نوروفیدبک در اختلالات توجه و تمرکز

نوروفیدبک در بیش فعالی در تهرانسر یک از مداخلات موثر برای این کودکان است. کودکان بیش فعال دارای رفتارهایی بی توجهی، تکانشگری و جنب و جوش زیاد هستند. با توجه به اینکه کدام رفتار در یک کودک وجود داشته باشد. بیش فعالی را به۳ دسته تقسیم می­کنند. گروه اول با بی توجهی، گروه دوم با جنب و جوش زیاد و گروه سوم  با ترکیبی از بی توجهی و جنب و جوش زیاد مشخص می شود.مطالعات اثبات کرده است که مغز کودکان بیش فعال به میزان کمتری می توانند، موج بتا تولید کنند که دارای ۱۴ هرتز و بیشتر باشد. و بیشتر امواج تنا که مغز این کودکان تولید می کند در محدوده ۸-۴ است. یک کودک برای داشتن تمرکز خوب و حداکثری، لازم است تا میزان بالایی از امواج سریع بتا و میزان کمی از امواج آهسته تنا را تولید کند. در صورتی که در توجه و تمرکز  پایین این تعادل دچار اختلال می شود. نوروفیدبک برای این کودکان بسیار مفید است.

نوروفیدبک چیست و چه کاربردی دارد؟

نوروفیدبک یک روش درمانی است که در آن فرد با استفاده از دستگاه‌هایی که فعالیت مغزی را اندازه‌گیری می‌کنند، به کنترل فعالیت مغزی خود می‌پردازد. در این روش، فعالیت مغزی فرد به صورت بیوفیدبک به او نشان داده می‌شود و او با استفاده از تکنیک‌هایی مانند تصویربرداری ذهنی، تمرکز و تنفس عمیق، به کنترل و تنظیم فعالیت مغزی خود می‌پردازد.

نوروفیدبک به عنوان یک روش کمکی در درمان اختلالات روانی و عصبی مانند بیش‌فعالی، اضطراب، افسردگی و درد مزمن مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، این روش می‌تواند در بهبود عملکرد شناختی، بهبود خواب و کاهش استرس نیز موثر باشد.

 

نوروفیدبک در بیش فعالی

در گذشته­ تصور  این چنین بود که ساز و کارهای فیزیولوژیک بدن تحت کنترل سیستم عصبی خودمختار است مثلا: ضربان قلب و فشارخون عملکردهای خودمختاری می باشند که نمی­توان آنها را به صورت ارادی، کنترل کرد. اما مطالعاتی که در سال ۱۹۶۰ انجام شد، اثبات کرد که انسان ها قادر هستند، عملکردهای فیزیولوژیک بدن را تغییر بدهند. بعلاوه در ۳۰سال اخیر، مطالعات علمی زیادی در مورد نوروفیدبک در تهرانسر جهت پی بردن به توانایی ذهن برای اثر گذاشتن و کنترل کردن بدن و کشف راه هایی که ذهن بر بدن و عملکردهای آن تأثیر می­گذارد و از آنها تأثیر می­پذیرد، انجام شده است مثلا درباره­ی چگونگی ارتباط مغز و روان. در همین راستا در زمینه بالینی اختلالات روانشناختی اثبات شده که به وجود آوردن نوسان و تغییر مناسب در ریتم و فرکانس امواج مغزی، با استفاده از نوروفیدبک می تواند تغییرات مناسبی در حالت­های روانشناختی افراد به وجود آورد.

نوروفیدبک در بیش فعالی در تهرانسر

جلسات درمانی نوروفیدبک در بیش فعالی در تهرانسر

در درمان به وسیله نوروفیدبک، هدف افزایش تولید امواج بنا و کاهش تولید تنا است. طی  این جلسات  کودک در حین یک بازی کامپیوتری به منظور تولید امواج مناسب جایزه می گیرند تا یاد بگیرند به چه نحوی توجه و برانگیختگی را مدیریت کنند و رفتار و هیجانات خود را کنترل کنند.کار مغز توجه کردن است، مغز طوری عمل می کند که نه تنها به محیط بیرون بلکه به مکانیسم های درونی هم توجه می­کند و  به این شکل عملکردهای خود مغز و بدن را بررسی می­کند. وقتی با استفاده از نوروفیدبک امواج خاص در مغز را مورد آموزش قرار می­دهیم، علایم بیش فعالی کاهش و بهتر می شوند.

