ناتوانی در حرف زدن و عدم توانایی ادای صحیح کلمات، از مشکلات رایج کودکان است. از این رو در این مقاله درباره اینکه چه کودکانی به گفتاردرمانی نیاز دارند؟ صحبت خواهیم کرد؟ با ما همراه باشید.
بهتر است پیش از بحث درباره اینکه چه کودکانی به گفتاردرمانی نیاز دارند؟ کمی درباره گفتاردرمانی و مزایای آن صحبت کنیم.
گفتاردرمانگر قادر به درمان مشکلات مرتبط با تکلم و زبان و غذا خوردن می باشد. آموزش نحوه ی صحیح غذا خوردن و یا تکلم می تواند کمک بهینه ای به رشد کودکتان نماید. این توانایی خیلی مهم است و پیشرفت در این زمینه نیز نیاز به سال ها تمرین دارد. حتی قبل از تولد و در شکم مادر جنین دست ها و دهان خود را تکان می دهد و برای برداشتن و بلعیدن و مکیدن سینه ی مادر تمرین می کند. همینطور جنین در شکم مادر با گوشهایش میشنود و با زبان مادری انس می گیرد.
استفاده از زبان و خوردن غذا و صحبت کردن دارای روند پیچیده ای است. بعضی از کودکان هنگام حرف زدن و خوردن غذا دچار مشکل می شوند. گاهی امکان دارد این مشکلات در ابتدا مشخص شود. اما در پاره ای از موارد ممکن است بعد از رشد کودک و شروع فعالیت هایی مانند مدرسه تشخیص داده شود. اگر این مشکل حل نشود موجب تاثیرات دائمی می شود. متخصصین این رشته به افرادی که در حرف زدن ، غذا خوردن و در استفاده از زبان مشکل دارند کمک می نمایند.
سن شروع به صحبت کردن
به طور معمول کودکان در سن یک سالگی قادرند که افکار و درخواست هایشان را با واژگان مختلف بیان کنند. بعضی از کودکان حتی زودتر از این سن حرف می زنند. ولی اگر کودکتان یکسال و نیم است و حتی کلمه ای را به درستی بیان نمیکند احتمالا نگرانی فراوانی را احساس می نمایید. مشاوره با گفتاردرمانگران متخصص به شما کمک می نماید تا به جای نگران شدن و سردرگمی به دنبال راه حل های مناسب باشید.
اختلالات گفتاری در کودکان
- اختلالات گفتاری:
علاوه بر این نیاز است پیش از پرداختن به اینکه چه کودکانی به گفتار درمانی نیاز دارند؟ تفاوت در اختلال گفتار و زبان را مورد بحث قرار دهیم. درمان اختلال در گفتار بر خدماتی متمرکز است که مربوط به اشکال در تلفظ اصوات، کلمه ها و یا حروف است. طوری که امکان دارد کودک به دلایلی مثل نقص در استفاده ی درست از عضله های فک و صورت، واژه ها را اشتباه تلفظ کند. برای مثال ممکن است کودک در ادای تلفظ اصواتی مثل س،ش، ز،ل و… دچار اشتباه شود.
- لکنت زبان در کودکان
در پاسخ به این سوال که چه کودکانی به گفتار درمانی نیاز دارند؟ باید گفت کودکانی که دچار لکنت زبان هستند نیز، نیازمند گفتار درمانی هستند. بهتر است این کودکان در سنین قبل از هفت سالگی تحت درمان قرار بگیرند. لکنت زبان هر نوع گیر کردن و تکرار در ادای کلمات یا بخشی از کلمه را میگویند. عوامل ژنتیکی و دو زبانه بودن ازجمله فاکتورهایی اند که ممکن است موجب لکنت زبان شوند. لکنت زبان درکودکان می تواند موجب کمبود اعتماد به نفس پرخاشگری و انزوا شود .در روند درمان باید به رفع این مشکلات روحی نیز پرداخته شود. درمان لکنت زبان باید جدی گرفته شود تا به آینده ی کودک ضربه وارد نشود.
ابتلا به لکنت زبان در بین پسران شایع تر از دختران است. خدمات گفتاردرمانی و رفتاردرمانی به درمان این اختلال می پردازد.
روند گفتار درمانی برای کودکان
گفتار درمانی
انجام مراحل گفتاردرمانی برای درمان اختلال های گفتاری نیازمند حوصله زیادی می باشد. ارتباط قوی و خوشرویی از جمله آیتم های مهمی هست که در روند درمان کودک موثر اند. درمان اختلالات رفتاری نیز موجب افزایش سرعت در روند درمان می شود. پس برای درمان حتما با یک مرکز گفتاردرمانی همکاری کنید تا با داشتن چنین ویژگی هایی موجب درمان سریعترکودک شود.
.
چرا باید بدانیم چه کودکانی به گفتاردرمانی نیاز دارند؟
به عنوان کلام آخر در پاسخ به سوال: چه کودکانی به گفتار درمانی نیاز دارند؟ باید گفت کودکانی که دچار اختلالات گفتاری و یا لکنت زبان هستند حتما بایستی تحت درمان قرار گیرند. زبان اولین و بهترین راه ارتباطی انسان هاست. اگر فردی از دوران کودکی نتواند به خوبی صحبت کند و با دنیای بیرونی ارتباط برقرار کند، در بزرگسالی دچار سرخوردگی خواهد شد. آگاهی از اینکه چه کودکانی به گفتاردرمانی نیاز دارند؟ کمک میکند تا بتوانیم سریع اختلالات گفتاری کودک را تشخیص داده و اقدام به درمان آن کنیم. در حقیقت گفتاردرمانی راهی است برای درمان مشکلات عدیده ی گفتاری که وجود این مشکلات می تواند زندگی کودک را دچار مشکل نماید. این اختلالات به سادگی در کلینیک های گفتاردرمانی قابل درمان می باشد. استفاده از چنین خدماتی این نوع خدمات را نمیشود هزینه دانست بلکه این نوعی سرمایه گذاری با ارزش می باشد و همچنین کمک میکند تا وجوه دیگر زندگی هم تحت تاثیر این مشکل قرار نگیرد.
بدون دیدگاه