نوروفیدبک در اختلال وسواس جبری در تهرانسر ، مانند سایر مشکلات مربوط به مغز، نقش موثری ایفا می کند. عملکرد مغز انسان سیستمی فوق العاده پیچیده دارد. اسکن مغز افراد مبتلا به اختلال وسواس جبری فعالیت غیرطبیعی را در مناطق مرتبط با احساسات و واکنشها نشان می دهد. به طوری که آنها را مستعد تفکر بیش از حد یا تکرار برخی کارها می کند. که این منجر به تشکیل یک الگوی دایره وار در عملکرد امواج مغزمی شود. از نوروفیدبک برای آموزش نواحی مرتبط با کنترل واکنشهای احساسی مغز استفاده میشود.

درمان وسواس با نوروفیدبک | اختلال وسواس | انواع وسواس | نیاوران کلینیک

اختلال وسواس جبری چیست؟

اختلال وسواس جبری (OCD) یک اختلال روانی است که با تکرار عملیات وسواسی و ترس از وقوع خطا یا آسیب برای خود یا دیگران همراه است. در OCD، فرد ممکن است مجبور باشد عملیات خاصی را به صورت مکرر و با جزئیات زیاد تکرار کند یا به صورت مداوم کنترل کند که این عملیات به درستی انجام شده‌اند. همچنین، فرد ممکن است با ترس از آلودگی، ازبین رفتن، خطاکاری یا آسیب دیدن خود یا دیگران درگیر شود.

 

درمان اختلال وسواس جبری

درمان اختلال وسواس جبری (OCD) شامل ترکیبی از درمان‌های روان‌شناختی و دارویی است. درمان‌های روان‌شناختی شامل روش‌های مختلف مانند رفتار درمانی، درمان شناختی رفتاری و درمان گروهی است. این درمان‌ها به بیمار کمک می‌کنند تا با علائم OCD خود بهتر آشنا شوند و یاد بگیرند چگونه با آن‌ها برخورد کنند.

لورتا نوروفیدبک چیست؟ با روش لورتا نوروفیدبک و کاربردهای آن آشنا شوید | کلینیک رویای اوج

زمینه های اختلال وسواسی جبری

افراد دچار این اختلال به طور مداوم برخی از افکار یا اعمال خاص را تکرار می کنند. نوروفیدبک در اختلال وسواس جبری با آرام سازی مغز، ازتکرار این رفتارها و افکار جلوگیری می کند. اختلال وسواس جبری در زمینه های مختلفی رخ می دهد. اما انواع شایعتر آن شامل موارد زیر است:

  • نگرانی از آلوده شدن به میکروب
  • ترس از آسیب رساندن به خود یا دیگران
  • تمرکز بیش از حد برروی قوانین
  • حساسیت افراطی در مسائل دینی
  • بررسی بیش از حد قفل در، اتو، اجاق گازو…
  • وسواس در شمارش یا رعایت ترتیب
  • احتکار و نوروفیدبک در اختلال وسواس جبری

تاثیرات نوروفیدبک دراختلال وسواس جبری

نوروفیدبک در اختلال وسواس جبری در تهرانسر ، نوروفیدبک در افزایش توجه و تمرکز در تهرانسر ، نوروفیدبک در حافظه در تهرانسر ، نوروفیدبک در ضربه مغزی خفیف در تهرانسر ، نوروفیدبک در دردهای مزمن در تهرانسر ، درمان اختلالات خواب با نوروفیدبک

به طور کلی این کار با تنظیم الگوهای مغزی انجام می شود. نوروفیدبک فعالیت امواج پر کار مغز را کاهش می دهد تا به بازآموزی مغز کمک کند. به این صورت از واکنش بیش از حد سیستم عصبی جلوگیری می شود. به این ترتیب علائم اختلال وسواس جبری کاهش پیدا می کند. با دادن بازخوردمستقیم، مغز یاد می گیرد که به مرور، خود را تنظیم کند. به این ترتیب سیستم لیمبیک می تواند به محرکها واکنش مناسبتری نشان دهد. نوروفیدبک در اختلال وسواس جبری مستقیماً بر ضمیر ناخودآگاه تأثیر می گذارد. از بین بردن چارچوب مغز همراه با آرام سازی سیستم عصبی به درمان این اختلال کمک می کند.

نوروفیدبک در اختلال وسواس جبری چه برتریهایی نسبت به استفاده از دارو دارد؟

استفاده از نوروفیدبک مزایای زیادی نسبت به دارو دارد.  مهمترین آن این است که به مغز کمک می کند تا از نظر فیزیکی تغییرکند. به این صورت افکار و رفتارهای ناخواسته کاهش یافته یا از بین می روند. اما داروها قادر به انجام این کار نیستند. بنابراین معمولا پس از قطع آنها، رفتارهای وسواسی برمی گردند. بیمارانی که تحت درمان نوروفیدبک در اختلال وسواسی جبری قرار گرفته اند این موضوع را تایید می کنند. آنان بیان کرده اند که پس از درمان، چالش بسیار کمتری با افکار یا رفتارهای آزار دهنده خود داشته اند. و خیلی ساده تر توانسته اند آنها را مهار کنند.ذهن آنها آرام تر است و بهتر می تواند این مسائل را در هنگام بروز مدیریت کند. بهترین حالت درمانی استفاده از نوروفیدبک در اختلال وسواس جبری در تهرانسر و داروها به طور همزمان صورت بگیرد.

نقش نوروفیدبک در حافظه

نوروفیدبک دستگاهی است که  پالس ها را به عصب ها  هدایت می کند که از طریق چسب هایی روی سر وصل می شود و پالس هایی را جهت تحریک سلول های عصبی ارسال می کند.  هر رفتار و  عملکرد ما، جایگاه مشخصی در مغز دارد و این رفتارها و عملکرد های انسان به وسیله ناقل ها و امواج عصبی به حالت تعادل دست پیدا می کن . نوروفیدبک با دریافت امواج روی پوست سر می تواند ما را به خواسته هایمان نزدیک تر کند. نوروفیدبک در حافظه، امواج آلفای مغز را هدف قرار می دهد و  از طریق آموزش به فرد که تحت درمان نوروفیدبک در حافظه است باعث می شود امواج آلفا دچار تغییراتی شوند که در نهایت باعث تقویت حافظه می شود.

منابع نوروفیدبک در اختلال وسواس جبری

  1. drroseann.com
  2. centerforbrain.com

برای اطلاعات بیشتر در زمینه نقش نوروفیدبک در حافظه، لینک زیر را مطالعه نمایید.

نوروفیدبک در حافظه در تهرانسر

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *