تی دی سی اس خلیج فارس در تهرانسر یا تی دی سی اس شماره دو (۲) در تهرانسر ، نوروفیدبک در تهرانسر

تی دی سی اس تهرانسر یا تحریک فراجمجمه ای مغز (TDCS)، روشی درمانی، غیرتهاجمی و بدون درد برای تحریک مغز می باشد که از جریان های الکتریکی مستقیم برای تحریک بخش های ویژه ای از مغز استفاده می نماید. دو الکترود بر روی سر قرار می گیرد و سپس، یک جریان ثابت و با شدت کم از آن دو الکترود عبور می کند و به این ترتیب، فعالیت نورون ها تعدیل می شوند. ما دو نوع تحریک به وسیله ی تحریک فراجمجمه ای مغز یا TDCS داریم: تحریک آندی و تحریک کاتدی. هدف از تحریک آندی، تحریک کردن فعالیت عصبی می باشد،  در حالی که تحریک کاتدی با هدف مهار کردن یا کاهش دادن فعالیت عصبی مورد استفاده قرار می گیرد. تی دی سی اس و نوروفیدبک از روش های بسیار کاربردی هستند.

تی دی سی اس تهرانسر

تی دی سی اس تهرانسر ، به طور قابل توجهی ارزان، بدون درد،  غیر تهاجمی و بی خطر است. همچنین مدیریت آن نیز به نسبت سایر روش ها و تکنیک ها، آسان و قابل اجرا است و تجهیزات آن نیز به راحتی قابل حمل و نقل می باشند. هر تکنیک یا تکنولوژی ویژه ای که به خدمت بشر می آید، در کنار مزایا و منافعی که به همراه می آورد، عوارض و معایبی نیز دارد و تکنولوژی تحریک فراجمجمه ای مغز نیز از این قاعده مستثنی نیست. شایع ترین عارضه ی جانبی که تحریک فراجمجمه ای مغز ممکن است به همراه داشته باشد، خارش یا گزگز خفیف در ناحیه ی پوست سر می باشد که به صورت موقتی است و بعد از مدتی رفع می شود.

مطالعات متعددی روی تحریک فراجمجمه ای مغز انجام شده که نشان می دهد تی دی سی اس تهرانسر  ابزار ارزشمندی برای درمان نقص در توجه و تمرکز ، بیماری های عصبی-روانی مانند اضطراب، افسردگی، پارکینسون و نیز، درد مزمن محسوب شود. تحقیقات پیرامون این روش همچنین، موارد قابل توجهی از بهبود شناختی را در برخی از بیمارانی که تحت تحریک فراجمجمه ای مغز قرار گرفته اند، نشان داده است. اما روی هم رفته در حال حاضر، درمان به روش تحریک فراجمجمه ای مغز هنوز هم به طور رسمی مورد تائید سازمان بین المللی غذا و دارو قرار نگرفته است.

جالب است بدانید که متخصصان مغز و اعصاب در رشته های پزشکی و توانبخشی از روش تحریک فراجمجمه ای مغز برای بهبودی یکسری از آسیب ها و علائم برخی از اختلالات، از جمله آسیب ضربه مغزی (TBI) و سکته مغزی و برای کار روی علائم مربوط به اختلالات حرکتی، اختلالات زبانی، اختلالات شناختی و درد مزمن استفاده می‌کنند.

کاربرد تحریک فراجمجمه ای مغز در حافظه

مطالعات نشان می دهد که میزان یادگیری و دستاوردهای تمرینی معیارهای عملکردی، از طریق تحریک فراجمجمه ای مغز آندی سمت چپ بیشتر می شود. جالب است بدانید که تحقیقات بیشتری که صورت گرفته بود، نشان داد دستاوردهای آموزشی، به جای میزان یادگیری، به ارتباط های منفی با عملکرد پایه ی مغزی تمایل دارند. این نتایج  به نوعی، مهر تاییدی بر استفاده از تحریک فراجمجمه ای مغز به عنوان مداخله‌ای موثر برای تقویت آموزش و بهبود مهارت‌های شناختی مغز برای افراد توانخواه، به‌ویژه کسانی که عملکرد شناختی ضعیفی دارند، می باشد.

