ساخت کفش دیابتی برای مراقبت از پاهای کسانی که از دیابت رنج می برند، بسیار مهم است. دیابتی ها به طور معمول دارای گردش خون ضعیف و بی حسی در اندام های خود هستند. این مساله بیشتر در پای آن ها دیده می شود. با پیشرفت دیابت، ممکن است به نوروپاتی مبتلا شوند که مشکلات حسی را در پی دارد. بنابراین، پاهای بیماران دیابتی در معرض زخم، عفونت و در موارد شدید، قطع عضو هستند.

به همین دلیل، داشتن کفش مناسب پای افراد مبتلا به دیابت یا دیابتی در ارتوپدفنی غرب تهران برای جلوگیری از اصطکاک بیش از حد و زخم های فشاری بسیار مهم است.کفی و کفش دیابتیک توسط متخصص ارتوپد فنی در مرکز توانبخشی طراوت تهران در غرب تهران با بهترین کیفیت ساخته می شود. در این مقاله با ما همراه باشید تا در خصوص کفش و کفی بیماران دیابتی و اهمیت ساخت آن بیشتر بدانید.

ساخت کفش دیابتی

کفش و کفی بیماران دیابتی چیست؟

افراد مبتلا به دیابت ممکن است به علت مشکلات عصبی و عروقی که با بیماری همراه است، حس بدن خود را از دست بدهند. این مشکل می‌تواند باعث بروز زخم‌ها، جراحات و عفونت‌های پا شود. کفی و کفش دیابتی با هدف کاهش خطر ایجاد آسیب‌های پا در افراد دیابتی طراحی شده‌اند.

اگر چنانچه شما به دیابت مبتلا هستید نباید کفش های معمولی بپوشید. می دانید که زخم های دیابت اگر التیام نیابند به عفونت های شدید منجر می شوند که قطع عضو بیمار را در پی دارد. ساخت کفش دیابتی به شما کمک می کند که بتوانید سلامت پای خود را حفظ کنید. کفش های مخصوص بیماران دیابتی به صورتی خاص طراحی شده اند که می توانند مشکلات پای افراد مبتلا به دیابت از جمله زخم ها و پارگی های پوستی را که در اثر گردش خون ضعیف ایجاد می شوند یا بی حسی و نوروپاتی دیابتی را هم حل کنند.

این نکته را فراموش نکنید که تغییرات در شکل پاها و آسیب های پا باعث می شود که کفش های معمولی برای شخص راحت و مناسب نباشد. حتی پوشیدن کفش های خیلی تنگ و یا گشاد می تواند خطر ایجاد مشکلات در پا را افزایش داده و یا تشدید کند. هیچوقت سعی نکنید با فشار کفش بپوشید. بهتر است به جای آن با پزشک یا متخصص پا در باره ساخت کفش دیابتی مشورت کنید. وقتی کفش های مناسب بپوشید هم احساس راحتی می کنید و هم پای شما سالم خواهد ماند.

چرا افرادی که دیابت دارند باید کفش مخصوص بپوشند؟

کفی و کفش های دیابتیک برای جلوگیری از اعمال فشار به یک نقطه از پا بسیار مفید هستند. این مشکل به خصوص در افرادی که دچار صافی کف پا نیز هستند، بیشتر دیده می شود. مشکلات ساختاری جزئی پا منجر به عملکرد ضعیف پا به عنوان یک کل می شود. در نتیجه اصطکاک و فشار در نقاط خاصی از پا بیشتر می شود. این مسئله بیشتر در نقاطی مثل پاشنه و یا سطح خارجی انگشت شست رخ می دهد.

با طراحی و ساخت کفش دیابتی و کفی مخصوص فشار وارد شده بین تمام سطح پا به طور یکنواخت پخش می شود. به این صورت که این کفی و کفش ها، یک تماس همه جانبه ارائه می کنند. به این طریق وزن در کل سطح پا توزیع می شود. با این روش از ایجاد فشار نقطه‌ای و اصطکاک بیش از حد جلوگیری می شود. بنابراین احتمال ایجاد زخم یا مشکلات ناشی از نرسیدن خون به یک ناحیه از پا، کاهش پیدا می کند.

درواقع، قند خون بالا گردش خون در بدن را تضعیف می کند. همچنین قند خون بالا به عصب های پا صدمه می زند که به آن نوروپاتی گفته می شود. نوروپاتی باعث بی حسی پاها شده و در این صورت است که اگر پای فرد، بریده یا آسیب ببیند، متوجه آن نمی شود. چون گردش خون ضعیف بهبود بریدگی و عفونت را با مشکل مواجه می کند و اگر روی پا بریدگی ایجاد شود دچار عفونت می شود. لازم به ذکر است که معمولاً مشکلات زیر در بیماران دیابتی رخ می دهد:

  • عفونت قارچی
  • پینه شست پا
  • میخچه
  • قانقاریا
  • انگشت چکشی که در اثر آسیب به عصب، شکل پاها تغییر می کند.

کلیه مواردی که در بالا ذکر شد نیاز به طراحی و ساخت کفش طبی اختصاصی را در بیماران دیابتی را روشن می کند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید از طریق وب سایت و تماس با کارشناسان این مجموعه اقدام نمایید.

علائم و نشانه های احتمال بروز زخم پای دیابتیک

اگر افراد دیابتی از کفی و کفش دیابتی استفاده نکنند، پوست پای آن ها آسیب می بیند. زخم پاها در افراد مبتلا به دیابت معمولاً در کف پا ایجاد می شود. زیرا جایی است که پوست به طور مداوم تحت فشار وزن بدن است. در نهایت به مرور، به یک زخم باز تبدیل می شود. وجود بی حسی به دلیل نوروپاتی دیابتی ممکن است سبب عدم اطلاع فرد از آسیب شود. بنابراین در کنار استفاده از کفی و کفش دیابتی، فرد باید به طور مداوم پاهای خود را چک کند تا از وضعیت آن مطلع شود. علائم هشدار دهنده زخم پا عبارتند از:

  • تورم، تغییر رنگ و گرما در یک ناحیه
  • وجود ترک های پوستی عمیق به خصوص در اطراف پاشنه
  • درد و سفتی هنگام لمس
  • پوست پینه بسته یا ضخیم شده
  • وجود میخچه خونی یا ضایعات پوستی دیگر
  • فرو رفتن ناخن های پا به داخل انگشتان
  • بی حسی ناحیه ای
  • التهاب و قرمزی به خصوص در کف پا

ساخت کفش دیابتی

مراحل طراحی و ساخت کفش و کفی دیابتی

اگر در مراحل اولیه دیابت هستید و البته هیچ سابقه از مشکلات پا و یا بی حسی در پاها ندارید، طراحی و ساخت کفش دیابتی مناسب با مواد نرم و با یک کفی مهارکننده فشار می تواند نیاز شما را به خوبی پاسخگو باشد. برای بیماران مهم است که نحوه انتخاب کفش و اندازه مناسب را یاد بگیرند تا از ایجاد مشکلات بعدی جلوگیری شود. اگر فشار و اصطکاک زیاد باشد و یا کفش اندازه نباشد می تواند منجر به  علائم نوروپاتی و تاول و زخم شود.

پیشنهاد می کنیم اندازه گیری کفش مناسب برای بیمارانی که مبتلا به نوروپاتی هستند توسط یک متخصص ارتوپد فنی انجام گیرد. به طور معمول افرادی که پاهای حساس دارند معمولاً تمایل دارند که کفشی بخرند که تنگ است چون اندازه ای که احساس می کنند درست است در واقع خیلی کوچک تر است.

پس برای رسیدن به سایز مناسب کفش، بایستی هر دو شکل و اندازه کفش در نظرگفته شود. یعنی شما باید تلاش کنید که شکل کفش را با شکل پای خود تطابق بدهید. یعنی حتماً مطمئن شوید که کفش های شما در ناحیه شست پا، در بالای پا و در سراسر توپ پا هم فضای کافی داشته باشید و همینطور در اطراف پاشنه پا هم کفش بایستی اندازه باشد.

یک نکته مهم در اندازه کفش مناسب این استکه حتماً دقت کنید که عرض به همان اندازه طول مهم است. اندازه مناسب کفش جایی است که وسیع ترین قسمت پا که انگشتان پا در آن قرار می گیرد در بخش وسیعی از کفش قرار بگیرد. همچنین بایستی بین ۳/۸ تا ۱/۲ اینچ بین انتهای کفش و طولانی ترین انگشت پا فضا وجود داشته باشد. علاوه بر این هم یک کفش با لیس مناسب به شما توصیه می شود که تنظیمات لازم برای هر نوع تورم یا ناهنجاری ها را ارائه می دهد. این کار موجب می شود که کفش بدون هیچ گونه لغزشی برای بیمار دریابتی مناسب باشد.

کفی و کفش دیابتیک چگونه می تواند برای افراد مبتلا به دیابت موثر عمل کند؟

ویژگی‌های کفی و کفش دیابتیک به صورتی است که می تواند برای جلوگیری از ایجاد تورم، زخم و تاول بسیار موثر عمل کند. طراحی و ساخت کفش دیابتی بری افراد مبتلا به دیابت فواید زیر را دربردارد:

  1. محافظت از پا: کفی و کفش دیابتیک دارای سطوح نرم و پرقدرت هستند که فشار و ضربه را به پاها کاهش می‌دهند. این ویژگی کمک می‌کند تا از آسیب به بافت نرم پا جلوگیری شود.
  2. جلوگیری از ایجاد فشار نقاط آسیب‌زا: کفی و کفش دیابتی دارای طراحی منحصر به فردی است که فشار را به صورت یکنواخت بر روی پا توزیع می‌کند. این ویژگی کمک می‌کند تا نقاط آسیب‌زا در پا به دلیل فشار ناهمگن به وجود نیاید.
  3. جلوگیری از ایجاد آسیب‌ها: کفی و کفش های دیابتیک دارای ساختارهای خاصی هستند که از ورود مواد خارجی مانند شیارها و دارایی‌ها جلوگیری می‌کنند. این ویژگی کمک می‌کند تا از وجود آسیب‌ها و زخم‌ها در پا جلوگیری شود.
  4. تهویه مناسب: کفی و کفش دیابتیک برای تهویه مناسب پا دارای ساختارها و موادی هستند که هوا و رطوبت را به خوبی عبور داده و از تعرق و رطوبت زیاد پا جلوگیری می‌کنند.

مهم است قبل از خرید کفی و کفش دیابتی با متخصصین بهداشت پا و پزشک خود مشورت کنید تا بهترین گزینه را برای شرایط شخصی خود انتخاب کنید.

ویژگی های کفی و کفش دیابتیک مناسب

کفش مناسب پای افراد مبتلا به دیابت ویژگی های زیر را باید داشته باشد:

  • سبک و راحت
  • دارای جنس فوم سلولی بسته یا ژله ای
  • جاذب ضربه
  • دارای پد ژلی در پاشنه
  • متناسب با ساختار پای بیمار
  • مطابقت با طول و عرض پا،از ویژگی های کفی و کفش دیابتیک غرب تهران در تهرانسر
  • فراهم کننده پشتیبانی مناسب از پاشنه
  • دارای کمترین میزان درز یا دوخت (برای جلوگیری از ایجاد سایش یا بریدگی در پای فرد)
  • قابلیت شست و شو

ساخت کفش دیابتی

مرکز تخصصی طراحی و ساخت کفش و کفی دیابتی در تهران

گروه اول از افرادی که به خدمات ارتوپد فنی نیاز دارند عبارتند از:

افرادی که دارای مشکلات پا درد، زانودرد، کمردرد، صافی کف پا، عقب زدگی زانو، بدشکلی پا و کسانی که پا، دست، چشم و گوش خود را ازدست داده اند و نیاز است برایشان وسیله ای ساخته شود. این افراد ممکن است به ساخت کفی و کفش دیابتی غرب تهران در تهرانسر نیاز داشته باشند.

گروه دوم  از افرادی که به خدمات ارتوپدفنی غرب تهران در تهرانسر نیاز دارند عبارتند از:

کسانی که دارای معلولیت های مختلف هستند مانند افراد ضایعه نخاعی، فلج اطفال، جانبازان گرانقدر، افرادی که دچار سکته مغزی شده اند، افراد مبتلا به فلج مادرزادی و ….. این افراد ممکن است به بریس  نیاز داشته باشند.

گروه سوم  از افرادی که به خدمات ارتوپدفنی غرب تهران در تهرانسر نیاز دارند عبارتند از:

کسانی که به صورت اورژانسی مراجعه می کنند  و دچار حادثه شده اند مانند: تصادف، پرت شدن از ارتفاع و… که نیاز فوری به وسایل کمکی و تثبیتی دارند.

توجه داشته باشید که در مرکز توانبخشی طراوت تهران کلیه مراحل ساخت کفش دیابتی و کفی با توجه به نیاز و میزان شدت عارضه دیابت توسط پزشک متخصص و کارشناسان ارتوپد فنی ارزیابی می شود. شما چه به تازگی مبتلا به دیابت شده اید و یا سال هاست که دیابت دارید، بایستی مراقبت از پاهای خود را با پوشش مناسب در اولویت قرار دهید. یک کفش سفارشی قادر است از مشکلات جدی پا جلوگیری کرده و یا بهبود آن کمک کند. پس لازم است با پزشک متخصص در مرکز طراوت در غرب تهران در خصوص نوع کفش، تغییرات و آرتزها که برای شما مناسب تر است صحبت کنید.

جمع بندی

در این مقاله به اهمیت و ویژگی های ساخت کفش دیابتی اشاره کردیم که می تواند راهگشای شما در انتخاب بهترین نوع کفش دیابتی باشد. ساخت این کفش های جدید تنها یکی از روش هایی است که بیماران دیابتی لازم است برای محافظت و مراقبت از پاهای خود به آن توجه کنند. توصیه می کنیم برای حتماً برای چک آپ های سالیانه به متخصص پا مراجعه کنید و هر روز از پاهای خود مراقبت کنید تا در بهترین حالت باقی بمانند.

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *