد می شود. این استفاده بیش از حد منجر به تورم یا التهاب تاندون های عضلات باز کننده(راست کننده) مچ دست می شود. این التهاب باعث ایجاد درد و ناراحتی در قسمت خارجی مفصل آرنج می شود.
مداخلات کاردرمانی در اختلالات آرنج
کشش و تقویت عضلات آرنج راهی مهم برای بهبودی آسیب و جلوگیری از بروز مجدد آن می باشد. مداخلات کاردرمانی در اختلالات ارتوپدی یکی از مداخلات بسیار مهم در این راستا می باشد. کاردرمانی به کنترل التهاب ناشی از آسیب کمک می کند. همچنین تمرینات خاصی را برای بهبود دامنه حرکت و قدرت آرنج پیشنهاد می کند. بازگرداندن حرکت کامل و استفاده طبیعی از بازو، هدف اصلی کاردرمانی در اختلالات آرنج است.
ورزش و تقویت عضلات دو سر و سه سر بازو، نه تنها باعث افزایش قدرت بازو می شود بلکه به ایجاد ثبات و جلوگیری از آسیب دیدگی آرنج کمک می کند. تمرینات مچ دست و بازوها نیز می تواند به عملکرد صحیح آرنج کمک کند. قوی نگه داشتن شانه ها و عضلات روتاتور کاف به شما کمک می کند تا از اندام فوقانی خود حمایت کنید. این تمرینات و رویکرد های تمرینی، در بهبودی و جلوگیری از آسیب بسیار کمک کننده هستند.
مداخلات کاردرمانی در اختلالات ارتوپدی
- توصیه به تهیه ی یکسری وسیله های تطابقی و جبرانی دائمی یا موقتی در خانه مانند نصب میله های کمکی روی دیوار، آسانسور یا بالابر و یا اعمال تغییراتی در آشپزخانه(مانند قرار دادن ادویه ها و سایر وسایل ضروری در کابینته ها و کمد های پایین)
- مشاوره در خصوص نیاز یا عدم نیاز فرد، به کراچ، واکر یا ویلچر
- آموزش یکسری تکنیک های جدید برای تکمیل فعالیت های روزانه مانند لباس پوشیدن
- پشتیبانی کاری برای بازگشت فرد به شغل سابق خود و یا یافتن فرصت های جدید شغلی برای وی
- تسهیل دسترسی به فعالیتهای تفریحی مانند ورزشها یا سرگرمی های مورد علاقه ی فرد
- مشاوره در مورد وسایل نقلیه ی مناسب سازی شده برای ویلچر و…
- ارائه ی اهداف و برنامه های کاردرمانی متناسب با اهداف شخصی
منابع کاردرمانی در اختلالات آرنج در تهرانسر
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مداخلات کاردرمانی اختلالات ارتوپدیک، لینک زیر را مطالعه فرمایید.
سلام
برا ویزیت باید از قبل نوبت بگیرم؟
سلام باید از قبل نوبت بگیرید