مراقبت از کودکان فلج مغزی حساسیت های خاصی دارد. والدین می بایست این نکات را در طی مراقبت از این کودکان در نظر داشته باشند. بیماری سی پی میتواند از خفیف تا شدید متفاوت باشد حتی این بیماری میتواند قسمت های مختلف بدن را درگیر کند و شرایط متفاوت شناختی و ذهنی را در کودکان بسته به نوع و شدت بیماری ایجاد کند. کودکان فلج مغزی هم همانند سایر کودکان احساسات عواطف و آرزو های طبیعی را دارند که نباید به دلیل محدودیت های حرکتی آنها از دست برود. کاردرمانی کودکان فلج مغزی در تهرانسر و گفتاردرمانی کودکان فلج مغزی در تهرانسر از جمله تخصص هایی است که در این زمینه پیشنهاداتی به والدین و مراقبان این کودکان می دهند.
مراقبت از کودکان فلج مغزی ؛ نکاتی که نباید فراموش شوند.
در این مقاله ۹ نکته مفید برای والدین کودکان فلج مغزی در مراقبت از کودکان شان اشاره می کنیم:
۱- اعتماد به نفس کودک خود را پایین نیاورید
هیچگاه به دلیل ناتوانی کودکان سی پی آنها را در انجام فعالیت مایوس نکنید.
در بسیاری از موارد کودکان فلج مغزی از نظر ذهنی توانایی های بالقوه ای دارند که در مرحله انجام دچار مشکلاتی هستند کودکان سی پی در انجام برخی فعالیت ها مستعد ناامیدی هستند لذا با تکرار کلماتی همچون نمیتوانی ممکن است هیچگاه دست به تکرار و انجام آن فعالیت نزنند.
۲- صبور باشید
در روند مراقبت از کودکان فلج مغزی، سعی کنید تا آنجا که ممکن است فعالیت های خود را به صورت مستقل انجام دهند حتی اگر این فعالیت ها زمانبر باشد به عنوان مثال اگر کودک سی پی شما توانایی پوشیدن جوراب خود را دارد اما ممکن است که انجام این کار ۵ دقیقه به طول بیانجامد بگذارید که خود این کار را انجام بدهد ایجاد استقلال برای کودکان فلج مغزی در اعتماد به نفس آنها بسیار اهمیت دارد.
کودکان فلج مغزی برای اثبات توانایی های بالقوه خود نیاز به فرصت و زمان دارند.
۳- مراقبت از کودکان فلج مغزی ؛ مشکلات همراه آنها را بشناسید
بیماری فلج مغزی به خودی خود می تواند باعث ایجاد مشکلات عدیده نیز بشود که نیاز است با آشنایی به این مشکلات تحمل و آگاهی خود را در انجام فعالیت ها و توانایی های کودک خود بالا ببرید
مشکلاتی که می تواند در کنار فلج مغزی ایجاد شود شامل:
- مشکلات رفتاری
- مشکلات حسی
- اختلالات ذهنی
- اختلالات رفتاری
- صرع و تشنج
- مشکلات گوارشی
- اختلالات شنوایی
۴- مشکلات را قبل از تثبیت شدن برطرف کنید
مثالی را در راه رفتن کودکان فلج مغزی شرح می دهیم برخی از کودکان فلج مغزی در شروع راه رفتن ممکن است دچار الگوهای نامنظم و بچه کم می شود که لازم است والدین از ابتدا نسبت به رفع این مشکلات تلاش کنند.
استفاده از راهنمایی متخصصین کار درمانی و همچنین این توصیه آنها در خصوص تجویز اسپیلنت می تواند شما را به موفقیت در این موضوع نزدیک کند.
هرچه کودک سی پی راه رفتن صحیح تری را داشته باشد مسیر های عصبی تشکیل شده در مغز برای این حرکات صحیح قوی تر خواهد شد به کودک فلج مغزی در راه رفتن احساس راحت تری را خواهد داشت.
۵- مراقبت از کودکان فلج مغزی ؛ رعایت رژیم غذایی سالم
همانطور که در مقالات دیگر به طور مفصل در مورد بهترین رژیم های غذایی برای کودکان فلج مغزی توصیه کردهایم، رعایت یک رژیم غذایی سالم باعث رشد بهتر استخوان ها و عضلات و حفظ انرژی ایده آل برای کودکان سی پی خواهد شد همچنین یک رژیم غذایی مناسب می تواند باعث حفظ کالری در کودک فلج مغزی شود، بنابراین غذاهای پرکالری و کم حجم مانند کره بادام زمینی ،روغن زیتون ، آووکادو که جویدن آنها آسان است است می تواند یک غذای ایده آل برای کودکان فلج مغزی باشد.
برای اطلاعات بیشنر در زمینه تغذیه در کودکان فلج مغزی، لینک زیر را مطالعه فرمایید.
۶- جلسات کاردرمانی را به طور منظم دنبال کنیددر روند مراقبت از کودکان فلج مغزی باید به این مسئله توجه کرد که متخصصین کار درمانی کودکان فلج مغزی در تهرانسر با برنامههای تخصصی که در زمینه اجرای تمرینات و تکنیک های مختص کودکان فلج مغزی دارند میتوانند همیشه توانایی حرکتی و شناختی کودک سی پی شما را در شرایط ایدهآل حفظ کنند. براساس آخرین یافته ها، کودکان فلج مغزی که تحت نظر کاردرمانگران اقدام به تمرینات منظم و ورزش های تخصصی می کنند از نظر حرکتی استقلال بیشتری را نسبت به کودکان دیگر دارد و شرایط عضلانی و مفصلی آنها به شرایط طبیعی نزدیک تر است.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه کاردرمانی در کودکان فلج مغزی، لینک زیر را مطالعه فرمایید.
۷- به گروههای اجتماعی ملحق شوید
در گروه هایی که والدین و متخصصین در زمینه کودکان فلج مغزی عضو هستند عضو شوید و از تجربیات یکدیگر استفاده کنید می توانید از فعالیت های مفیدی که برای این کودکان انجام میشود بهره ببرید.
۸- مراقبت از کودکان فلج مغزی ؛ با کودکان فلج مغزی خود بازی کنید
بر اساس مشکلات و توانایی هایی که دارد بازی هایی را انتخاب کرده و در جهت بهبود مهارت های جسمی حرکتی و ذهنی آنها برخی از بازی ها را با او به صورت روزانه انجام دهید بازیها میتواند در پیشرفت این کودکان افزایش اعتماد به نفس آنها تاثیر زیادی داشته باشد
بسیاری از تمریناتی را که درردرمانگران به شما توصیه میکند که در منزل انجام دهید را می توانید در قالب بازی های مفرح با کودکان خود تکرار کنید.
همچنین برخی از این تمرینات را در قالب رقص به همراه موزیک می توانید انجام دهید سید.
۹- به آنها انرژی مثبت بدهید
در طول مراقبت از کودکان فلج مغزی، نقاط قوت کودکان فلج مغزی را مورد توجه قرار دهید سید و به آنها اعتماد به نفس دهید. اطمینان حاصل کنید که آنها به عشق و پشتیبانی شما اعتماد دارند. کودکان فلج مغزی بسیار تحت تاثیر افکار و رفتار والدین خود هستند روحیات مثبت شما میتواند انرژی آنها را در انجام تکالیف و وظایف شان دوچندان کند.
آیا فلج مغزی کودکان درمان دارد؟
بله، درمان برخی از علائم فلج مغزی کودکان ممکن است با استفاده از ترکیبی از روشهای مختلف انجام شود. درمان فلج مغزی کودکان عموماً با هدف بهبود عملکرد حرکتی، کنترل علائم نامطلوب، و افزایش کیفیت زندگی آغاز میشود. درمان فلج مغزی کودکان شامل مداخلات متعددی میشود که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است:
- فیزیوتراپی و تمرینات حرکتی
- مداخلات جراحی
- تزریق بوتولینوم توکسین
- درمان دارویی
- کادرمانی
مراکز نگهداری کودکان فلج مغزی
مراکز نگهداری کودکان فلج مغزی یا مراکز توانبخشی کودکان با فلج مغزی، مکانهایی هستند که به کودکان فلج مغزی در ارائه خدمات پزشکی، توانبخشی، آموزشی، و حمایتی کمک میکنند. این مراکز معمولاً توسط یک تیم پزشکی متخصص اداره میشوند و شامل پزشکان، متخصصین فیزیوتراپی، ارتوپدیستها، متخصصین روانشناسی،کاردرمانی، و دیگر متخصصان مرتبط هستند.
طول عمر کودکان فلج مغزی
طول عمر کودکان فلج مغزی بستگی به بسیاری از عوامل از جمله شدت فلج، میزان توانایی کودک برای پیشرفت در درمان و توانبخشی، وجود بیماریهای همراه و مشکلاتی مانند اختلال تنفسی و تغذیهای و همچنین پشتیبانی و درمان مناسب از سوی خانواده و مراقبین دارد.
بعضی از کودکان فلج مغزی میتوانند با مراقبت و درمان مناسب بهبود یابند و برخی دیگر نیاز به مراقبت های طولانی مدت دارند. با این حال، برای برخی از کودکان فلج مغزی، زندگی مستقل و خودمختارانه ممکن نیست زیرا که این کودکان نیاز به پشتیبانی طولانی مدت دارند.
بدون دیدگاه