درمان نوروفیدبک در بیش فعالی

در  این روش درمانی علاوه بر مزایایی مربوط به بهبود توجه، مزایایی دیگری نیز در دیگر رفتارهای بیش فعالی مشاهده می­ شود. اشتباهات کمتری را در چالش های شناختی از خود نشان می دهند، مدت زمان واکنش هایشان بهبود می­یابد و با ثبات می­شود. علایم رفتاری مانند: شب ادراری و دندان قروچه برطرف می شود، اشتیاق به مواد قندی و تیک­های عصبی و صوتی ناپدید می شود. وسواس کم می شود، حتی ضریب هوشی آنها بیشتر می شود و دستخطشان بهتر می­شود. عدم دستورپذیری، قشقرق به پا کردن، طغیان، حالت های عصبی، خود محور بودن، دروغگویی و حتی رفتارهای مانند پرخاشگری، بدرفتاری با حیوانات با نوروفیدبک بهبود می یابد. نوروفیدبک در کودکان دارای افسردگی، مضطرب و کودکان دارای اختلالات هیجانی نیز موثر است. در اکثرکودکان با دریافت مداخلات نوروفیدبک دوز دارو  کاهش یا قطع می شود. وقتی درمان یا نوروفیدبک کامل شود، اثرات بهبودی ماندگار است. از دیگر درمان های مناسب برای بیش فعالی ، کاردرمانی بیش فعالی است.

 

نوروفیدبک در درمان بیش فعالی بزرگسالان

نوروفیدبک یک روش کاردرمانی است که در آن به فرد این امکان داده می‌شود تا با استفاده از تکنیک‌هایی مانند تصویربرداری ذهنی، تمرکز و تنفس عمیق، به کنترل و تنظیم فعالیت مغزی خود بپردازد. این روش برای درمان اختلالات روانی و عصبی مانند بیش‌فعالی، اضطراب، افسردگی و درد مزمن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در درمان بیش فعالی بزرگسالان، نوروفیدبک به عنوان یک روش کمکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش، فرد با استفاده از تکنیک‌های نوروفیدبک، به کنترل و تنظیم فعالیت مغزی خود پرداخته و در نتیجه، بهبود وضعیت بیش فعالی خود را تجربه می‌کند.

تاثیر نوروفیدبک بر بیش فعالی

تحقیقات نشان داده که نوروفیدبک می‌تواند بر بیش فعالی تاثیر مثبتی داشته باشد. در  مطالعه ای که در سال ۲۰۱۷ انجام شد، نتایج نشان داد که نوروفیدبک می‌تواند بهبود قابل توجهی در علائم بیش فعالی، اضطراب و افسردگی فرد داشته باشد.

در این مطالعه، گروهی از بزرگسالان با علائم بیش فعالی شرکت کرده و به دو گروه تقسیم شده‌اند. یک گروه به شیوه نوروفیدبک و دیگر گروه با یک روش شبیه سازی (پلاسبو) درمان شده‌اند. نتایج نشان داد که گروهی که با استفاده از نوروفیدبک درمان شده بودند، بهبود قابل توجهی در علائم بیش فعالی، اضطراب و افسردگی داشتند.

با این حال، بهتر است توجه داشت که نوروفیدبک تنها یک روش مکمل به درمان‌های دیگر مانند مشاوره و داروهای تجویز شده است و برای استفاده از آن نیاز به مشورت با یک روانشناس یا متخصص نوروفیدبک دارید. همچنین، به دلیل هزینه‌های بالای این روش، عوامل بیمه ممکن است هزینه آن را پوشش ندهند و باید خود هزینه آن را تقبل کنید.

 

منابع:

  1. aap.org

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *