اضطراب جدایی از جمله اختلالاتی می باشد که ممکن است در کودکان زیادی دیده شود. این اختلال علاوه بر اینکه سبب یک اضطراب همیشگی در کودک و بروز مشکلات رفتاری متعددی میشود، همچنین والدین کوک را نیز در موقعیت های مختلفی دچار اذیت و دردسر خواهد کرد. درمان اضطراب جدایی در غرب تهران توسط متخصص کاردرمانی کودکان و روانشناسی و… به حقیقت می پیوندد. در ادامه بیشتر در مورد این موضوع خواهیم خواند.
اضطراب جدایی چیست؟
این اختلال از ۸ تا ۹ ماهگی شروع میشود و در ۱۲ تا ۱۶ ماهگی به اوج میرسد.(متکاف، ۱۹۷۹). این نوع اضطراب در برخی از کودکان در سراسر دوران پیشدبستانی دیده میشود ولی شدتش به مرور زمان کاهش مییابد. برخی از جداییها قابل پیشبینی هستند مثل جدایی از مادر که هر روز فرزندش را به مهد کودک میبرد. وقتی کودک انتظار جداییها را دارد و میداند مادرش بر میگردد و وقتی با محیط و جانشینهای مادرش آشنا است، بر اثر جدایی از مادرش خیلی دچار اضطراب جدایی نمیشود (مک کویی، ۱۹۸۰). اما اوضاع در مورد جداییهای غیرقابل پیشبینی (مثلاً بستری شدن کودک در بیمارستان) فرق میکند. در چنین مواردی کودک در وضعیت جدیدی قرار میگیرد؛ یعنی در محیطی ناآشنا و در میان عدهای غریبه قرار میگیرد.
واکنش کودک به جداییها به سن وی، میزان آشنا بودن او با وضعیت و تجارب قبلی وی بستگی دارد. در ضمن اگر به کودک اسباببازیهایش را بدهیم یا همدمی آشنا (مثلاً خواهر یا برادرش) را در کنارش بگذاریم و یا اگر کودک نسبت به جانشین مادرش دلبستگی داشته باشد، اضطراب جدایی او کاهش خواهد یافت. برای مثال وقتی مادر وسایل سفرش را میبندد، فرزندش میزند زیر گریه و مادرش را دو دستی میچسبد. بنابراین هرگونه علامتی که نشانگر جدایی باشد میتواند اضطراب ایجاد کند. (باولبی، ۱۹۸۲).
درمان اضطراب جدایی در غرب تهران تابع خلق و خوی طفل نیز هست. الگوی امواج مغزی کودکان ۱۰ ماههای که پیش از جدا شدن از مادرشان و پس از آن گریه میکردند با الگوی امواج مغزی کودکان ۱۰ ماههای که گریه نمیکردند فرق داشت (دیویدسون و فاکس، ۱۹۸۹). این تفاوت واکنشها حداقل تا حدودی نشانگر نقش خلق و خوی کودکان در این زمینه است.
منابع
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مداخلات روانشناسی در غرب تهران، لینک زیر را مطالعه فرمایید.
بدون دیدگاه