در کنار یافته های فوق، نتایج تحلیل‌های آماری نیز قدرت معناداری بالایی را نشان داد. این نتایج، مزایای امیدوارکننده ای برای تحریک فراجمجمه ای مغز در آموزش را نشان می دهد که نه تنها این روش ظرفیت حافظه را افزایش می‌دهد، بلکه سبب افزایش پایدار عملکرد کاری مغز نیز می شود. این درحالی است که اثرات دیگر تحریک فراجمجمه ای مغز بر نتایج رفتار در افراد سالم و افسرده نیز در بحران های عاطفی مانند سوگ یا شادی یافت شده است. در اساس،  تحریک فراجمجمه ای مغز به طور بالقوه ای می تواند مزایای رفتاری و بهبودی قابل‌توجهی در حافظه ی افراد سالم و افراد مبتلا به اختلالات عصبی روانی ایجاد نماید.

توجه به این نکته را نباید فراموش کرد که طی جلسات تی دی سی اس تهرانسر ، موازین و هنجارهای اخلاقی و ایمنی  به اندازه ی کافی رعایت می شوند. در واقع، پروتکل های جلساتی که در آن ها این روش به کار می رود، باید به صورتی دقیق رعایت گردند.

با وجود مزایا و کاربردهایی که از روش تحریک فراجمجمه ای مغز تاکنون حاصل شده است، محققان همچنان امیدوارند که مزایا و کاربردهای بیشتری از این روش در سایر زمینه ها نیز یافت نمایند.

کاربرد تحریک فراجمجمه ای مغز در توجه

جالب است بدانید که روش تحریک فراجمجمه ای مغز (TDCS) در حال حاضر به عنوان یک روش بهبود توجه در اختلالات عصبی روانی نیز مورد استفاده قرار می گیرد؛ به این صورت که تحریک فراجمجمه ای مغز، تغییراتی کوتاه مدت در تحریک پذیری قشر مغز با استفاده از جریان های الکتریکی ضعیف روی پوست سر به وجود می آورد که به شکل های آندی و کاتدی می تواند به ترتیب سبب بشتر شدن و کم تر شدن فعالیت عصبی مغز شود و بر عملکرد توجه فرد تأثیر بگذارد. اثرات زیست عملکردی حاصل از تحریک فراجمجمه ای مغز به مدت تقریبا یک ساعت بعد از هر جلسه باقی می ماند. درمانگران تی دی سی اس تهرانسر به واسطه ی این روش، تلاش می کنند تا مشکلات نقص توجه و تمرکز افراد درگیر با اختلال بیش فعالی-نقص توجه را بهبود دهند.

کاربرد تی دی سی اس تهرانسر در گفتار و بلع

محققان پس از تست کردن تحریک فراجمجمه ای مغز روی نواحی آسیب دیده ی مرتبط با گفتار و بلع در مغز در بیماران مبتلا به اختلالات بلع  و گفتاری مزمن و مشاهده ی اثر تحریک آندی و کاتدی این روش روی آن نواحی، میزان قابل توجهی از بهبودی را در گفتار این بیماران و کیفیت بلع آن ها مشاهده کردند. از طرفی، تحقیقات بیشتر در این زمینه نشان داد که تحریک فراجمجمه ای مغز کاتدی، قادر است میزان تحریک پذیری بخش های گفتاری و بلعی آسیب دیده ی مغز را در بیماران مبتلا به سکته مغزی افزایش دهد. امروزه محققان استفاده ی روزانه از روش تحریک فراجمجمه ای مغز را در بهبود هرچه بهتر مهارت های بلعی و زبانی در افرادی که دچار سکته و حتی آسیب های گفتاری شده اند، توصیه می کنند.

به طور خلاصه، تاکنون مطالعات و تحقیقات متعددی که روی روش تحریک فراجمجمه ای مغز انجام شده است، شواهدی را ارائه می دهد که نشان دهنده ی تاثیرات بالای این روش در تسهیل فرآیند تمرین و ایجاد بهبودی های آموزشی بیشتر، افزایش قابلیت و توانمندی های آموزشی می باشد. علاوه بر این، دستاوردهای آموزشی حاصل از روش تحریک فراجمجمه ای مغز، این پتانسیل را دارد که به یک فعالیت مشابه که فرد از قبل آن را آموزش ندیده است نیز منتقل گردد. امید است که از این روش در بهبود دیگر قابلیت های مغزی و مهارتی کاربردی نیز به نحو شایسته ای استفاده گردد.

تی دی سی اس تهرانسر ؛گفتاردرمانی اختلال بلع در کودکان در تهرانسر چه کارهایی انجام می دهند؟

به آسیب شناسان گفتار و زبان(SLP)، به طور معمول گفتار درمانگر گفته می شود. آن ها در زمینه ارتباطات بین فردی، رشد و اختلالات آن تخصص دارند. در ابتدای یک جلسه درمانی باید ارزیابی صورت گیرد. این کار توسط گفتاردرمانگران، در زمینه مهارت های گفتاری، زبانی، شناختی-ارتباطی و دهانی-تغدیه ای-بلع انجام می شود. سپس بر اساس نتایج به دست آمده، یک برنامه درمانی تدوین می شود. گفتاردرمانگر باید در تمامی زمینه های گفتاری-زبانی کودکان و بزرگسالان اطلاعات کاملی داشته باشد. اما تعدادی از آن ها نیز ممکن است به داشتن تمرکز و فعالیت تخصصی روی یک شاخه علاقه مند باشند. گفتاردرمانی در تهرانسر پذیرای تمامی افرادی است که به دریافت مداخلات درمانی گفتار و زبان نیاز دارند. متخصصین مجرب این رشته، با ارزیابی و تدوین برنامه درمانی دقیق، کسب بهترین نتیجه را برای شما تضمین می کنند.

تی دی سی اس خلیج فارس در تهرانسر یا تی دی سی اس شماره دو (۲)

تی دی سی اس خلیج فارس در تهرانسر یا تی دی سی اس شماره دو (۲) برای تنظیم و متعادل کردن تحریک پذیری ناحیه قشر مغزی و جلوگیری از برخی رفتارهای استفاده می‌شود.

این روش برای افزایش شناخت در افراد سالم کاربرد دارد. در روش تی دی سی اس سلول های مغزی را با ارسال سیگنال‌های الکتریکی تحریک و فعال میکنند. این تنظیم و متعادل سازی ایجاد شده توسط این روش به راحت تر کردن پروسه توانبخشی و درمان اختلالات کمک می‌کند.

این روش به عنوان یک تکنیک تحریک عصبی برای بهبود عملکردهای شناختی در افراد بزرگسال و مسن تر شناخته می شود.  بنابراین این روش با عنوان تی دی سی اس در تهرانسر یا تی دی سی اس شماره دو (۲) برای مدیریت نقص عملکردهای اجرایی مربوط به اختلالات عصبی پیشرونده کاربرد دارد

روش تی دی سی اس خلیج فارس در چه مواردی کاربرد دارد؟

این روش در موارد مختلفی از جمله موارد زیر کاربرد دارد:

  • افسردگی
  • اسکیزوفرنی
  • وسواس
  • اعتیاد
  • بیماری های پیشرونده عصبی که در تی دی سی اس خلیج فارس در تهرانسر یا تی دی سی اس شماره دو (۲)  به آن توجه می شود

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تی دی سی اس تهرانسر و همچنین متن بالا  لینک زیر را مطالعه فرمایید.

اختلال بلع در کودکان ؛ گفتاردرمانی در تهرانسر

منابع:

  1. www.frontiersin.org
  2. www.frontiersin.org
  3. jnnp.bmj.com

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *