ساخت زانوبند طبی یکی از ابزارهای رایج برای کنترل مشکلات زانو است. یک زانوبند ممکن است با برداشتن وزن از قسمت آسیب دیده زانو، سبب کاهش درد آن شود. همچنین با ایجاد ثبات نیز سبب تسهیل عملکرد زانو می شود. استفاده از زانوبند می تواند توانایی راه رفتن فرد را بهبود بخشد. همینطور به او در انجام فعالیت های روزمره اش کمک می کند. زانوبندهای طبی انواع مختلفی دارند که توسط متخصص ارتوپد فنی ساخته می شود. در ساخت انواع زانوبند طبی به شرایط و مشکلات فرد توجه می شود.
در این مطلب قصد داریم در خصوص ساخت انواع زانوبند طبی، کاربردها و ویژگی های آن ها، مراحل ساخت و نحوه استفاده از آن بیشتر صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
زانوبند طبی چیست؟
زانوبند طبی توسط متخصص ارتوپدی فنی و البته در کلینیک های ارتوپدی فنی ساخته می شود. این محصول درواقع یکی از متداول ترین وسایل حمایت کننده از زانو است که افزایش ثبات، پایداری و ایجاد گرما در زانو را به همراه دارد. ابتدا متخصصین مرکز ارتوپدی فنی در تهرانسر بیمار را مورد ارزیابی بیومکانیکال قرار می دهند.
پس از آن در صورت نیاز از راهکارهایی مانند اسکن فشاری کف پا و یا حتی اسکن سه بعدی ستون فقرات هم استفاده می کنند. پس از این که نتایج مشخص شد، بسته به شرایط فرد اقدام به طراحی و ساخت زانوبند طبی و بریس می کنند.
در مرکز توانبخشی طراوت تهران (تهرانسر) علاوه بر کاردرمانی زانودرد در واحد ارتوپدی فنی تمام مراحل به دقت بررسی و ارزیابی شده و انواع زانو بند طبی با کاربردهای مختلف طراحی و ساخته می شوند.
انواع زانوبند طبی و کاربردهای آن
زانوبند طبی یا نوار زانو، یک وسیله پشتیبانی است که برای حمایت از مفصل زانو و پیشگیری از صدمات زانو استفاده میشود. ساخت زانوبند طبی در انواع مختلف است. در ادامه به انواع زانوبند طبی اشاره می کنیم.
- زانوبند نرم: این نوع زانوبند طبی از مواد نرم و الاستیک تشکیل شده است و به عنوان یک روش غیرجراحی برای کاهش درد و سفتی مفصل زانو استفاده میشود. این نوع زانوبند طبی به عنوان یک وسیله پشتیبانی کمک میکند تا فشار و وزن بدن را به صورت یکنواخت بر روی مفصل زانو توزیع کند. همچنین، این نوع زانوبند طبی به عنوان یک روش پیشگیری در برابر صدمات زانو نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
- زانوبند جلو: این نوع زانوبند طبی به صورت یک نوار الاستیک در بخش جلوی مفصل زانو طراحی شده است که به کاهش فشار و وزن بر روی مفصل زانو کمک میکند. هدف از استفاده از این نوع زانوبند طبی، کاهش درد و سفتی مفصل زانو و پیشگیری از صدمات زانو است.
- زانوبند جانبی: این نوع زانوبند طبی به صورت دو نوار الاستیک در بخشهای جانبی مفصل زانو طراحی شده است و به عنوان یک روش پشتیبانی و استحکامبخشی برای مفصل زانو استفاده میشود. این نوع زانوبند طبی به کاهش فشار و وزن بر روی مفصل زانو کمک میکند و درمان دردهای زانویی را نیز تسهیل میکند. در ادامه مطلب به کاربردها و ویژگی های انواع زانوبند طبی می پردازیم:
۱.زانوبند کشی ساده
- ایجاد فشار و گرم نگه داشتن زانو
- نقش در کمک به کاهش درد خفیف و ورم
- حفظ امکان حرکت
۲.زانوبند دو بنده
- ایجاد پشتیبانی بیشتر به نسبت نوع قبلی
- استفاده برای کاهش دردهای خفیف تا متوسط
- راحت بودن بستن و باز کردن آن
۳.زانوبند طبی مفصل دار لولایی
- ساخت زانوبند طبی مفصل دار اغلب برای درمان پس از جراحی، برای ورزشکاران و بیمارانی که به پشتیبانی بیشتری نیاز دارند.
