یکی از شایع ترین اختلالات لگن شکستگی لگن است که این اختلال بیشتر در افراد مسن رخ می دهد. با توجه به تحقیقات به دست آمده، انتظار می رود که تا کنون بیش از ششصد هزار نفر دچار شکستگی مفصل ران شده اند که اغلب این افراد بیش از پنجاه سال سن دارند. کاردرمانی لگن در شکستگی لگن بسیار مفید است. کار درمانی لگن به افراد دارای اختلالات لگن کمک زیادی می تواند بکند.
راهکارهای موثر در درمان شکستگی لگن
جهت درمان این اختلال روش های درمانی متعددی به روی کار آمده اند که یکی از این روش ها، ورزش درمانی است. اما لازم است بدانید که این شیوه درمانی، کم ترین اثر گذاری را جهت بهبود عملکرد دارد اما با این حال، در برخی موارد از ناتوانی های باقی مانده از شکستگی لگن، با استفاده از چندین اصول اساتاندارد وزرش درمانی، میتوان این بیماری را تا حد زیادی بهبود بخشید.
اما از طرفی دیگر اثبات شده است که روش توانبخشی کاردرمانی لگن نسبت به سایر روش های درمانی بیشترین تاثیر گذاری را برروی بهبود اختلالات لگن نظیر شکستگی لگن می گذارد. همچنین چه بسا افرادی که با استفاده از روش درمانی کاردرمانی لگن، توانسته اند پس از مدتی به استقلال عملکردی و کاری دست یابند.
کاردرمانی لگن
از جمله تکنیک های درمانی که در کاردرمانی جسمی لگن استفاده می شود میتوان به موارد زیراشاره نمود که این موارد عبارتند از؛
- انجام تمرینات کمکی فعال، نیمه فعال و مقاومتی.
- آموزش استفاده از ویلچر.
- آموزش انتقال و جابه جایی از خودرو و یا تخت.
- توصیه و آموزش های لازم جهت رعایت دستورالعمل های مرتبط با محدودیت ها و اقدامات احتیاطی برای تحمل وزن مناسب.
- نحوه استفاده از گرمای مرطوب
هدف اصلی این شیوه درمانی، تقویت نیروی عضلات پاها ، استقامت حین راه رفتن است که کاردرمان از این رو تمریناتی از قبیل تمرینات عملکردی و تمرینات انعطاف پذیری را به شما بیماران عزیز آموزش می دهد. بیماران جهت بهبودی بیماری خود لازم است به مدت ۶ هفته پیاپی که معادل دوروز در در هفته است را به انجام تمرینات کاردرمانی لگن خود اختصاص دهند و در صورت لزوم به کلینیک مراجعه نمایند. علاوه بر آن، بیمار لازم است جهت بالا بردن محدودیت های حرکتی، ورزش هایی را همانند ورزش دادن عضلات خم کننده به تنهایی و در منزل انجام دهد.
در شیوه درمانی کاردرمانی لگن چهار رکن اصلی وجود دارد که این چهار رکن عبارتند از؛
- تقویت نواحی از قبیل؛ عضلات پاها اللخصوص پای آسیب دیده.
- باز آموزی های استقامتی.
- آموزش عملکرهای کاربردی در اختلالات لگن.
- ارایه یک برنامه تمریتی در خانه جهت گرفتن نتیجه بهتر.
علت های شایع رخ دادن اختلالات لگن چیست ؟
همان طور که میدانید، بزرگترین مفصل گوی و کاسه ای در بدن، مفصل لگن است. سر این گوی همانند استخوان ران به صورت محکم و در سوکت کاسه ای شکل استخوان لگن قرار گرفته است. این مفصل با استفاده از سایر مفصل هایی همانند؛ عضلات باسن، کشاله ران و ستون فقرات همچنین تاندون ها، رباط ها و یک کپسول مفصلی به هم متصل می شوند. در مفصل لگن، ساختار های متعددی وجود دارد که این ساختارها، از آسیب رساندن به لگن جلوگیری می کنند. برای مثال؛ در این مفصل، چندین کیسه پر از مایع وجود دارد که این کیسه ها به عنوان بالشتک عمل می کنند و وظیفه چرب شدن مفصل ران بر عهده دارند. همچنین این کیسه ها، به تاندون ها و عضلات اجازه می دهند تا به صورت نرم، سر خورده و حرکت کنند. از بزرگترین عصب بدن( عصب سیاتیک) است که این عصب از طریق لگن به داخل پا منتقل می شود. توجه داشته باشید، در صورتی که برای هر یک از این اعضا که بیان شد مشکلی رخ دهد، ناهنجاری هایی در لگن بروز پیدا می کند.
درمان مشکلات مفصل لگن
درمان این اختلال بسته به شرایطی همانند؛ محل، نوع و شدت مشکل، سن ، سلامت عمومی و سطح فعالیت بیمار است. در ابتدای درمان، ممکن است اقدامات ساده و اولیه ای همانند استفاده از بریس، گچ، مهار یا کشش و دارو درمانی استفاده شود. اما همان طور که در مطالب قوق اشاره نمودیم، از مهم ترین روش های درمانی در اختلالات لگن، کاردرمانی لگن است. در اخر، در صورت جواب ندادن هر یک از روش های درمانی ذکر شده، عمل جراحی برای بیمار تجویز می شود.
۱۰ تمرین ورزشی آسان برای تقویت عضلات لگن
تمرین پل.
- خوابیدن به سمت پهلو و بلند کردن پا.
- انجام دادن حرکات دایره ای پا در حالت دراز کشیده.
- اسکوات تک پا.
- حرکات پروانه ای در حالت نشسته.
- حرکت صدفی.
- حرکت ددلیفت با وزن بدن با یک پا.
- تمرین پل ترکیبی.
- حرکت لاگنز همراه با نیمکت.
- تمرین تقویتی عضلات پشت پا.
بدون دیدگاه