دیر حرف زدن کودک نارس و اختلال گفتاری و زبان آموزی در نوزادانی که در سه ماهه آخر بارداری مادر و زودتر از زمان مقرر به دنیا می آیند، بیشتر شایع است. این نوزادان در توسعه قشر شنوایی مغز دچار مشکل هستند. طی تحقیقات به عمل آمده، امکان دارد در نوزادان نارس که زودتر به دنیا آمده اند، بخشی از مغز که بایستی پروتئین پیچیده ای برای آمادگی نوزاد برای صحبت کردن را تولید کند و سلول های مغزی که باید کلمه ها را پردازش کنند دچار آسیب شده باشند. در این مطلب به دلایل دیرتر حرف زدن این کودکان و راهکارهای موثر برای کمک به کودکان نارس در بهبود گفتار را بررسی می کنیم. با ما همراه بمانید.
چرا کودکان نارس دیرتر حرف می زنند؟ بررسی علل تاخیر گفتاری
نوزادان نارس که در سه ماه آخر بارداری مادر به دنیا می آیند در توسعه قشر شنوایی مغز که ناحیه ای ضروری برای شنیدن و درک صداهای محیط اطراف است، دچار مشکل هستند. آگاهی از این موضوع به والدین و پزشکان کمک می کند تا بتوانند نوزادانی را که دچار مشکل شنیداری، تکلم و تشخیص آوا هستند را زودتر شناسایی و اقدام های درمانی مورد نیاز برای آن ها را آغاز کنند.
تولد نوزادان نارس در جهان افزایش یافته است، به همین دلیل کارشناسان به بانوان توصیه می کنند برای جلوگیری از تولد نوزاد نارس به رژیم غذایی خود توجه کنند. از استرس و انجام کارهای فیزیکی سنگین بپرهیزند و همچنین اگر سابقه سقط جنین یا تولد نوزاد نارس در بارداری های قبلی دارند را به پزشک خود اطلاع دهند. با توجه به این که تولد نوزاد نارس برای بیشتر والدین امری نگران کننده و شاید حتی ترسناک است، دیر حرف زدن کودک نارس، توجه به ضریب هوشی و رشد شنوایی کودک برای این والدین استرس زا هم هست.
همان طور که اشاره کردیم، نوزادان نارس به دلیل عدم تکمیل بخش های ظریفی از مغز و تاخیر در تکامل آن قسمت ها به نسبت دیگر نوزادانی که به صورت عادی و پس از ۹ ماه متولد می شوند، بیشتر دچار اختلالات گفتاری و زبانی می شوند. درنتیجه شاید بتوان گفت که دیر حرف زدن بچه های نارس از نظر متخصصان امری طبیعی است که نباید بابت آن نگرانی و استرس داشت. البته واضح است که کودکان نارس در حالت عادی به مراقبت های ویژه نیاز دارند، اما در صورت مشاهده دیر حرف زدن و تاخیر گفتاری در کودکان نارس، نیاز به توجه خاص در آن ها بیشتر از سابق احساس می شود.
ذکر این نکته ضرورت دارد که اختلالات شنوایی که به دلیل مشکل در توسعه قشر شنوایی مغز در کودکان نارس بروز پیدا می کند می تواند از دلایل دیر حرف زدن کودک نارس باشد. قشر شنوایی مغز همان طور که قبلاً اشاره کردیم ناحیه ای بسیار ضروری برای شنیدن و درک صدای محیط اطراف است. پس اختلال در آن موجب اختلال و تاخیر در گفتار و همچنین اختلال در یادگیری دستورات زبانی و در نهایت بروز دیر حرف زدن در کودک نارس می شود.
یکی از احتمالاتی که والدین باید برای مواجه شدن با آن آمادگی لازم را داشته باشند، دیر حرف زدن بچه نارس است. داشتن آگاهی و اطلاعات کافی در مورد اختلالات جسمی که می تواند به بروز اختلال تاخیر گفتار کودکان نارس بیانجامد، به والدین و پزشک معالج می تواند در رسیدن به راه های درمان، متناسب با شرایط کودک کمک کند.
تاثیر نارس بودن بر رشد زبانی کودک
نارس بودن می تواند نوزادان را در معرض خطر بیشتری از نظر سلامتی یا عوارض رشدی از جمله تاخیر گفتار و زبان قرار دهد. والدین اغلب می پرسند که آیا ممکن است زایمان زودرس باعث مشکلات گفتاری در نوزاد شود؟ آیا ممکن است نوزاد نارس عقب بماند و به نقطه عطف رشد گفتار و زبانی خود نرسد؟ در پاسخ باید بگوییم این نگرانی ها با تشخیص به موقع علائم اختلال گفتاری و مداخله های درمانی زودهنگام مانند گفتار درمانی و کاردرمانی به کودک کمک می کند تا در مراحل حیاتی رشد بر این مشکلات غلبه کند. پس جای نگرانی نیست!
نوزاد نارس نوزادی است که قبل از هفته ۳۷ بارداری متولد شود. قطعاً هرچه نوزاد زودتر به دنیا بیاید، خطرات بیشتری کودک را تهدید می کند. به طور مثال اگر نوزاد زودتر از هفته ۳۳ ام به دنیا آمده باشد و وزن هنگام تولد او کمتر از ۲/۵ کیلوگرم باشد، خطر ناتوانی و نگرانی های رشدی او بیشتر خواهد شد.
هفته های آخر بارداری مغز، ریه ها و کبد جنین رشد می کنند. این اعضای بدن در بدو تسائل مربوط به گفتار و سایر مشکلات سلامتی درگیر شود.
برخی از عوارض زایمان زودرس نوزاد که بر سلامتی او تاثیر می گذارند، شامل موارد زیر است:
- صرع
- فلج مغزی
- اختلالات تغذیه و بلع
- مشکلات تنفسی
همه مواردی که در بالا به آن ها اشاره شده است، بر رشد زبانی و گفتار کودک تاثیر می گذارد. مشکلات طولانی مدت برای نوزاد نارس حتی تاخیر در رسیدن به نقاط عطف رشد کودک را در پی دارد. لازم دانستیم این نکته را یادآوری کنیم که مصرف دخانیات و فاصله زمانی کوتاه بین حاملگی و باردار شدن چندقلو، خطر زایمان زودرس را بیشتر می کند، اما این را در نظر داشته باشید که حتی بدون هیچ فاکتوری ممکن است مادری زایمان زودرس داشته باشد.
نشانه های تاخیر در حرف زدن کودکان نارس و زمان مراجعه به پزشک
مشکلات زبانی و گفتاری از شایع ترین انواع تاخیر در رشد کودکان است. این ها تاخیرهای غیرعادی در کودکان نیستند. یادآوری می کنیم که گفتار به بیان کلامی ازجمله به نحوه شکل گیری کلمات اشاره دارد. همچنین زبان سیستم گسترده تری برای بیان و دریافت اطلاعاتی از قبیل توانایی درک حرکات است. اگر بخواهیم به دلایل و علل احتمالی تاخیر زبان و گفتار اشاره کنیم می توانیم موارد زیر را نام ببریم:
- ناتوانی در یادگیری
- اختلالات طیف اوتیسم
- مشکل در عضلات کنترل کننده گفتار (اختلالی به نام دیزآرتری)
- کودک آزاری یا بی توجهی
- قرار گرفتن در معرض بیشتر از یک زبان که موجب دیر حرف زدن کودک نارس می شود. البته تا زمانی که این کودکان به سن مدرسه می رسند تاخیر ایجاد نمی کند.
- از دست دادن شنوایی که ممکن است به دلیل عفونت گوش میانی یا عوارض برخی داروها، تروما یا اختلالات ژنتیکی باشد.
در این جا به این نکته اشاره می کنیم که چون تکامل گفتار در همه کودکان یکسان نیست در درجه اول بهتر است کودک نارس را با سایر کودکان هم سن او مقایسه نکنید. بهتر است در صورت مشاهده نشانه ها و علائم زیر در سنین مختلف کودک خود، از یک پزشک متخصص کودک یا کارشناس گفتاردرمان مشاوره های لازم را در مورد علت دیر حرف زدن کودک نارس خود بگیرید.
- در ۳ تا ۴ ماهگی، کودک نتواند به صداهای بلند پاسخ دهد یا غرغر نمی کند و اگر به شروع غرغر کند، سعی نمی کند صداها را تقلید کند.
- تا ۷ ماهگی به صداها پاسخ نمی دهد.
- کودک تا ۱۲ ماهگی سعی نمی کند با استفاده از صداها، حرکات یا کلمات ارتباط برقرار کند. مخصوصاً زمانی که به کمک نیاز دارد یا چیزی می خواهد.
- اگر تا ۲ سالگی نتواند حدود ۵۰ کلمه بگوید. این کودکان ممکن است نتوانند کلمات را با هم ترکیب کنند. همچنین نمی توانند دستورالعمل ها و سوال های ساده مانند آیا غذا می خوری؟ یا کفش هایت را بپوش را هم درک کنند.
- در حدود ۳ سالگی کودک شما هنوز نتواند کلماتی را در عبارات یا جملات طولانی تر مانند غذای بیشتری می خواهم بخورم را با هم ترکیب کند. این کودکان معمولاً علاقه کمتری به کتاب دارند و سوالات زیادی هم نمی پرسند.
- در سن ۴ یا ۵ سالگی، این کودکان هنوز با حرف زدن مشکل دارند. اگر مشکل تکلم به علت های دیگری مانند اختلال طیف اتیسم یا کم شنوایی نسبت داده نشود، پس باید به وجود اختلال تکاملی زبان شک کرد.
دقت داشته باشید کودکانی که اختلال تکاملی زبان دارند، اغلب بیان کلمات مهم را در جملات حذف می کنند. حتی ممکن است فقط به بخشی از یک دستورالعمل پاسخ دهند. همچنین برای استفاده درست از زمان گذشته، حال یا آینده نیاز به زمان دارند. جملات یا داستان ها را درک نمی کنند و استفاده از کلمات درست هنگام صحبت کردن برایشان سخت است. یک نکته مهم دیگر این که دیر حرف زدن کودک نارس و تاخیر گفتار کودکان مبتلا به کم شنوایی، سندروم داون، سندرم ایکس شکننده و طیف اوتیسم معمول است.
به عبارت دیگر اگر شما یا پزشک کودکتان به تاخیر گفتار فرزند خود مشکوک هستید، برای ارزیابی به آسیب شناس گفتار- زبان ارجاع داده می شوید. این متخصص شنوایی کودک را آزمایش کرده و زبان دریافتی و بیانی کودک را هم ارزیابی می کند. در نهایت هم جلسات گفتار درمانی با فرزندتان برنامه ریزی می شود.
خوب است که با فرزند خود بیشتر ارتباط برقرار کنید و گفتار و زبان او را در طول روز با صحبت و آواز تقویت کنید. همچنین درمان های عفونت گوش میانی را دریافت کنید. شما بایستی علائم هشدار دهنده تاخیر در گفتار یا زبان کودک نارس خود را در هر سن را جدی بگیرید و با پزشک مشورت کنید. بهتر است مهارت هایی را هم که قبلاً آموخته اید همواره در نظر بگیرید.
مشکلات شنیداری و ارتباط آن با تاخیر در حرف زدن کودک نارس
تشخیص مشکلات شنوایی در اوایل زندگی نوزاد می تواند بسیار دشوار باشد. در کشوری مانند امریکا نوزادانی که متولد می شوند، قبل از این که از بیمارستان ترخیص شوند بایستی از نظر شنیداری غربالگری شوند. یادآوری می کنیم که کودکی که نتواند به وضوح بشنود، قطعاً در پردازش کلمات به صورتی که بتواند بفهمد دچار مشکلات زیادی می شود. این مشکلات می توانند بعداً یادگیری ساختن آن صداها و صحبت کردن واضح توسط کودک را با اختلال مواجه کند.
اگر کودک پیشرفت کمی در رشد گفتار داشته باشد، متخصص اطفال به احتمال زیاد یک آزمایش شنوایی جامع را توصیه خواهد کرد. حتی ممکن است شما را به بک متخصص شنوایی سنجی ارجاع دهد. فراموش نکنید که اختلالات کم شنوایی و مشکلات شنیداری یکی از علت های مهم دیر حرف زدن کودک نارس خواهد بود. درمان های ویژه در جلسات گفتاردرمانی و یا تجویز سمعک به تشخیص پزشک و مشاور توانبخشی صورت می گیرد.
نقش عوامل محیطی در تاخیر گفتاری کودکان نارس
تاخیر در زبان بیانی یا دریافتی، کاهش شنوایی، تاخیر در رشد کلی و اختلال طیف اوتیسم، در پردازش زبان و تاخیر گفتاری کودکان نارس مشکلاتی ایجاد می کنند. البته عوامل محیطی هم در بروز این اختلال نقش مهمی دارند. آن چه که در کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده در خصوص فاکتورهای خطر بالقوه برای بروز مشکلات گفتار و زبان کودکان ذکر شده است عبارتند از:
- فقر
- میزان تحصیلات پایین والدین (والدین از دبیرستان فارغ التحصیل نشده باشند)
- داشتن وزن کم نوزاد هنگام تولد
- نارس به دنیا آمدن
- داشتن سابقه خانوادگی مشکلات زبانی و گفتاری
- جنسیت مرد
- افسردگی مادر
درنتیجه دقت دارید که عوامل محیطی و چندین مسئله روانی و اجتماعی می توانند در دیر حرف زدن کودک نارس نقش عمده ای ایفاء کنند. به عنوان مثال بی توجهی شدید پدر و مادر می تواند مشکلاتی در تکامل زبان کودک ایجاد کند. البته امروزه ارتباط بین تاخیر کلامی و بیش فعالی هم تاحدودی ثابت شده است. اما فراموش نکنید که بهتر است از بدو تولد با فرزند خود صحبت کنید و زمانی که کودک غرغر می کند به او پاسخ دهید. همچنین با صدای بلند برای کودک خود کتاب یا آواز بخوانید و به سوالاتش پاسخ دهید.
پس کودکان نارس کاندید دیر حرف زدن هستند اما با مراجعه به گفتاردرمانی، رفتاردرمانی و ارزیابی های ذهنی و با استفاده از تمرینات و تکنیک های توانبخشی، این ضعف در کودک به مرور زمان و با پیگیری و تلاش مداوم بهبود خواهد یافت. فراموش نکنید هر کودکی، روند تکامل گفتار منحصر به خود را دارد، پس بهتر است از مقایسه کودکتان با سایر کودکان هم سن او خودداری کنید.
مقایسه رشد زبانی کودکان نارس با کودکان عادی
برای مقایسه رشد زبانی کودکان عادی و نارس می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- کم شنوایی
گاهی صحبت نکردن کودک به دلیل این است که کودک خوب نمی شنود. ممکن است دلیل چیزی ساده مانند تجمع موم گوش باشد و یا ممکن است کم شنوایی باشد. کم شنوایی بایستی خیلی زود تشخیص داده شود تا کودک عقب نماند. کاهش شنوایی بر رشد گفتار کودک بسیار اهمیت دارد.
- مشکل در بیان کلمات
کودکان عادی در بیان خود مشکلی ندارند و می توانند نظر یا داستانی را بیان کنند. اگر کودک شما نمی تواند نظری را بیان کند یا داستانی را تعریف کند و حتی در تولید صداهای خاص مشکل دارد، می تواند دلیلی بر اختلال تاخیر گفتار او باشد.
- تعداد محدود کلمات
تعداد واژگان کودک بر اساس سن کودک می تواند متفاوت باشد. به عبارت دیگر کودک با واژگان برای برقراری ارتباط با ما و دیگران استفاده می کند. ممکن است شما حس کنید که کودکتان به اندازه سایر کودکان هم سن خود کلماتی را بیان نمی کند. در اینجا شما می توانید با همکاری گفتاردرمانگر به کودک خود کمک کرده تا دایره لغاتش را گسترش دهد.
- نرسیدن به نقاط عطف رشدی
یک نکته مهم را فراموش نکنید که نقطه عطف رشد هر کودکی متفاوت است. در این جا به چند مورد اشاره می کنیم:
- ۴ ماهگی: شروع به غر زدن می کند.
- ۱۲ ماهگی: ممکن است حداقل یک کلمه را بتواند بگوبد.
- ۱۸ ماهگی: بیان ۱۰ تا ۲۰ کلمه
- ۲ سالگی: می تواند جملاتی کوتاه بسازد. در مورد نوزاد نارس انتظار تاخیر در همه موارد وجود دارد.
همان طور که گفتیم، دیر حرف زدن کودک نارس امری رایج است، اما به این معنا نیست که باید اجازه بدهیم کودک از هم سن و سالان خود عقب بماند. درست است که دیر حرف زدن در کودکان نارس شایع است، اما با مداخله زودهنگام و به موقع احتمال بهبود کودک بسیار زیاد خواهد بود. والدین با مشاهده اولیه نشانه های دیر حرف زدن کودک نارس خود بایستی اقدامات درمانی لازم را شروع کنند. این کار می تواند اختلال و موانع ارتباطی کودک را به حداقل برساند.
چگونه محیط مناسب به بهبود گفتار کودک نارس کمک می کند؟
زمانی که یک ارزیابی کامل از کودک نارس به عمل می آید، اگر مشکل شنوایی جدی در کودک وجود نداشته باشند، کودک به مرور می تواند با دنیای اطراف خود ارتباط برقرار کند و نقص گفتاری اش هم کمرنگ تر می شود. به دلیل این که معمولاً نقص های شنوایی خیلی دیر تشخیص داده می شوند، توصیه می کنیم از سن ۴ ماهگی به واکنش های کودک خود حساس باشید. قطعاً به یاد دارید که در پاراگراف های بالا اشاره کردیم که کم شنوایی می تواند در رشد زبان و ارتباطات کودک اختلال ایجاد کند.
اغلب اوقات، آسیب شناس گفتار و زبان، شرکت کودک در برنامه های گروهی را برای تقویت زبان کودک ضروری می داند. استفاده از تابلوهای تصویری یا کتاب ها هم برای برقرای ارتباط با محیط اطراف بسیار ضروری هستند. حتی برخی از این تمرین ها توسط گفتاردمارنگر به والدین و مراقبین کودک نارس آموزش داده می شوند تا در منزل برای ارتباط با کودک از آن ها استفاده کنند. محیط مناسب و والدین آموزش دیده و استراتژی های توصیه شده توسط گفتاردرمان، می تواند تلاش های کودک را برای برقراری ارتباط مهم جلوه دهد.
راهکارهای موثر برای کمک به کودکان نارس در بهبود گفتار
روش ها و شیوه های خانگی، ساده و موثری برای درمان دیر حرف زدن کودک نارس وجود دارند که والدین می توانند از آن ها برای بهبود مشکل دیر حرف زدن کودک خود استفاده کنند. به عنوان مثال: صحبت مداوم و قصه خواندن برای کودک نارس کمک می کند که دایره لغات کودک توسعه یابد. از طرفی خواندن ترانه های کودکانه و داستان های تخیلی برای درمان دیر حرف زدن کودک نارس بسیار تاثیرگذار هستند.
کودک هر چقدر بیشتر صدای والدین و صحبت های آن ها را بشنود، بیشتر متوجه تلفظ کلمات و نحوه ادای آن ها می شود. تعامل مستقیم با کودک و خواندن با کودک، بسیار کاربردی تر از استفاده از تلویزیون و دیگر وسایل الکترونیکی است. در این صورت والدین نظاره گر مستقیم رشد و پیشرفت بچه خود خواهند بود.
از طرفی دیگر، زبان یکی از راه های موقت است که در هنگام مواجه با مشکل دیر حرف زدن کودک نارس می توانید از آن استفاده کنید. کلاس ها و برنامه های زیادی برای آموزش زبان اشاره وجود دارد که بر اساس آن ها، کودک می تواند نیازها و خواسته های خود را به اطلاع والدین برساند.
کمک گرفتن از گفتار درمانی هم روشی است که نه تنها برای دیر حرف زدن کودک نارس، بلکه برای تمامی طیف های اختلالات گفتاری و حتی اختلال بلع کودک هم می توان از آن کمک گرفت. گفتاردرمانگر در این گونه موارد آموزش دیده و مهارت های لازم در این زمینه را برای بهبود و توسعه ابعاد گفتاری و زبانی که منجر به بروز اختلال دیر حرف زدن در کودک نارس شده را دارد و می تواند کمک قابل توجهی کند.
تمرینات گفتاردرمانی برای کودک نارس
آسیب شناس زبان و گفتار برای تشخیص و درمان انواع مشکلات گفتار کودکان و بزرگسالان مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت دارد. بنابراین با مداخله تخصصی، مشکلات زبان و گفتار را هدف قرار می دهد و یک برنامه بلند مدت برای رفع تدریجی اختلال گفتار و مهارت های ارتباطی نوزادان نارس را تنظیم می کند. در ادامه به این تمرینات و رویکردهای گفتار درمانی نوزاد نارس می پردازیم:
تمرینات دهانی و حرکتی در دیر حرف زدن کودک نارس
نوزادان نارس در هماهنگی حرکتی دهان ممکن است با چالش هایی روبرو شوند که بر توانایی آن ها در مکیدن، بلعیدن و تولید صداهای گفتاری تاثیر می گذارد. درمانگران از تکنیک های تخصصی و تمریناتی برای بهبود این مهارت ها استفاده می کنند و به نوزادان کممک می کنند تا بر عضلات دهان خود کنترل بهتری داشته باشند. در این صورت است که مهارت های ارتباطی آن ها پیشرفت چشمگیری خواهد کرد.
سخرانی با هدایت نوزاد در دیر حرف زدن کودک نارس
یک روش طبیعی برای جلب توجه نوزاد، صحبت کردن با صدای بلند ،آهسته و غمگین است که به گفتار هدایت شده توسط نوزاد یا “مادرز “گفته می شود. گفتاردرمانگران این تکنیک را به والدین و مراقبین هم آموزس می دهند که تعامل و مهارت های ارتباطی نوزادان را افزایش می دهد.
دیر حرف زدن کودک نارس و نشانه های دیداری و شنیداری
وسایل کمک بصری و نشانه های شنیداری می توانند به نوزادان نارس کمک کنند تا توجه خود را متمرکز کرده و ارتباط بین صداها و اشیاء را تقویت کنند. گفتاردرمانگران از اسباب بازی ها، آلات موسیقی و تصاویر برای تعامل و تشویق نوزادان برای تلاش های ارتباطی استفاده می کنند.
تکنیک های گفتاردرمانی در کودکان نارس
ماهیچه هایی که برای مکیدن، بلع و جویدن استفاده می شوند در نوزادان نارس زمان کافی برای رشد نداشته و مغز نوزاد هم هنوز نمی تواند هاهنگی بین این عضلات را ایجاد کند. به این ترتیب مشکلات تغذیه ای در بین نوزادان نارس بسیار رایج است. ولی نگران نباشید چرا که گفتاردرمانی به این اختلال کمک می کند. نوزادان نارس از احساس داشتن چیزی در دهان خود ممکن است ناراحت باشند یا به اندازه کافی حساس نباشند که متوجه شوند چیزی در دهانشان است. این مورد بیشتر در نوزادانی که به صورت وریدی تغذیه شده اند شایع است.
گفتار درمانگر یا slp می تواند به کودک کمک کند تا ماهیچه های مورد نیاز برای مکیدن سینه یا شیشه شیر، بلعیدن و عضلات مورد نیاز برای جویدن غذای جامد را تقویت کند. گفتار درمانی همچنین به کودک کمک می کند تا به درستی از دهان، لب ها و زبان خود برای برقرای ارتباط موثرتر استفاده کند.
در ادامه چند تکنیک که در مراکز توانبخشی از جمله مرکز توانبخشی طراوت در غرب تهران برای گفتاردرمانی در کودکان نارس استفاده می شود را ذکر کرده ایم:
- کشف دهان برای آشامیدن، حرف زدن و خوردن
- کمک به کودک برای کشف دهان و رفع مشکلات تون عضلانی و حرکتی مانند آموزش یادگیری در دهان گذاشتن دست ها و اسباب بازی ها
- تولید گفتار از طریق بازی با صدا و صداسازی
- ماساژ دهان و استفاده از تکنیک هایی برای بلع آسان شیر
مرکز گفتاردرمانی کودکان نارس در غرب تهران
مشارکت والدین و آموزش مراقبین به همراه مداخله زودهنگام می تواند در بهبود دیر حرف زدن کودک نارس نقش تعیین کننده ای داشته باشد. در جلسات گفتار درمانی در مرکز توانبخشی طراوت (تهرانسر) در غرب تهران به والدین آموزش داده می شود تا نقش اساسی در رشد کودک خود داشته باشند. چراکه اهمیت ارتباطات اولیه، ارائه راهبردهایی برای تشویق صداگذاری و ایجاد محیطی غنی می تواند بر پیشرفت کودک نارس تاثیر بگذارد.
فراموش نکنید شروع گفتار درمانی هر چه زودتر بسیار مهم است. در این مرکز، درمانگر رشد نوزاد را ارزیابی می کند و درمان را با توجه به نیازهای او تنظیم می کند. می دانید که مداخله زودهنگام می تواند انعطاف پذیری مغز را به حداکثر برساند. به این ترتیب سازماندهی مجدد و سازگاری با چالش های رشد بیشتر می شود.
استفاده از خدمات مرکز گفتار درمانی و کاردرمانی در غرب و جنوب تهران (توانبخشی طراوت) برای کودکان نارس، مشاوره های تخصصی و محیطی آرام و مجهز به تجهیزات روز توانبخشی به سادگی در دسترس شما قرار دارد.
سخن آخر
گفتار درمانی کاملاً غیر تهاجمی و بی خطر است و SLP ها روش های درمانی مناسب برای هر سن و مرحله ای از رشد کودک را آموزش دیده اند. درمان دیر حرف زدن کودک نارس در جلسات گفتاردرمانی بر اساس نیاز فردی نوزاد متفاوت است. این مطلب برای آگاهی بیشتر و لزوم اقدام زودهنگام برای آغاز درمان تاخیر و دیر حرف زدن کودک نارس تهیه شده است. قطعاً زمانی که درمان در اسرع وقت آغاز شود، پیشرفت های بزرگی در پی خواهد داشت.
بدون دیدگاه