- قرار دادن زانو در وضعیتی مناسب حین خم شدن
- جلوگیری از آسیب دیدگی های بعدی
۴.استرپ زانو
- مورد استفاده آن اغلب در تاندونیت پتلار یا درد کشکک زانو است.
- قابل استفاده در زیر لباس و بستن و باز کردن آسان
- کاهش درد و التهاب با فشرده سازی کشکک زانو
۵.زانوبند با کشکک باز یا بسته
- زانوبند طبی با کشکک باز جهت کاهش فشار و پشتیبانی از زانو کاربرد دارد.
- همچنین امکان انجام حرکات زانو را برای فرد فراهم می کند.
- زانوبندهای با کشکک بسته یک فشار و پشتیبانی مضاعف از جهت پتلا اعمال می کنند.
چه زمانی نیاز به ساخت زانوبند طبی داریم؟
گاهی درد زانو می تواند این احساس را منتقل کند که گویی زانو در آستانه بیرون زدگی است. در نتیجه معمولاً فرد به طور خودکار از زانوی خود محافظت می کند. همچنین از وزن انداختن روی آن جلوگیری می کند. اگر پس از ساخت زانوبند طبی، این وسیله به طور مداوم پوشیده شود، می تواند مقداری ثبات ایجاد کند. این کار سبب افزایش اعتماد به نفس فرد در استفاده از زانویش می شود.
برخی شواهد نشان می دهد که استفاده از زانوبند می تواند به کاهش درد و اختلالات عملکردی ناشی از آرتروز کمک کند. با این حال، مطالعات اخیر نشان می دهند که این تغییرات چشمگیر نیستند. روکش کردن علائم و بهبود عملکرد بیمار نیز از تاثیرات بستن زانوبند در مواقع لزوم است.
نکته مهم این که در مدت زمان استفاده از زانوبندها، انجام تمرینات ورزشی و عملکردی بسیار ضروری است. به ویژه تمریناتی که عضلات ران را تقویت می کنند. همچنین به افراد با وزن بالا، کاهش وزن نیز توصیه می شود. مهم ترین سود انجام این کارها، تسریع بهبودی و جلوگیری از ایجاد آسیب های ثانویه است. لازم به ذکر است برای درمان زانو درد استفاده از خدمات کاردرمانی جسمی بسیار موثر است.
مراحل ساخت زانوبند طبی چگونه است؟
استفاده از زانوبند های طبی ممکن است به صورت موقتی و یا دائمی باشند. به هرحال ساخت زانوبند طبی نقشی پر رنگ در زندگی روزمره فرد ایفاء خواهد کرد. بنابراین باید در ساخت آن ها به کوچکترین جزئیات اهمیت داده شود. متخصصین ارتوپدفنی در کلینیک توانبخشی در غرب تهران با در نظر گرفتن جوانب مختلف و شرایط بیمار، کارآیی توام با راحتی را به فرد هدیه می کنند.
در صورت استفاده از مواد اولیه نامرغوب و یا اندازه گیری غیر حرفه ای، وسیله کمکی خود می تواند آسیب زا باشد. بنابراین با مراجعه به یک مرکز حرفه ای و شناخته شده می توان بهترین نتیجه درمانی را به دست آورد. ما در ادامه به رماحل ساخت زانوبند طبی اشاره می کنیم که معمولاً مراحل ساده ای دارد.
مراحل ساخت زانوبند طبی
انتخاب جنس
برای ساخت زانوبند طبی از جنس مناسب استفاده می شود مانند مواد الاستیکی، آلومینیوم، فولاد و نئوپرن.
طراحی زانوبند و قالب گیری
بر اساس نیازها و مشخصات فیزیکی شخص از یک طراحی مناسب، قالبگیری اصولی انجام می شود.
برش و تشکیل شکل زانوبند
در این مرحله شکل طراحی شده از مواد مورد نیاز برش داده شده و ساخت زانوبند طبی به مرحله بعد یعنی دوخت می رود.
دوخت
بخش های مختلف زانوبند با به یکدیگر دوخته می شوند تا ساختار کلی زانوبند به دست آید.
افزودن بخش های اکسترا (اضافی)
در ساخت زانوبند طبی گاهی نیاز است که بخش های اضافی مانند آتل یا فنر بر اساس نیاز افزوده شوند.
تنظیمات و ساختار نهایی
پس از این که ساختار اصلی زانوبند به پایان رسید مواردی مانند اضافه کردن کاورها، بخش های مقاوم و یا نرم نهایی می شود.
نحوه استفاده از زانوبند طبی
هنگام استفاده از زانوبند باید فشار به روی زانو احساس شود. درواقع یک حس گرفتگی در آن وجود داشته باشد. در عین حال فرد باید هنگام بسته بودن زانوبند طبی، حس راحتی نیز داشته باشد. و سطح مورد نیاز برای انجام نیازهای روزمره فراهم شود.
اگر زانوبند زیاد از حد سفت بسته شود، گردش خون را مختل می کند. این خود می تواند عواقب بدتری را در پی داشته باشد. زانوبندهای محکم و فنردار فشار و پشتیبانی بیشتر ایجاد می کنند. اما زانوبندهای کشی ساده از امکان حرکت بیشتری برخوردارند. تشخیص اینکه استفاده از کدام نوع برای هر فرد مناسب است به عهده متخصصین و درمانگران می باشد.
نحوه استفاده از زانوبند طبی برای هر نوع زانوبند به شکل زیر است:
- زانوبند نرم: این نوع زانوبند باید در زمانی که به حمایت از زانو نیاز دارید، به طور مستقیم و با کشیدن آن بر روی مفصل زانو قرار داده شود. قبل از استفاده از زانوبند نرم، باید مطمئن شوید که آن مناسب برای شما است و همچنین باید به درستی سایز آن را انتخاب کنید.
- زانوبند جلو: برای استفاده از این نوع زانوبند، باید آن را بر روی بخش جلویی مفصل زانو قرار داده و به شکلی که حالت مناسبی را برای زانو ایجاد کند، آن را کشید. همچنین، باید مطمئن شوید که سایز زانوبند جلو مناسب برای شما است.
- زانوبند جانبی: برای استفاده از این نوع زانوبند، باید دو نوار آن را در بخشهای جانبی مفصل زانو قرار داده و آنها را به شکلی که حالت مناسبی را برای زانو ایجاد کنند، کشید. همچنین، باید مطمئن شوید که سایز زانوبند جانبی مناسب برای شما است.
فواید استفاده از زانوبند طبی
زانوبند طبی به عنوان یک وسیله پشتیبانی و حمایتی برای مفصل زانو استفاده میشود و از فواید زیر برخوردار است:
- کاهش درد و سفتی: استفاده از زانوبند طبی میتواند به کاهش درد و سفتی مفصل زانو کمک کند. زانوبند طبی به عنوان یک روش غیرجراحی برای کاهش درد و سفتی مفصل زانو استفاده میشود.
- پشتیبانی و استحکامبخشی برای مفصل زانو: استفاده از زانوبند طبی به مفصل زانو کمک میکند تا در حین فعالیتهای روزمره، ورزشی و حتی به خصوص در زمانهایی که فشار بر روی زانو افزایش مییابد، پشتیبانی شود.
- پیشگیری از صدمات زانو: استفاده از زانوبند طبی میتواند به پیشگیری از صدمات زانو کمک کند. زانوبند طبی به عنوان یک روش پیشگیری در برابر صدمات زانو نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
بهترین مرکز ساخت زانوبند طبی در تهران
جمع بندی
در این مطلب به اهمیت ساخت زانوبند طبی و انواع آن و کاربرد هر یک اشاراتی کردیم. لازم به ذکر است تیم تخصصی این کلینیک که از بهترین تکنولوژی و دانش فنی بهره مند است، زانوبندهایی که مطابقت کامل با استانداردهای روز دنیا را دارند تولید می کند. این زانوبندها می توانند موقعیت صحیح زانو، بهبود فرآیند درمان بیماران و فعالیت های ورزشی را ارتقاء دهند.
واحد ارتوپد فنی کلینیک طراوت تهرانسر مفتخر است در زمینه ساخت کفش طبی ، ساخت کفی طبی ، ساخت انواع بریس و اسپیلنت طبی و…با بهترین کیفیت و نازل ترین قیمت خدمت رسان مردم عزیز است.
2 پاسخ
سلام
دکتر برای مادرم زانوبند طبی نوشته چطوری باید نوبت بگیرم؟
با سلام
با شماره های ۰۲۱۴۴۵۰۸۶۵۳ و ۰۲۱۴۴۵۰۴۴۲۳ تماس بگیرید